Ocena: Argan Concentré Pur

”Sem 40+ letnica in v svoji koži se dobro počutim. Ker vem katere učinkovine potrebuje, kakšna tekstura jo poboža, kateri vonj me pritegne k vsakodnevni uporabi in kakšna embalaža pristaja v mojo novo kopalnico.”

Melvita Argan Concentré Pur Beautyfull Blog

Tako sem končala včerajšnji dogodek, predstavitev nove kolekcije Melvita Argan Concentré Pur novinarkam, blogerkam, znanim Slovenkam in predstavnikom Melvitinih prodajnih mest. Pred več kot dvema mesecema sem namreč sprejela Melvitino povabilo k premiernemu preskušanju nove linije organskih izdelkov za antiage nego, Argan Concentré Pur. Temelji na starih tradicijah in novih dognjanjih o arganovem olju.

Miti o arganovem olju – držijo?

Melvita Argan oreski Concentré Pur Beautyfull Blog
Posušeni sadeži argana in oreščki.

Moj prvi stik z arganom je bil pred več kot dvajsetimi leti. To pomeni, da argan ni novo odkritje, pa tudi, da moja koža že potrebuje antiage nego. Spomin je povezan s potovanjem po Maroku, kjer sem prvič videla nenavadna drevesa, ki, namesto ptic, v krošnjah gostijo koze. Nos mi je napolnil močan vonj po oreških in prav podoživela sem lepljivost temnega olja ‚uporabnega za vse’, ki mi ga je prodal striček ob cesti. Še nekaj let sem mislila, da je arganovo olje učinkovito le, če je podobno vsebini tiste maroške stekleničke. Šele ob sodelovanju z Melvito sem prevetrila vedenje o arganu:

 1. NE DRŽI: KOZE SO POTREBNE ZA NASTANEK OLJA. Res je, da koze obožujejo argan, a ker poleg plodov pojejo tudi listje in popke, mu s tem lahko celo škodujejo. Prepričanje, da arganovo olje lahko nastane le iz jedrc, ki so jih prebavile koze, ne drži. Pri Melviti  je način pobiranja plodov tradicionalen, ženske pobirajo s tal le nedotaknjene, zrele plodove.
 2. DRŽI: ARGANOVA DREVESA SO REDKA. Arganova drevesa rastejo le v polpuščavi okrog Essaouire v Maroku, ki je pri Unescu zaščitena kot biosferni rezervat. To območje se je v zadnjih stotih letih zaradi pridobivanja oglja, paše in kmetovanja močno skrčilo, a prav vse večja potreba po arganovem olju v kozmetiki pripomore k ohranitvi te flore.
 3. NE DRŽI: BOLJ KOT JE SMRDLJIVO, BOLJ JE UČINKOVITO. Na trgu lahko najdemo različna arganova olja, med katerimi je velika razlika v kvaliteti, posledično v vonju. Na vonj vpliva kvaliteta nabranih jedrc in način pridobivanja olja: nepražena jedrca s hladnim stiskanjem, brez uporabe kemičnih topil, ohranijo vse najboljše kvalitete, vonj olja pa je zelo nežen. Pri Melviti sicer vseeno preverijo kvaliteto olja vsake serije z različnimi testi: organoleptičnimi (videz, barva, vonj …), fizikalno-kemijskimi (čistost, sestava maščobnih kislin) in mikrobiološkimi testi… Melvita izvaja kar 34 različnih testov za zagotavljanje kvalitete sestavine, čistosti olja, učinkovitosti izdelka in varnosti uporabe in je tako pravi ekspert za arganovo olje.
 4. DRŽI: ARGANOVO OLJE JE UPORABNO ZA VSE. Arganovo olje je sicer odlično za nego suho kože, vendar je zaradi svoje sestave primerno za vse tipe kože, saj se lepo vpije. Pravzaprav bi lahko rekli, da je »čudežno« univerzalno olje, ki ga lahko uporabljamo za obraz, telo in lase. Ima močne obnavljalne lastnosti, kožo navlaži in nahrani, gladi, deluje proti staranju ter zagotavlja prožnost. Vpliv arganovega olja na mladosten videz kože je bil pri Melviti tudi znanstveno dokazan z dvema inovativnima testoma: za kar 2x izboljša delovanje zaščitnega plašča kože in vpliva tudi na kakovost in zunanji videz kože. Ta je po uporabi bolj gladka in sijoča.
 5. NE DRŽI: IZ ARGANA SE PRIDOBIVA LE ARGANOVO OLJE.  Novi izdelki Argan Concentré Pur za anti-age nego vsebujejo arganovo olje. A po pregledu liste sestavin, sem na Intenzivni vodici Argan našla še eno zanimivo učinkovino, izvleček arganovih listov. To je v kozmetiki novost. Izvleček arganovih listov zavira razgradnjo kolagena in gladi ter napne kožo. Poleg arganovih listov Melvita uporablja tudi izvleček iz sadeža argana, ki ravno tako deluje učvrščevalno in kožo gladi, zmlete koščice pa se uporabijo kot piling delci.
 6. DRŽI: VSAKI 2 MINUTI SE NA SVETU PRODA 1 STEKLENIČKA. To naj bi veljalo za 50 ml stekleničko Melvitinega arganovega olja, ki nastane iz 1,7 kg organsko pridelanih plodov oz. 400 skrbno izbranih oreškov.

Moja izkušnja ob preskušanje nove linije

Melvita Argan Concentré Pur Beautyfull Blog
Nova linija izdelkov Melvita Argan Concentré Pur.

125 kapljic arganovega olja v kremi, 100 kapljic v fluidu, 37 kapljic v kremi za oči … Argan Concentré Pur so izdelki z najvišjo koncentracijo čistega ekološkega arganovega olja v Melvitinih izdelkih, kar 5%.

Hm … najprej sem pomislila kako mastna bo videti moja koža ob uporabi Oljne kreme, zato sem najprej začela z uporabo Intenzivne vodice, Kreme za okrog oči in Fluida, ki ima res vlažilno teksturo in se v kožo vpije zelo hitro, deluje pa osvežujoče. K uporabo kreme me je napeljala šele katastrofa. Doma smo imeli izliv vode, posledično pa smo morali izsuševati tla, kar pomeni 40°C, pol dneva je bilo suho kot v puščavi, pol dneva pa vlažno kot v tropih. Moja koža je ponorela in takrat sem se spomnila na Oljno kremo s posebno sestavino, ki se sama prilagodi potrebam kože in vremenskim razmeram. Izkoristila sem priložnost in preskusila, kaj to pomeni v praksi. Že ob prvem nanosu sem začutila, kako blagodejno poboža kožo, ne da bi dala občutek mastnosti. Predstavljala sem si, da se tako počutijo dojenčki, ko jim namažemo pordelo ritko ;). Pri tem pa ne smem pozabiti omeniti, da sem skupaj z izdelki preskušala tudi nov način nanosa, s katerim se poveča učinek izdelkov.

Masaža kot način nanosa

Melvita Argan Concentré Pur dogodek Beautyfull Blog
Posebej za Melvito so ustvarili tudi tehnike nanosa, ki povečajo učinkovitost izdelkov.

Priznana francoska strokovnjakinja za masaže, Valerie Paint, je posebej za Melvito ustvarila tri masažne tehnike (kombinacijo akupresure in liftinga), s pomočjo katerih naj bi povečali učinkovitost izdelkov. Polona Kršmanc Šiško, ustanoviteljica Naravnega Elementa, strokovnjakinja za masažne tehnike z različnih področij, je na dogodku predstavila te enostavne načine nanosa, s pomočjo katerih povečamo učinke izdelkov in povedala:

 • N: Zakaj Akupresura in lifting?
 • P: Tehnike so enostavne in predstavljajo 3 rituale, ki vključujejo akupresurno tehniko masaž. Gre za točno določene točke na meridianih obraza, stimulacija teh točk vzdolž meridian še bolj sprosti napetost v mišicah, pospeši cirkulacijo krvi in limfe ter sprosti nakopičeno energijo. V kombinaciji s tehnikam gladenja je koža bolj odporna in vitalna, s poglajenimi gubami.
 • N: Je kaj narobe, če nimamo pojma kje meridiani potekajo in ne pritisnemo na točko točno?
 • P: Ker ne gremo v podkožje, ne bo nič narobe, če nismo čisto natančni, saj je površina kože, ki vpliva na točko nekoliko večja. Pomembno je, da smo pazljivi pri pritisku, da vršimo bolj rahel pritisk, sledimo tehnikam in jih redno izvajamo.
 • N: Redno izvajanje … misliš samo tistih pet minut dnevno … To slišim tudi v fitnesu, pa pri frizerju, samo pet minut bi potrebovala tudi za sproščanje stresa, hitri makeup … na koncu se nabere kar nekaj ur in teh preprosto nimam …
 • P: Z masažnimi tehnikami pravzaprav nanašamo izdelek na kožo, da se lepše in boljše vpije. So hitre in enostavne.

Ocena Melvita Argan Concentré Pur

Melvita Argan Concentré Pur Beautyfull Blog InterContinental
InterContinental smo ovili v elegantne heksagone, ki spominjajo na čebelje panje.

Sem 40-letnica in v svoji koži se dobro počutim. Ker vem katere učinkovine potrebuje, kakšna tekstura jo poboža, kateri vonj me pritegne k vsakodnevni uporabi in kakšna embalaža pristaja v mojo kopalnico. Nova linija Melvita Argan Concentré Pur zadovolji vsem tem potrebam. Všeč mi je, ker z naravnimi, ekološkimi učinkovinami poskrbi, da ima moja koža dobro lastno zaščito v vseh vremenskih razmerah in da je zaščitena pred zunanjimi vplivi, ki povzročajo prezgodnje staranje. Čeprav vsebuje res visoko koncentracijo arganovega olja, občutek pri nanosu ni masten. Za bolj spočit videz so poleg izdelkov zagotovo ‚krivi’  tudi posebni nanosi, masažne tehnike, s katerimi sem izdelke nanašala. Plus je tudi to, da kar dva izdelka iz nove linije naredita jutranjo nego hitrejšo in enostavnejšo:

Melvita Argan Concentré Pur Intenzivna vodica Beautyfull Blog

Intenzivna vodica Argan je pravzaprav tonik – serum, zato lahko namesto kombinacije tonika in seruma uporabim le to.

Melvita Argan Concentré Pur Oljna krema Beautyfull Blog

Oljna Krema Argan Concentré Pur vsebuje sestavino, ki se sama prilagodi potrebam kože in vremenskim razmeram in naredi tanko zaščitno plast, ki pa se ne svaljka. Tako za dnevno ličenje primer ni potreben.

Utrinki z dogodka

Ker sem pomagala pri organizaciji dogodka in ga tudi vodila, se ne morem upreti, da ne bi delila še nekaj fotografij.

NIka Veger Melvita Argan Concentré Pur Beautyfull Blog
Pred čudovito steno med vodenjem prireditve.
NIka Veger Melvita Argan Concentré Pur Beautyfull Blog
Tina Černeka Berlot, vodja veleprodaje pri Melviti, je povedala veliko zanimivosti o arganu in arganovem olju.
Melvita Argan Concentré Pur Krema za okrog oči Beautyfull Blog
Krema za okrog oči in lepa igra barv ter detaljev … to je kotiček za sprostitev.
Melvita Argan Concentré Pur Beautyfull Blog Cakepops
Cakepops.si so bili spet odlični … vsaj tako pravijo, ker so prehitro pošli, da bi jih lahko poskusila.
Melvita Argan Concentré Pur Beautyfull Blog
Lepa popestritev so bili tudi cvetlični šopki. Hvala Gardenia, da ste me opogumili za te barvne kombinacije.
NIka Veger Tina Cerneka Berlot Polona Keršmanc Šiško Melvita Argan Concentré Pur Beautyfull Blog
S Polono Kršmanc Šiško, strokovnjakinjo za masaže in Tino Černeka Berlot, vodjo veleprodaje pri Melviti.
lepotne blogerke Melvita Argan Concentré Pur Beautyfull Blog
Blogerke preskušamo in beremo ;).
NIka Veger Ajda Sitar Melvita Argan Concentré Pur Beautyfull Blog
Včasih se tudi afnamo ;).
Ajda Sitar Nika Veger Parokeets Melvita Argan Concentré Pur Beautyfull Blog
V družbi najboljših lepotnih blogerk, Ajda’s in Maje ter Gabi iz Parokeets.
Azra Selimanovic Melvita Argan Concentré Pur Beautyfull Blog
Pridna čebelica Azra me je ves čas predstavitve spodbujala in mi pošiljala dobro energijo.
Amla KOchavy Sanela Sbanagic Melvita Argan Concentré Pur Beautyfull Blog
Izdelke so preskusile tudi Alma Kochavy (Odprta Kuhna), visažistka Vilma Baum in Anela Šabanagič (Streetchatella).
Stillmark Melvita Argan Concentré Pur Beautyfull Blog
Melvita team, hvala za zaupanje!
Melvita Argan Concentré Pur Beautyfull Blog
Punce iz Name, kjer Melvito nakupujem najraje.
intercontinental razgled Melvita Argan Concentré Pur Beautyfull Blog
Naj tudi tvoj mladosten videz traja … s trajnostno nego.

⇒♥ Poglej pa tudi kateri so moji najljubši Melvitini izdelki, ki jih uporabljam že vrsto let v zapisu Najboljša lepotila organske kozmetike Melvita.

♥ Klikni in me sledi tudi na Instagramu ♥

Maham,

Nika

*Fotografije: Marko DelBello Ocepek (družabne), Ajda Sitar (izdelki)

** Izdelke sem dobila v test brezplačno, zapis pa je nastal v sodelovanju z Melvito. Če bi želela o liniji izvedeti več, klikni tukaj.

MAHAM,
signature

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.

Previous
Preskušam prva: kaj pa tokrat?
Ocena: Argan Concentré Pur