Love Beauty … Napotki za uspešen obisk kozmetičnega sejma

Kot ljubiteljica lepote ne potrebujem veliko razlogov, da se odločim za obisk kozmetičnega sejma. Že to, da bom na enem mestu spoznala vse novosti lepotnega področja, je dovolj. Zato se vsako leto odpravim na katerega od kozmetičnih sejmov v tujino, za nič na svetu pa ne bi zamudila tega doma, Love Beauty. 

Ta prizor je iz filma Dnevnik zapravljivke, ampak lanskoletna vrsta pred začetkom sejma Love Beauty je bila precej podobna ;).

Love Beauty je …

Lani se je  po dolgem času tudi v Ljubljani v okviru sejma Love Beauty na kupu zbrala vsa lepotna branža; ponudniki izdelkov in storitev s področja kozmetike, frizerstva, estetike, velnesa in drugih kozmetičnih dejavnosti. Na enem mestu sem lahko spoznala, preizkusila in tudi kupila izdelke, ki jih ni na voljo v verigah drogerij, odkrila sem nove, butične znamke, ki si šele utirajo pot na našem trgu, in zaznala, kaj se bo na področju kozmetike dogajalo v prihodnjem letu. Letos bo sejem kozmetike potekal drugič in organizatorji trdijo, da so lanske pomanjkljivosti odpravili, šoping ponudba pa bo še večja.

Kot ženska bi se sejma udeležila že zato, ker lahko na njem kozmetiko kupujem po ugodnejših cenah, tudi tako, ki je sicer na voljo le profesionalkam (hvala Afrodita ;)). Kot lepotna navdušenka pa tudi zato, ker so tovrstni dogodki vedno obogateni z zanimivimi predavanji. Tako bom v nedeljo, 9. aprila, na kozmetičnem sejmu Love Beauty lahko spoznala lepotne skrivnosti kultne kozmetične terapevtke Deborah Mitchell, osebne kozmetičarke Dannii in Kylie Minogue, Gwyneth Paltrow, Victorie Beckham, članic britanske kraljeve družine… ter pionirke na področju vključevanja čebeljega strupa v izdelke. Pičiš na Gospodarsko razstavišče tudi ti?

⇒♥ Sejem kozmetike Love Beauty 2017  bo odprt v:

  • soboto  8. aprila od 10.00 do 19.00
  • nedeljo 9. aprila od 10.00 do 18.00

Vstopnice lahko kupiš na blagajni sejma. Cena dnevne vstopnice (enkraten vstop) je 7€, dvodnevne vstopnice pa 12€. Na tej povezavi si lahko pogledaš tudi program predavanj.

 

Top 7 napotkov za uspešen obisk kozmetičnega sejma

Ali boš ob koncu sejma zadovoljna ali ne, ni odvisno le od organizatorja in ponudbe. To ni kozmetična zabava (no, po svoje tudi), ampak prej dogodek, na katerega je fino, da prideš pripravljen, ker boš le tako iemla občutek, da si svoj čas in denar dobro investiral. Zato sem zbrala nekaj napotkov, pravil ki se jih držim preden obiščem katerikoli sejem:

  1. Vedno si pogledam listo razstavljalcev in označim tiste, ki bi jih res želela videti. Saj ni potrebeno posebej razlagati, da med množico razstavljalcev in obiskovalcev hitro lahko izpustiš stojnico, zaradi katere si pravzaprav prišla.
  2. Prav tako si vedno pogledam listo predavateljev in urnik predavanj, da lahko uskladim čas za izobraževanje in čas za raziskovanje.
  3. Če se želim s kom posebej pogovoriti ali pa že v naprej vem, da želim nekaj preizkusiti, se pri razstavljalcu najavim za kratek sestanek. Tako se lahko tudi oni v naprej pripravijo na moja vprašanja in organizirajo, da je v času mojega obiska stojnice prisotna tudi za znamko odgovorna oseba oz. oseba z največ znanja. Še posebej pri manjših znamkah se lahko hitro zgodi, da je npr. v času kosila na stojnici le hostesa.
  4. Po sejmu hodim z odprtimi očmi, napetimi ušesi in dolgimi prsti. Ni mi nerodno spraševati in preizkušati. Vem,  da razstavljavci vložijo veliko truda, energije, časa in denarja v predstavitev na sejmu, zato bodo gotovo to najboljše priložnosti za spoznavanje ponudbe.
  5. Navezujem kontakte. Morda me danes določena terapija ne zanima, a super je, da vsaj vem, da obstaja in na koga se lahko obrnem, če me bo zanimala v prihodnje. S seboj imam tudi vizitko, da me lahko zainteresirani po sejmu tudi kontaktirajo.
  6. Na sejem se odpravim z nakupovalnim vozičkom in ne torbo. Voda, prigrizek, vsi pridobljeni prospekti in uspešen šoping … zakaj bi bila utrujena zaradi nošenja?!
  7. Ne sledim črednemu nagonu in si vzamem svoj čas … res je fino hoditi v supini, a največ izvem, če sem sama. S kolegicami se raje dogovorim za kavo ali kosilo.

 

Juhu, jaz se že veselim, kaj pa ti? Se vidiva? Si lani bila? Napiši mi tvojo izkušnjo s kozmetičnimi sejmi in me pocukaj, če se kje srečava. Hvalaaa.

⇒♥ Poglej pa tudi kako je bilo na sejmu Love Beauty lani. 

Maham,

 

Nika

♥ Klikni in me sledi tudi na Instagramu ♥

*Fotografije: naslovna Confessions of a shopaholic

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.