Medex Kolagenlift — rezultati testiranja

Če bi tako vneto kot kolagen uživala korenje, bi imela super vid. Vsaj po ljudski modrosti sodeč. Kako modra pa je bila odločitev, da sem izpraznila toliko fiol Medexovega Kolagenlifta?

Beautyfull Blog medex KOlagen Lift ocena

To je količina kolagena, ki sem ga popila do sedaj. Kar šokantno, kajne? Celo kakšna fiola manj je na sliki, ker sem jih nekaj izgubila med selitvijo, nekaj sem jih na Hvaru pustila prijaznemu stričku, ki vanje pretaka sivkino olje za nego kože, nekaj pa se mi jih je vmes preprosto razbilo. Kaj bom z vsemi temi fiolami, še ne vem … iščem ideje za ustvarjanje (vesela jih bom v komentarju ;)). Vem pa, kaj bom z Medexovim Kolagenliftom. Uživala ga bom še naprej.

Ti … nimaš skoraj nič gub?

Kolagenlift jemljem že več kot šest mesecev. Z njim tudi vitamin C (1000 mg s postopnim sproščanjem). Redno. Večji prekršek je bila le tri tedenska pavza ob selitvi, ko ga še nisem uspela shraniti na pravo mesto, na vidno polje in doseg rok za vsakodnevno uživanje. V tem času nisem koreniteje spreminjala nege kože (zdaj komaj čakam na preskušanje vseh novih krem), če ne štejem odkritje ultrazvočnega čiščenja, ki pa ga izvajam enkrat na dva meseca. Zame je bilo to zelo stresno obdobje; renovacija hiše, vožnja otrok v nov vrtec in šolo, selitev … zato bi bila koža lahko v groznem stanju. Pa ni. Celo nasprotno, velikokrat dobim pohvale, da je lepa in zelo mladostnega videza. Prav tako opažam, da potreba po intenzivnem vlaženju ni tako močna in da koža ni zategnjena, tudi če se kdaj izpustim vlažilno nego.

Rezultati testiranja

”Maybe I’m foolish, maybe I’m blind … Thinking I can see through this and see what’s behind. Got no way to prove it, so maybe I’m blind. But I’m only human after all, don’t put your blame on me.” Rag’n Bone Human

Ta štiklc mi zveni v glavi, ko zaključujem to polletno testiranje uživanje kolagena s to oceno.

Ocena in rezultati jemanja prehranskega dodatka Medex Kolagenlift

  • UČINKI: bolj čvrsta, gladka in navlažena koža
  • FORMULA: Všečna. 2,5 g učinkovitega kolagena, Verisol®a (govejega izvora), 30 mg hialuronske kisline, 4,8 g niacina, vitamina B3. Je brez barvil in umetnih arom.
  • UPORABA: Enostavna. Medex Kolagenlift je v fioli oz. 9ml steklenički. V škatli je 10 fiol, kar zadostuje za 10 dnevno uporabo.Vsako jutro stekleničko pretresem in jo zaužijem še pred zajtrkom skupaj z vitaminom C.
  • CENA: 17 EUR/ škatlo, kar je 51 EUR mesečno

Učinkovit je, bi rekla, če bi se naslanjala zgolj na opažanja in občutke. Pa tudi slike, saj je iz fotografij (te so popolnoma neobdelane) jasno razvidno, da imam kožo ob čeljustni kosti manj povešeno, kot sem jo imela pred začetkom uživanja kolagena. Pa je to dovolj? Za moje prepričanje, da je kolagen učinkovit in za nadaljne uživanje, že.

 A ker je takšna ‘nega’ tudi precej draga, želim moja opažanja podkrepiti še bolj ‚študiozno’, s testom, ki bi pokazal večjo prisotnost kolagena v koži. To mi je omogočilo podjetje Aikon, ki se obravnavo kože loteva bolj znastveno in nego podkrepi s pridobljenimi dokazi. V salonu NatashaSPAce, so mi že naredili prvi test, globinski posnetek oz. meritev kože. Prvič po približno dvomesečnem uživanju Kolagenlifta (ob začetku namreč še nisem vedela za to možnost), drugič pa mi ga bodo še ob koncu poletja, da bom lahko primerjala rezultate.

Beautyfull Blog medex KOlagen Lift ocena
Beautyfull Blog medex KOlagen Lift ocena
Beautyfull Blog medex KOlagen Lift ocena
Beautyfull Blog medex KOlagen Lift ocena
Beautyfull Blog Medex Kolagen LIft
Beautyfull Blog medex KOlagen Lift ocena
Beautyfull Blog medex KOlagen Lift ocena

DOPIS K ZAPISU, junij 2019 :

Prehranski dodatek Medex Kolagen Lift je postal moja vsakodnevna rutina. Ker je:

  • enostaven za uživanje,
  • dobrega okusa,
  • predvsem pa ker je vidno učinkovit.

Žal so bili rezultati drugega testiranja zame nepričakovani; masa (laično debelina) kolagena se mi je zmanjšala, gostota pa povečala. Prvo smo pripisali poletju in UV- ‘uničevanju kolagena’, drugo pa jemanju kolagena. Na ponovno meritev bi morala še čez nekaj mesecev, ta bi bila bolj realen odraz jemanja prehranskega dodatka, saj bi bila opravljena pozno jeseni. A ker se naše energije niso ujele, nisem šla (povem iskreno, žal se včasih zgodi tudi to). Z jemanjem dodatka sem vseeno nadaljevala, saj so bili rezultati vidni: koža je bila bolj navlažena, gladka in čvrsta … konture obraza so bile bolj izražene in ‘hrčakst’ videz je popolnoma izginil. Kolagenlift tako že nekaj let uživam dokaj redno, običajno vse leto razen na dopustu.

Kaj pa ti, uzivaš kolagen? Se ti zdi takšna investicija v kožo smiselna?

STAJLING: Trak za lase: Žani Štamol Droljc, uhančki: Amalja 😉

⇒♥ Poglej zakaj bi kolagen morala uživati tudi ti ali pa v tem zapisu poišči tistega, ki je najbolj ustrezen tvojim potrebam in načinu življenja.

Maham,

Nika

♥ Klikni in me sledi tudi na Instagramu ♥

*Fotografije: Beautyfullblog

**Zapis je nastal v sodelovanju z Medexom.

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

6 Comments
  • cilla
    14 septembra, 2017

    Hvala za tole poročilo. Si me že skoraj prepričala… 🙂 Ali si opazila spremembo tudi na koži drugje po telesu? Ker po logiki bi moral delovati na vso kožo ?!
    Pa še nekaj: kateri C-vitamin ješ? Ali si ga tudi preden si pila kolagen?
    Hvala za odgovore in lep pozdrav

    • NIKA
      14 septembra, 2017

      Zdravo, ja na splošno je koža po vsem telesu bolj ‘neproblematična’. C vitamin je pa 1000mg s postopnim sproščanjem in ga prej nisem. Vzela sem ga v lekarni, največjo možno dozo in s postopnim sproščanjem.

  • Petra Zajc
    15 decembra, 2017

    Živjo,

    ali je primeren tudi za mamice, ki dojijo?

    • NIKA
      15 decembra, 2017

      Jaz bi rekla, da ja. Vseeno pa raje pokliči na Medexovo številko za svetovanje … jaz sem imela npr. med nosečnostjo vnetje mehurja in sem jih klicala koliko Brusnifema lahko max zaužijem … izkazalo se je, da več kot je napisano na embalaži in mi je res pomagalo.

  • N.
    12 junija, 2018

    pozdravljena, kakšni so bili rezultati ponovnega testiranja? Je tudi test pokazal večjo čvrstost kože? hvala
    lp

    • NIKA
      13 junija, 2018

      Zdravo, rezultati so pokazali, da je pupad kolagena po poletju kar normalen in zato bi res morali paziti na zaščito in uživati prehranski dodatek. Se potem pozna pozimi, da je koža čvrsta in bolj napeta.