Top sedem … naravnih dišav

Še modna mačka Holly Golightly (v filmu jo igra Audrey Hepburn) si je v noveli Zajtrk pri Tiffanyju vrat popršila z naravno dišavo 4711 Echt Kölnisch Wasser, poživljajočo mešanico bergamotke, limone in pomaranče. Naravni parfumi imajo bogato in zanimivo zgodovino, hkrati pa postajajo vse bolj priljubljeni, ker ne vsebujejo škodljivih sestavin, ker so ravno prav subtilni, da jih lahko nanesemo večkrat na dan (in med seboj celo mešamo) in ker z njimi lahko vplivamo na naše počutje.

Naravne disave

 

Šopek novih naravnih dišav

To poletje je k nam prineslo nekaj novih, med katerimi so mi najbolj všeč tile (vrstni red je naključen):

1. 4711 Echt Kölnisch Wasser je stara več kot 220 let, a ima svež vonj, ki se poda k trendnim vintidž oblačilom, in retro obliko, ki še danes navdihuje modne oblikovalce. Iz skrivnostnega recepta za čudežno vodo (aqua mirabilis) je nastala leta 1792. Sprva so jo uporabljali kot napitek za boljše počutje. Da bi ohranili njen skrivnostni recept tudi po Napoleonovemu odloku, s katerim so morali vsi medicinski recepti postati javni, so jo uvrstili med dišave in pripravke za osebno higieno. Njena najnovejša različica je Acqua Colonia Pink Pepper & Grapefruit. Je sveža in žgečkljivo začinjena dišava iz rožnatega popra in grejfruta, ki z naravnimi sestavinami vpliva na spremembo počutja: dvigne razpoloženje in te spravi v boljšo voljo.
o.19017

 

 

 

 

 

 

 

 

2. L’Occitane Eau de Toilette Vanille & Narcisse: Nisem fenica vanilje, ampak ta dišava me je popolnoma začarala. Najbrž ker noto vanilje da najboljši vanilijin absolut z Madagaskarja in ker sta ji primešana subtilna cvetna nota absoluta narcise iz Francije in začimbni pridih tonkinih semen.

1006260_441309342632804_878730866_n

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Le Couvent des Minimes Eau des Minimes: Kolonjska vodica, ki s svojim svežim vonjem vabi, da jo popršiš kar po celem telesu in to večkrat na dan, kadar si želiš sveže poživitve. Vsebuje esence 3 osvežujočih citrusov in 7 skrbno izbranih rastlin, ki so znane po svojem blagodejnem delovanju. Izvirni recept čute razvaja z grenivko, rdečo pomarančo in limono za osvežitev, rožmarinom za poživljanje, navadnim repincem za krepitev, slezom za blaženje ter nerolijem in benzoinom, ki sproščata in ustvarjata občutek ugodja. Od tega tedna dalje lahko osvežilni vonj ‘podkrepiš’ tudi z balzamom za telo.

300

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Lush Euphoria: Ko mi napolni nosnici, imam občutek, kot bi vdihnila napoj za energijo. Mark (ustanovitelj Lusha in Lushev parfumer) si je zaželel vonja, ki bi človeka popeljal v stanje pozitivne evforije. Skrbno je zbiral nasvete iz knjig o aromaterapiji in tako se je rodila evforična senzacija, ki vsebuje absolut muškatne kadulje, grenivke, limete in nerolija.

EUPHORIA

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Stella McCartney Stella Summer 2013 For Women je iskriva dišava z bolj hladnimi notami zmrznjene limone in zelenih jabolk. Vseeno te ne bo pustila hladne, saj se v srcu dišave skrivata nežni vrtnica in potonika obdani s toplimi notami jantarja.

o.22415

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Melvita Toaletna vodica Cologne z 8 esencami Limona: Sadna, sveža in cvetna toaletna vodica je harmonična kombinacija osmih naravnih esenc, združena v čudovito dišavno celoto citrusov in cvetlic iz štirih koncev sveta.

P.aspx

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Amalu naravna dišava je pravzaprav parfum, ki si zmešam sama, da mi malo umiri nosečniške hormone in hkrati poživi ;). Tega sem se naučila na delavnici Amalu Naravnih dišav in afrodiziakov.

To je moj, popolnoma subjektiven izbor najboljših naravnih dišav. Poznaš tudi ti kakšne zanimive?

 

⇒♥ Poglej pa si tudi kako izbrati pravo dišavo, ki bo pisana prav na tvojo kožo in bo tvoj večni dišavni favorit.

 

Maham,

NIka

 

*Fotografije: Neil Kumar (naslovna), Promocijski material

 

E-novice

This post is also available in: English

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.