Lepotna kanta (avgust)

Fotka ni ugledna, a razkriva veliko, zato je pravzaprav že lepa. To so izdelki, ki sem jih porabila do zadnje kapljice ali razmaza, zato o njih lahko dam res pravo mnenje. Saj veš, včasih se ti nekaj ob začetni uporabi zdi enkratno in čudovito, po dolgotrajni pa ugotoviš, da pravzaprav ni nič posebnega. In potem spet investiraš v nove ‘testerje’ in najboljših sedem iščeš dalje … Zato z lepotno kanto sporočam, za katere izdelke bi šla sama še enkrat na kant (našteti glede na fotografijo iz leve proti desni):

Lepotna kanta

1. Amalu certificirano organsko olje mareličnih koščic. Kupila sem ga zato, ker naj bi bil odličen za nosečnice in nego dojenčkov. ”To olje je tako mehko” je bila navdušena Amalja, ko sem ji z njim prvič namazala predele, kjer je njena koža zelo izsušena. To je res dober opis; olje je na dotik zelo prijetno, se lepo razmaže in dobro vpije in ima meni prijeten oreškast vonj. Uporabljam ga za nego otroške kože (in kmalu za masažo dojenčka ;)), z nekaj kapljicami eteričnega olja rožne pelargonije in zelene mandarine pa tudi za nego kože proti strijam in celulitu. Trajanje uporabe: 4 mesece.

2. Melvita Organsko certificirana Cvetna vodica cvetov pomarančevca. To sem si izbrala, ker mi je všeč vonj pomarančnih cvetov. Obožujem rožne vodice; uporabljam jih za jutranje čiščenje obraza in večkratno dnevno osvežitev. Kožo obraza in telesa z njo popršim tudi pred nanosom negovalnega izdelka ali olja in tako dodatno navlažim kožo. Ta vodica ima čudovit vonj, embalažo s pršilko, ki naredi pršenje po obrazu prijetno (če si kdaj poskusila pršilo za obraz, veš o čem govorim;)), je pa namenjena mehčanju, pomiritvi in osvežitvi vseh tipov kože. Melvitino cvetno vodico bom kupila še enkrat, le da bom ob naslednjem nakupu prepustila, da strokovnjakinje v trgovini izberejo različico, ki je namenjena prav negi mojega tipa kože. Trajanje uporabe: 1 leto. P.S: Zdaj so v novi embalaži z ziboljšano formulo.

3. Catrice The Giant Extreme Volume Mascara Waterproof. Maskara ima zanimivo ščetko; na koncu koničasta, da lahko dosežeš male dlačice, sicer pa je debela, da z njo poleg trepalnic rahlo obarvaš tudi kožo tik ob njihovem rastišču, in tako ustvariš tudi črto. Formula je res odporna na vodo, se mi je pa hitro začela sušiti in drobiti v koščke. Za ceno je nakup kar dober, vendar bom v prihodnje še vedno vztrajala pri eni od mojih najljubših maskar. Trajanje uporabe: 2 meseca.

4. Organsko certificirana Badger krema za zaščito pred soncem Baby Sunscreen Cream SPF 30. Že nekaj časa skušam najti dobro eko UV zaščito in končno sem jo. To je najboljša krema za sonce kar sem jih kdaj poskusila. Je koži neškodljiva, brez nano delcev in kemičnih filtrov, s širokim spektrom zaščite, za razliko od podobnih pa se lažje razmaže, in če jo dobro vtreš, ne pusti bele sledi. Definitivno bom to kremo kupila še enkrat, morda bom iz radovednosti izbrala le katero od različic: za aktivne, vodoodporno ali za vsakdanjo uporabo. Trajanje uporabe: 2 poletna meseca.

5. Hot Pheromone Woman Parfum s feromoni brez vonja. To je zdaj že tretja steklenička in ni šans, da si ne bi privoščila še četrte. Zakaj mislilm, da bi ga morala imeti vsaka zapeljivka razkrivam v prispevku o feromonih. Trajanje uporabe: 1 leto.

6. Nivea Baby Blagodejna kopel. Kopel je v trgovini izbrala Amalja, prepričal jo je modri medvedek. Sama ji skušam ‘prodati’ certificirane organske izdelke, a ti so zanjo običajno ne preveč dišeči, premalo peneči in v nezanimivih embalažah. Nad izdelkom sem bila presenečena; da bogato, mehko peno, po kateri Amaljina koža ni bila še bolj izsušena, ima prijeten in nežen vonj, kasneje pa sem prebrala, da ne vsebuje parabenov, mil, alkohola in barvil. Če bo modri medvedek še aktualen, bom v prihodnje Amalji poskusila prodati Oljno različico, ki je za njeno izsušeno kožo še bolj primerna. Trajanje uporabe: najbrž 6 mesecev.

7. Paul Mitchell Awapuhi Wild Ginger Finishing Spray. Ta mini testni izdelek sem dobila že pred leti, ko sem bila na Cosmopolitanu še urednica lepote in mode, in sem lak za lase velikokrat potrebovala na snemanjih modnih zgodb. Lase utrdi hitro, lahko pa se tudi izčeše, kar je pri menjavah frizur na ‘fotošutingu’ nuja. Sama ga uporabljam le redko, za utrditev frfruja, zato mi je pri laku bolj pomembna velikost embalaže (mini je odlična, ker ga največkrat vzamem s seboj na službeno pot), vonj in ‘nevidnost’ izdelka. Lak ocenjujem kot dober, vendar bom v prihodnje investirala v cenejši nakup. Trajanje uporabe: dolga

Piši mi, če ti je všeč rubrika Lepotna kanta in sporoči, za katere izdelke si se ti pripravljena ‘skantati’ večkrat.

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.