Top sedem napotkov za dobro izbiro parfuma

Izbrskala sem nasvete strokovnjakov izbrala top sedem trikov za dober nakup parfuma s katerimi je izbira pravega zagotovo lažja. Končno v trgovini ne bom kot nora bezljala med napisi ‘NOVO’ in dihala na škrge, ker po tretjem pršilu že sploh ne bom več vedela kaj voham.

Top sedem trikov za dober nakup parfuma

  1. Izboru parfuma moraš posvetiti čas. S poskušanjem in izbiro novega parfuma začneš zjutraj, ko občutek za voh še ni zasičen z raznimi vonjavami dneva.
  2. Nakupu parfuma se izogibaj v vročih dneh.
  3. Pred odhodom v trgovino ne uporabljaj dišeče kozmetike, oblačila pa naj bodo čista in sveža.
  4. Parfum ali toaletno vodo najprej poprši po lističu za testiranje. Šele, če ti je všeč, ga nanesi na kožo. Najbolje na zapestje, ker se na pulznih točkah koža hitreje segreva in se zato dišavne molekule razvijajo hitreje. Pomembno je tudi na kateri roki preskušaš vonj. Strokovnjaki za dišave svetujejo, da popršiš levo roko, ker je povezana z desno polovico možganov, ki je zadolžena za domišljijo, umetnost in čustva.
  5. Počakaj 20 sekund, šele nato povohaj, da te ne zavede alkohol in zgornje note, ki izhlapijo prve.
  6. Preden poskusiš naslednji parfum nos ‘očisti’ z vonjanjem kavnih zrn (običajno so v boljših parfumerijah na voljo) ali rokava majice.
  7. Naenkrat poskusi največ tri dišave, najbolje iz iste dišavne skupine (citrusne, orientalske, cvetne, začimbne …). Nato počakaj nekaj minut, da se parfum zlije s kožo, in ga ponovno povonjaj na dišavno nevtralnem področju (najbolje na svežem zraku). Če ti je še vedno všeč, se vrni v parfumerijo in ga nanesi še enkrat, nato pa pusti, da se z njim spoznavaš ves dan.

Maham in ti želim srečno. Pa prosim poročaj katerega si izbrala in zakaj.

 

 ♥ Klikni in bodi preko Bloglovin’a na mail obveščena o novih zapisih ♥

*Fotografija: www.dailylife.com.au

 

E-novice

This post is also available in: English

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.