Sive, zgubane in … všeč(ka)ne

Dejstva o staranju znajo biti zelo šokantna; če za svoje zdravje ne naredim nič, bom od  40-ih dalje izgubila odstotek mišične mase na leto, do 50-ih mi bo hormonski nivo močno upadel (pozdravljena menopavza in nasvidenje seks) in moja koža … uf, ta kaže znake staranja že danes ;). Na srečo so se v zadnjem času tudi v spletu pojavili starostniki, ki so videti hudo dobro … ne samo za svoja leta. So super protiutež mladim fantom in puncam, ki razkazujejo svoja telesa kot seks(ualn)i objekt in so živ dokaz (hihi … smešano se sliši), da si lahko videti super kul, lep, zanimiv in všečen tudi v starosti.

sive zgubane vsecne yasmina-rossi by Beautyfullblog 2
Yasmeen Rossi …  iz oglasa za kopalke sije njena karizma, dolgi, sive lasje in vitalno telo.

Osemdeset letni maneken Deshuan Wang , 61 letna manekenka za kopalke Yazemeenah Rossi … Srečni, zadovoljni, trendni, lepi dedki in babice se sprehajajo po modnih brveh, vabijo k nakupu kopalk in nas učijo kako živeti polno življenje v vsakem starostnem obdobju. Je čudno, da se mi zdijo seksi kljub temu, da imajo sive lase, gube in telo, ki ni več napeto in napihnjeno? Da želim tudi sama izžarevati toliko zdravja, vitalnosti, samozavesti in zadovoljstva?

Atraktivna v vsakem starostnem obdobju

Ti aktivisti, znanilci dobrega videza in počutja v pozni starosti, so mi v navdih, ker vem, da sem še vedno lahko atraktivna, če upoštevam teh nekaj preprostih dejavnikov:

  1. POSKRBIM ZA UV ZAŠČITO. Znanstveniki so ugotovili, da 80 odstotkov življenjske izpostavljenosti UV-žarkom dosežemo že do 18. leta. Praženje brez prave zaščite v najstniških letih se lahko odraža s pojavom pigmentnih madežev in drugih znakov poškodovane kože v srednjih letih. Da se stanje ne poslabša, moramo za zaščito pred soncem poskrbeti še bolj dosledno. Žarki na staranje kože vplivajo vse leto in vsako sekundo v dnevu. Zato so prva zaščita senca, klobuk, sončna očala in oblačila, izdelek z UV filtri pa dodatna pomoč. Najbolj všeč so mi takšni, ki jih lahko uporabim vsak dan in se dobro obnesejo kot podlaga za ličenje, npr. Vichy Slow Age z ZF 25 in Skinceuticals Physical Matte UV Defense SPF 50. Iščem pa še dobre mineralne verzije … če jo poznaš, mi jo prosim zaupaj v komentarju.
  2. IZBEREM PRAVO PREHRANO. S staranjem za vitalnost potrebujemo več hrane bogate z antioksidanti in vitamini B, C, D, Q10, folne kisline, Omega 3, fosfolipidov, cinka, magnezija in selena. Teh hranil s prehrano ne moremo pridobiti v zadostni meri, ker sodobna živila ne vsebujejo dovolj anti-age hranil, ker se s starostjo absorpcija hranil iz zaužite hrane zmanjša in ker nas zdravih hranil dodatno oropajo sladkor, zdravila … Zato še vedno vztrajam pri prehranskih dodatkih Elevit, ta hip pa uvajam tudi Medexov KolagenLift.
  3. MISLIM POZITIVNO. Veliko je dokazov, da stres škoduje zdravju in mladostnemu videzu, obratno pa pozitivno čustvovanje krepi zdravje in pomlajuje. Izločanje oksitocina, ki v stresnih situacijah poskrbi, da pritisk ne naraste toliko in da ne pride do vnetij (npr. poškodb kože) sprožajo: masaža, crkljanje (lahko z domačo živalco), petje, ples v paru, topla kopel, vodenje prijateljskega pohoda v naravi, kuhanje večerje za prijatelje, čokolada, seks in samozadovoljevanje.

    sive zgubane vsecne by Beautyfullblog deshuan wang
    Poglej si tudi navdihujoč video Deshuana Wanga … klik – klik.
  4. IZBEREM UČINKOVITO NEGO. Velikokrat me sprašujete katere učinkovine iskati v anti-age izdelkih. Odkritje čudežnih sestavin je pogosta marketinška poteza, preverjeno učinkoviti so pa so stari znanci: Vitamin A (npr. retinol), vitamin C in vitamnin E. Vidne pomladitve čez noč ne bo, bo pa po mesecih uporabe koža res videti veliko bolj napeta, sijoča, gladka in žareča. Ta hip preverjam veliko novih krem, uvajam novosti v svojo nego in izbiram neinvazivne antiage tretmaje. Če imaš kakšno učinkovito, sporoči, prav tako, če želiš, da pod drbnogled vzamem tudi tvojo favoritko, sicer pa sledi nadaljnim zapisom.
  5. SLEDIM PAMETNO. Če si mislila, da v spletu kraljujejo le mlada, močno našminkana in klonirana dekleta, se (na srečo) motitš. Look Fabulous Forever, Hot&Flashy, Beauty by Anne-Marie … so le nekateri od You Tube kanalov, kjer nasvete za lepoto delijo zapeljive babice. Nega zrele kože, testi anti-age izdelkov, nasveti za ličenje npr. povešenih vek, so videi, ki dosegajo preko milijona všečkov, meni pa dajo občutek, da v staranju nisem osamljena. Iz njihovih kanalov se lahko naučim marsikaj o pametni negi in ličenju zrele ženske, seveda pa moram, tako kot pri vseh, ki se v spletu izpostavijo, vedeti, da to ni njihovo 24/7 življenje, da so zaradi ustrezne svetlobe in filtrov lahko videti precej lepše, kot so v resnici, in da je lovljenje njihove podobe prav tako škodljivo kot hrepenenje po videzu znanih.
    sive zgubane vsecne yasmina-rossi by Beautyfullblog
    Bi sploh lahko bila lepša?

    ZA PRVA ODKRIVANJA PRIPOROČAM:

  • 40 +:
  • Izdelke, ki so na voljo v drogerijah in so nižjega cenovnega razreda preiskuša Lori. Če želiš namig za naslednji nakup, preveri njen kanal   @LoriOver40.
  • 50 +:
  • Michelle @MakeUpMLC je maeupartistka, ki v glavnem prisega na prestižne znamke, zato se ti splača pogledati njene recenzije, kadar kupuješ le te.
  • Angie @HotAndFlashy je petdesetletna lepotica, ki spremlja trende, raziskuje antiage izdelke in tretmaje. Odkrito govori o botoxu, filerjih  in ostalih antiage tretmajih. Kljub temu, da je zagovornica botoxa jaz pa ne, priznam, da ima fantastično kožo, čudovite lase, super makeup  in da je njena antiage nega res izborna.

  • Nisha je mojstrica ličenja povešenih oči, zato boš na njenem kanalu @SugarPuffandFluff našla veliko nasvetov za ličenje. Njena estetika in poljski naglas … hm, simpatično hecno.
  • 60 +:
  • Video o tem kako se sprijazniš in najbolje nosiš sive lase odkrij na na kanalu @Monique Parent. Monique je Hollywoodska igralka, ki občasno pove kaj tudi iz zakulisja snemanja ali poroča kako je bilo na zadnjem zmenku.
  • Tammy @uppiesbeads59 je iskrena najbrž že šestdesetletnica, ki zabavno predstavlja izdelke (poda tudi kritike), sicer pa je študirana kozmetičarka in obožuje maske.
  • Nadine Baggott je bila lepotna urednica in TV voditeljica, zato je njen kanal @Nadine Baggot skupek ocen izdelkov, opisov tretmajev, pogovorov s strokovnjaki ….

sive zgubane vsecne yasmina-rossi by Beautyfullblog 5

Kako pa se v svoji koži in s svojimi leti počutiš ti? Kaj narediš za dobro počutje in krepko samozavest? Imaš tudi ti ‘vzornice’, ki te navdihujejo kljub gubam in sivim lasem? Res vesela bom komentarjev in debate, ki bi se utegnila razviti …. Hvala.

⇒♥ Če imaš težave z izpadanjem in kakovostjo las, preberi katerega od teh zapisov:

Maham,

Nika

♥ Klikni in bodi preko Bloglovin’a prva na mail obveščena o novih zapisih ♥

*Foto: Credit: Land of Women x The Dreslyn

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.