Odrešitev za suhe lase: Alterna Caviar Moisture Intense

Če s čim, sem obsedena z lasmi. Po intenzivni sanaciji izpadanja las (spodaj bom prilepila link, če se s tem ukvarjaš tudi ti), se ukvarjam s tem, da so suhi, občutljivi in se cepijo takoj, ko se dotaknejo ramen. Jaz pa že leta čakam, da bodo dooolgi … vsaj toliko, da prekrijejo prsi. Frizerka Sandra iz salona Med in mleko, me je prepričala, da jim pri tem lahko pomagava, če jih ovijeva v pramena dodanih naravnih las. Po letih zgražanja nad umetnimi, sem pristala. Zdaj imam podaljške. Pravzaprav že od junija.

Nika Veger portret
Zdaj imam podaljške in videti so res naravni.

Ne, niso mi uničili mojih in kot je napovedala Sandra, ti so res prerasli kritično fazo in zlezli prek ramen. Z dolgimi lasmi sem si tako všeč, da lahko ignoriram spoje, ki me spominjajo na bube. A o podaljških bom pisala drugič, ker po prvih, Great Lengths, zdaj testiram druge. Želim namreč primerjati najboljše ‚industrijske’, kemijsko obdelane indijske lase, z butičnimi, ročno obdelanimi in slovanskimi.

Novi koraki nege za res suhe lase

Podaljški so prevetrili mojo rutino nege las. Že prej sem imela dobro, ampak zdaj je, če ne želim imeti dredov in želim imeti podaljške čim dlje (itak, ker so OMG dragi), morala postati še bolj intenzivno-vlažilna in hkrati nežna.

Maska za suhe lase by Beutyfullblog
Taki so moji lasje, če ne uporabim spodnje nege. Kar slamasti.

Tako moram:

  1. Vedno uporabljati pred-šampon, intenzivno nego, ki jo nanesem pred umivanjem.
  2. Lase očistiti nežno in jim že pri tem koraku dodati vlago, mehkobo in lesk.
  3. Uporabljati balzam, ki lase neguje tako kot maska. Vsakič!

Glej, preskusila in še vedno preskušam vse sorte šamponov, od tistih čudežnih za 1 €, do organic stekleničk z zvenečimi imeni. Po vseh preskušanjih mi je jasno, da kvaliteten šampon ni le sredstvo za čiščenje, ki na laseh pusti vonj, v denarnici pa čim več evrov in da se investicija v nego las vsaj meni izplača bolj kot investicija v frizuro.

Alterna Caviar Moisture Intense

Moji lasje so … suhi, skodrani, krhki, neukrotljivi, barvani … lasišče je občutljivo, srbeče pa, kadar uporabljam izdelke s sulfati, parabeni in ftalati. Ampak to že veš, saj sem že zapisala v zapis O najboljši negi suhih in poškodovanih las. In zdaj sem našla še boljšo! Že leto dni uporabljam še bolj intenzivno negovalne izdelke, linijo Alterna Caviar Moisture Intense Oil.

Za suhe lase Alterna Caviar Moisture Intense By Beutyfullblog 3

Linija naj bi sicer poživila lesk las, jim dodala elastičnost in bolj zdrav mladosten videz, ampak jaz opazim predvsem to, da zelo dobro v red spravi moje suhe lase na splošno. Videti so negovani in manj štrenasti. Cepljenje se je zmanjšalo še preden sem si dala podaljške. Lahko bi rekla, da so to zavezniki mojih las tudi na dolgi rok. Ne vsebujejo parabenov, sulfatov, ftalatov, sintetičnih barvi, imajo pa veliko kakovostnih organskih sestavin (vendar izdelki niso certificirani). Na embalaži so navedene: seasilk morski proteini, izvleček rožnega korena, koencim Q10, kaviar kompleks, Color Hold utrjevalec barve, morske bio sestavine. Linijo sestavljajo:

  • Alterna Caviar Moisture Intense Oil Creme Pre-Shampoo TreatmentNega že pred umivanjem Za suhe lase Alterna Caviar Moisture Intense By Beutyfullblog 12Pri suhih, barvanih in poškodovanih laseh je dobro, da jih pred umivanjem zaščitiš z izdelkom, ki jim daje vlago in nego, hkrati pa veže dobre sestavine v nadaljni negi. Nanesem ga na suhe lase pred umivanjem, pustim delovati pet minut ali dlje (včasi pa tudi čez noč), nato dobro izperem in nadaljujem z umivanjem. Pred-nego izvajam pred vsakim umivanjem, le da enkrat s tem izdelkom, drugič pa z Olaplexom. Cena: 36,60 €/125 ml
  • Alterna Caviar Moisture Intense Oil Creme Shampoo — Umivanje z intenzivno vlažilnim šamponom za suhe lase Za suhe lase Alterna Caviar Moisture Intense By Beutyfullblog 11Šampon je dovolj nežen za moje občutljivo lasišče, hkrati pa z majhno količino (v velikosti kovanca za 50 centov) dobro odstranim nečistoče in maščobe. Ni puhasto penast, ampak je bolj oljno kremast. Običajno ga na lase nanesem dvakrat, pred nanosom pa ga z vodo spenim v lončku. Cena: 40,26 €/ 250 ml
  • Alterna Caviar Moisture Intense Oil Creme Deep Conditioner — Nega Intenzivno vlažilna negovalna emulzija za suhe lase Za suhe lase Alterna Caviar Moisture Intense By Beutyfullblog 10Občutek imam, da je ta balzam primerljiv z masko, las pa ne obteži. Mehča lase in poveča njihov lesk. Je odlična izbira za zelo suhe lase, ki potrebujejo dodatno nego ob vsakem umivanju. Nanašam ga na na celotno dolžino las. Pustim ga delovati tri do pet minut, nato ga dobro izperem. Cena: 40,26  €/207 ml

Komu priporočam Alterna Caviar Moisture Intense linijo?

Vsem, ki imate izredno suhe lase, ker so barvani, skodrani, izsušeni od sonca ali pa če imate podaljške. Najbrž pa to ni linija za le rahlo izsušene lase, ker bo nega z izvlečki olj preveč bogata.

Kakšni pa so tvoji lasje? Si našla idealen šampon in balzam zanje? Vesela bom tvoje izkušnje ali nasveta v komentarju.

⇒♥ Če imaš težave z izpadanjem in kakovostjo las, preberi katerega od teh zapisov:

Maham,

Nika

*Fotografije: Karinartistic

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

2 Comments
  • Maestra
    30 januarja, 2017

    Ubadam se s podobnimi problemi. Suhi, valoviti lasje, ki izgledajo krepasto. Najhujše pa je občutljivo, suho in srbeče lasišče. Sedaj si že nekaj časa ogledujem to linijo. Najbrž bom najprej preizkusila mini set. Olaplex pa je res odlična zadeva!

    • NIKA
      30 januarja, 2017

      Ja, za srbeče lasišče sem jaz končno našla zdravilo, poročam v kratkem … danes nisem pri volji za pisanje ;).