OCENA: Maskara Guerlain Maxi Lash So Volume

Vse tja do Pariza

Vikend. Običajna dilema. Prijateljica Urša reče, da bo oblekla pariško. Druga prijateljica, Anita, se začudi, saj je v enem od mojih zadnjih zapisov prebrala, da je nova črna vendarle pistacija. S Tino, tretjo prijateljico (itak da tudi ‘partienimalko’ in mojo zvesto bralko ;)), si le pomežikneva, ker nama je jasno, da Urša tokrat misli maskaro. Svoje trepalnice bo oblekla v Guerlain Cils d’Enfer So Volume ali kot ji pravi ona, maskaro za odprt pogled, vse tja do Pariza.

Nova in bjutiful guerlainova maskara.
Nova in bjutiful Guerlainova maskara.

Na Guerlain Maxi Lash So Volume kar po domače

Ne vem, če se je kdaj že zgodilo, da bi na lepotni dogodek pripeljala še koga. Tokrat pa se je slučajno poklopilo, da sem Tino in Uršo povabila na modno revijo Maje Štamol, kasneje pa še na večerjo. In tako sta mi družbo delali tudi vmes, na predstavitvi novih izdelkov Guerlain in razkritju profi make-up nasvetov njihovega visažista José-Luisa Yuvéa. ”Itak”, bi na takšno povabilo rekla vsaka. Roko na srce, prej omenjeni prijateljici sicer z nekoliko neugodnim občutkom, da se na mojo pest rahlo štulita med lepotne novinarke, urednice in blogerke. ”Itak” sta rekli tudi nekoliko kasneje, ko sem ju prosila, da bi novo maskaro, Guerlain Cils d’Enfer So Volume tudi preiskusili in ocenili.

Prijateljici Urša in Tina. Mislim, da bo nova maskara Guerlain še lepše uokvirila njune oči kot očalca ;).
Prijateljici Urša in Tina. Mislim, da bo nova maskara Guerlain še lepše uokvirila njune oči kot očalca ;).

Ocene maskare Guerlain Maxi Lash So Volume

Tako kot ocena parfuma, je tudi ocena maskare lahko zelo subjektivna (glede na stanje trepalnic in želje), zato sta dva mnenja več taman. Se strinjaš?

”Maskara trepalnic ne zgosti toliko, kot obljublja v imenu, jih pa zelooo podaljša in koketno priviha. Prva maskara, ki me je prepričala, da bi se raje odločila za daljši. kot za gostejši videz trepalnic. Navdušena sem. ” Urša, ki ima svetle trepalnice, na katerih si običajno želi več volumna

”Ne verjamem v reklame za maskare, ki delajo čudeže, še posebej zato, ker se iz njih vedno smejejo dekleta z umetnimi trepalnicami. Zato sem tudi tokrat poslušala predstavitev guerlainovih novosti bolj skeptično. Pravzaprav od maskare nisem pričakovala nič. Že prvi nanos pa me je popolnoma navdušil. Moje kratke in redke trepalnice so kar naenkrat postale vidne, polne in dolge. Najbolj pa me je navdušil občutek mehkobe in elastičnosti na trepalnicah … kot bi jih ovila v svilo! Odlično Guerlain!” je navdušena Tina

Moje mnenje: ”Ker imam občutljive oči in nosim kontaktne leče, izbiram izključno maskare, ki se popolnoma nič ne drobijo (običajno takšne najdem med vodoodpornimi različicami) in ne dražijo oči. Zato sem kar zastrigla, ko je Guerlainov visažist Jose med najboljše kvalitete nove maskare pripisal zelo elastično formulo. Tako sem maskaro z navdušenjem preskusila že naslednje jutro (sicer se kot kovačeva kobila ne ličim vsak dan). Trepalnice vidno odebeli in podaljša, ter jih ovije, če obstaja 50 odtenkov črne, v najbolj črno plast. Formula je nekoliko ‘mokra’: – tega je, da se lahko trepalnice zlepijo (seveda jih lahko razčešeš), + pa , da je mogoče maskaro zato za večji efekt nanesti v večih plasteh. A žal moram priznati, da je ta ‘vau efekt’ nekoliko pokvarilo dejstvo, da mi je nekaj v maskari tokom dneva vseeno nadražilo oči. Najbrž posledično zaradi mencanja, je bilo zvečer pod spodnjimi trepalnicami kar nekaj ‘ostružkov’. In enako naslednji dan. Tako bo to ena boljših maskar v mojem profi make-up kufru.”’

Nenaličene trepalnice: skoraj jih ni videti.
Nenaličene trepalnice: skoraj jih ni videti.
Ena plast maskare Guerlain = opazna razlika.
Ena plast maskare Guerlain = opazna razlika.
Dve (razčesani) plasti maskare Guerlain = picture perfect ;).
Dve (razčesani) plasti maskare Guerlain = picture perfect ;).

Cena:

Je primerljiva s cenami ostalih maskar višjega cenovnega razreda: 34,91 €/ 8,5 ml. Zdi se mi, da je vredna nakupa (razen v primeru, da imaš oči tako zelo občutljive kot jaz).

Guerlain Maxi Lash So Volume je tudi šik ker:

  • je nežno odišavljena s cvetnimi notami marelice, vrtnice, jasmina … saj ne da bi mi bilo to pri maskari pomembno … ampak vseeno je bolje nanašati nekaj dieščega kot (običajno) po gumi smrdečega. Vonj kasneje ni več opazen.
  • izklesana kot dragulj in manjše velikosti (11 cm) lepo polepša make-up poličko in se skrije tudi v majhni, večerni torbici. 
  • čeprav so mi običajno bolj všeč maskare s klasičnimi ščetkami z dlačicami (občutek imam, da ustvarijo več volumna in lepše razčešejo trepalnice), pa me je tudi ta ‘gumijasta’ lepo presenetila. Dobro namreč zagrabi vse trepalnice in jih res že od korenin ovije v močno obstojno, črno plast. 

 

P.S., 2.2.2016

Kljub temu, da mi je ob prvih nanosih maskara nekoliko dražila oči (kasneje pa ne, očitno so se privadile na takšno privihanost in poudarek), sem nakup maskare ponovila … zaenkrat tako vauuu poudari oči le še Lancomova.

⇒♥ Poglej pa tudi katere trike mi je zaupal Guerlainov profi visažist.

Maham,

NIka

♥ Klik za vpogled kaj se mi dogaja ta hip ♥

* Fotografije: Vstanem, PR Guerlain

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.