NEW: Kids on the blog

Nov zavihek

To sem jaz … mami blogerka. In moja družina: Bela, Amalja in Pero. Upodobljeni kot družinski avatar portreti.

Beautyfuulblog Avatars New kids on the blog Nika Veger

Ker  pogrešam pisanje tudi o ustvarjarijah z otroki, idejah za preživljanje družinskega časa, vzgojnih misijah … sem blogu dodala NOV ZAVIHEK: Kids. V končni fazi sem poleg lepotne in modne navdušenke tudi mama. S čisto običajnimi dobrimi in slabimi dnevi, obdobji faz (trenutno v npr. sama in ne bi), nihanjem potrplenja in volje za reševanje le teh … Drugačne so le moje ideje kako jih reševati, proslaviti, nagraditi …

V teh zapisih ne bo …

Jasno, da sta mi moja otroka najlepša na svetu in bi lahko dnevno postala njune slike, a ker punc ne želim izpostavljati, se bom trudila, da bo fotografij Bele in Amalje čim manj. Orisala ju bom s pripovedovanjem, njunimi izdelki, domislicami …  ilustrativnimi fotografijami ali pa s tej podobnimi ilustracijami.

Prva ideja: družinski avatar portreti

So odlično nadomestilo profilne slike v socilanih omrežjih, dekoracija (oznaka) vrat ali pa, sprintani, darilo širši družini in prijateljem … Običajno punci nimata dostopa do mojega telefona, tokrat pa sem naredila izjemo. Ustvarjanje naših ‘portetov’ sem vzela kot igro v kateri sem skupaj z njima prepoznavala različne oblike obraza in posameznih delov, značilnosti zanimivih karakterjev, izražanje čustev v obrazni mimiki … Zgornje ilustracije smo izdelale z brezplačno aplikacijo za mobilini telefon FaceQ (najbrž je podobnih na voljo milijon), v kateri s preprostim dodajanjem in izbiranjem oblike obraza, barve las, oči, polti, obleke, pripomočkov … lahko ustvariš svojo grafično podobo (avatar), stajliš alterego ali kjut me-in-cartoon različico. Če nas prepozna Bela, potem tudi  niso daleč od resnice. 

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.