Guerlain Mon Gueralin Eau De Parfum Florale

Bodi drzna pri izbiri svojih odločitev in ne boj se napak. Te so te izoblikovale v to, kar si danes. Želim verjeti, da me je vse kar sem doživela, oblikovalo v boljšo osebo. Angelina Jolie, ambasadorka dišave Guerain Mon Guerlain

Lepotna industrija še pred koncem zime odpira svoje dišavne popke z novimi, svežimi, lahkotnimi in največkrat rožnatimi dišavami. Med njimi me je letos očarala steklenička Guerlain Mon Gueralin Eau De Parfum Florale. Morda zato, ker je uverturo v pomlad odprla s šopkom meni najljubših, potonike in jasmina.

Parfum Mon Guerlain Florale Beautyfullblog bele potonke

Guerlain Mon Gueralin Eau De Parfum Florale

Pomladi 2017 je parfumska hiša Guerlain lansirala dišavo Mon Guerlain, kot poklon sodobni, močni, svobodni in čutni ženski, ki jo je kot obraz poosebljala Angelina Jolie. Nova, letošnja različica Florale, je bolj sveža, zračna in cvetna.

Parfum Mon Guerlain Florale Beautyfullblog Angelina jolie

Ženstvenost je beseda, ki pooseblja stekleničko in dišavo v njej. Meni ena najdragocenejših besed, ki jo razumem kot šopek naslednjih karakteristik:

  • na videz krhka, a v resnici zelo močna,
  • čustvena, a hkrati preudarna,
  • svobodna in predana,
  • nežna, a odločna,
  • radodarna in izmuzljiva,
  • poželjiva, a prefinjena.

Dišava Mon Gueralin Eau De Forale povzdiguje prav takšne ženske skozi nežne, cvetoče, sončne in žareče note. Je sveža in nežna interpretacija cvetja, ki se odpira v jutranji rosi. Predrami nas z akordom sivke, zapelje s Sambac jasminom (v veliki koncentraciji) in z notami potonke, dokončno očara pa z vaniljo in lesnimi notami. Oblikovana je torej kot šopek bujnega belega cvetja, s poudarkom na Sambac Jasminu, ki je nepogrešljiv del Mon Guerlain identitete.

 

Zanimivosti Guerlainove dišave

Parfum Mon Guerlain Florale Beautyfullblog bele potonike

STEKLENIČKA

Elegentna in brezčasna Quadrilobe steklenička, ki jo je zasnoval Gabriel Guerlain, je leta 1908 ustvarila slavna hiša Baccarat za dišavo Rue de la Paix. Ime je dobila po zamašku oblikovanem kot štiri peresna deteljica (francosko quadrilobe), sicer pa je to ena najbolj izčiščenih stekleničk grafičnih oblik, ki spominja na tiste v alkimističnih delavnicah. V njej so domovale številne dišave in skozi leta je postala ena od najbolj ikoničnih Guerlainovih stekleničk. Tokrat je v rose gold odtenkih.

ZGODOVINA

Pet generacij Guerlain parfumerjev že 190 soustvarja zgodovino dišav v iskanju redkih, najboljših sestavin, izumljanju novih, drznih akordov in z bogato dediščino, več kot 1,100 GUERLAIN dišavami.

KREATOR DIŠAVE 

je priznani nos, mojster parfumov, Thierry Wasser, ki je oblikoval je številne Guerlainove uspešnice, (pa tudi Dior Addict, Lancome Hypnose, Oriflame Giordani White Gold, Calvin Clein Truth), njegova pomočnica pa je bila Delphine Jelk.

 

Moj ‘Garlen’, moje mnenje

  1. Obstojnost dišave: okrog 6 ur. Gre namreč za parfumsko vodo, torej višjo koncentracijo dišavnih not, zato je v primerjavi s podobnimi cvetnimi vodicami precej obstojen.
  2. Moč dišave: zavohali so jo tudi drugi. Komantar soseda: ”Danes si se pa naparfumala … saj običajno se ne, a ne?”
  3. Opis dišave: nekoliko močnejša, cvetna dišava s šik, pariškim pridihom. Všeč ti bo, če imaš rada cvetlične a bolj bogate note.
  4. Cena: 50 ml/ cca 65 €, kar se mi ne zdi veliko za tako dišavo in lepo stekleničko.

Parfum Mon Guerlain Florale Beautyfullblog bele potonke

Parfum Mon Guerlain Florale Beautyfullblog bele potonke

Parfum Mon Guerlain Florale Beautyfullblog bele potonke

Katera pa je tvoja najljubša pomladna dišava? Hvala za namig v komentarju.

⇒♥ Poglej pa tudi katere so moje najljubše parfumske reklame vseh časov, pravi kratki umetniški filmi.

Maham,

Nika

*Fotografije: Nika Veger za Beautyfullblog

E-novice

This post is also available in: English

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.