Nova zvezda med dišavami: Joy by Dior

  • Energija, živahnost, dobro razpoloženje, čistost, prazniki, svilena obleka, iskrenost, poštenost … tako opisujejo novo Diorjevo dišavo Joy tisti, ki so jo že preiskusili. Kaj ni to vse skupaj ujeto v… veselju?

joy by dior beautyfull blog

Pripravi si glasbeno podlago

Markantna pesem, ki v reklamnem oglasu za novo Diorjevo dišavo skorajda prikliče solze sreče, je Rolling Stones She’s a rainbow. Vesela, preprosta melodija se ne bi mogla bolje zliti s karakterjem dišave, zato predlagam, da si ob branju tega zapisa zavrtiš enega najboljših komadov kultne skupine, ki je ob novi reklami Dior Joy postala ponoven hit.

Bistvo so čustva in ne sestavine

“Naredite mi dišavo, ki diši kot veselje!” bi po dvajsetih letih premora, ko Dior ni izdal nove dišave, ampak le interpretacije starih uspešnic, velel oče znamke Christian Dior. A kako v dišavi ujeti občutek, ki je vsem znan, ne moremo pa ga kar tako najti, definirati in zapreti v stekleničko? Kreator dišave, parfumer François Demachy, je izziv kako z različnimi notami, akordi in cvetlicami opisati vse emocije in vse občutke veselja, doživljal takole:

“Ustvarjanje nove Dior dišave je življenjski dogodek. Tako za hišo Dior, kot tudi zame. Navduševati mora tako ženske kot tudi moške. Vsebovati mora velikodušno dimenzijo z izrazitim dišavnim podpisom. Imel sem to srečo, da sem že od samega začetka poznal ime dišave. In kakšno je ime! Kratko in povzema bistvo, hkrati pa odprto za vse možnosti. Da bi povedal njegovo zgodbo sem ustvaril dišavo, ki s svojimi dišavnimi notami telo ovije z mehkobo in posebno energijo. JOY by Dior je sveža sapica zraka, ki vas odpelje daleč stran.”

Čeprav naj bi bile sestavine ujete v kompozicijo tako, da nobena ne izstopa in da pravzaprav ustvarijo novo noto, ki zbudi določeno čustvo, je nekaj glavnih akterjev vseeno znanih. Kot slika je celota res zelo enotna, a če stopimo korak bolj proti njej, lahko med barvami najprej zaznamo živahne cvetlice in citruse. Svežino ji dajejo bergamotka, mandarina in aldehidi, zapeljivo osrčje tvorijo absolut vrtnice in esenca omamnega jasmina. Topel, intimen in očarljiv pridih orišejo kremna sandalovina, cedrovina in pačuli. Spokojnost in lahkotno pudrasto sapico svežine pa prida mošus.

“JOY by Dior izraža izjemno občutenje veselja z dišavno interpretacijo svetlobe. In vsak od nas zaznava svetlobo drugače in ne razmišljamo dosti o tem kako. Ta dišava je zgrajena ravno tako, zahvaljujoč neštetim niansam in neskončno množico faset, ki vodijo do kristalno čistega dišavnega izraza. Potrebno je bilo veliko časa, da sem ustvaril takšno dišavo, ki je neposredna in živahna.”

François Demachy, parfumer pri Diorju

Celotna ponudba Dior Joy

Dior Joy je na voljo kot Eau de Parfum in velja za srednjo močno in srednje obstojno dišavo. Na voljo je v 30 ml (66,24 €), 50 ml (93,60 €) in 90 ml (131,52 €) steklenički v Muellerjih in Nami. Steklenička je preproste oblike, a ker je nežne roza barve in iz kristala, je vseeno videti dragocena. Lep detalj je magnetni pokrovček ovit s svetlikajočo srebrno nitjo.

V ponudbi je tudi losijon za nego telesa. Ta na prvi vtis ne diši enako kot parfum, saj je namenjen dišavnemu plastenju in še večjemu poudarku same dišave.

Nova ‘Jen in the bottle’

Obraz dišave Joy by Dior je zvezda med igralkami, Jennifer Lawrence. Izjemno nadarjena in z osupljivo naravno lepoto daje dišavi Joy by Dior svojo barvito osebnost, hkrati pa pooseblja Diorjeve ideale, ženstvenost in glamur. Za razliko od zgodbe iz Tisoč in ene noči, njen ‘duh’ lahko obnori vsakogar, ki pride v stik z njim, le z dobrimi in pozitivnimi emocijami.

potonike joy by dior beutyfullblog

joy by dior beautyfullblog

 

 

mleko za telo losijon joy by dior beautyfull blog

potonike joy by dior beautyfullblog

parfum joy by dior beautyfull blog

joy by dior beautyfullblog

Nova dišava Joy by Dior je pravzaprav senzorično vzbujanje čustev, parfum, ki ga ne morem opisati s klasičnimi dišavnimi izrazi sveža, cvetna, mlečna … ker  je vse to. Prej jo lahko opišem z drugimi čustvi, ki jih vzbuja v meni. Zame je Joy by Dior igra sončnih žarkov, sprehod sandalov po mestnih ulicah, smeh s prijateljicami,  igrivost in moč.

 

Maham,

Nika

*Fotografije: Nika Veger, PR Dior

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.