Korektor: 5 odličnih nasvetov profi visažistov o izbiri in uporabi


Korektor je eno izmed najmočnejših orodij v svetu ličenja. Pravilen nanos lahko čudežno skrije temne kolobarje, nepravilnosti in druge težave s kožo, ter podari svež, spočit videz. V tem blogu sem zbrala nasvete nekaterih najbolj priznanih visažistov za popolno uporabo korektorja. Preberi, če želiš izvedeti, kako doseči naraven videz in katerim napakam se izogniti.

Nasveti profi visažistov o izbiri in uporabi korektorja


Odkrij nasvete vrhunskih visažistov za popolno uporabo korektorja.

BOBBY BROWN

Bobbi Brown je ena najbolj uveljavljenih umetnic ličenja na svetu. Je izvršna direktorica svoje kozmetične znamke Bobbi Brown Cosmetics in avtorica številnih knjig o lepoti in ličenju. Na Master Class najdeš njen tečaj o osnovah ličenja in poklicu visažista.

“S prstom zabriši in zgladi korektor tako, da z drobnimi in nežnimi pritiski z blazinico prsta pritiskaš ob kožo. Ena najpogostejših napak pri nanašanju korektorja je pretirano zabrisovanje nanosa oz. vlečenje prsta, v želji, da bi korektor zabrisali. Tako izdelek le popolnoma odstraniš z mesta, kamor si ga nanesla.” Bobby Brown v knjigi Bobby Brown Beauty

KRISTINA VIDIC

kristina vidic korektor nasvet visažista

Kristina Vidic je ena od naših najuspešnejših make-up artistk. Uspešno kariero gradi v tujini, kjer liči znane za rdeče preproge, pariške modne revije in kampanije, npr. za Dior Beauty. Pred Cannesovim festivalom, za katerega je ličila manekenko in igralko Dario Strokous, manekenko Valery Kaufman in pevko Dixie Damelio mi je zaupala, kateri so njeni najljubši korektorji.

Najljubši korektorji vrhunske make-up artistke Kristine Vidic

  • SVETLA POLT: ”Najboljši korektor za svetlo polt je Clé de Peau Beauté Concealer. Gre za korektor, ki ga lahko uporabiš za prekrivanje podočnjakov ali za nanos na obrazu. Je dolgo obstojen, dobro prekriven in ima naraven do mat zaključek. Za bolj sijoč videz pa rada uporabim Charlote Tilbury Beautiful Skin Radiant Concealer. Prekrije, vlaži in osveži predel pod očmi.”
  • TEMNEJŠA POLT: ”Temnejša polt bo videti brezhibna z Nars Radiant Creamy Concealer, večnamenskim korektorjem s sijočim zaključkom. Če želim mat zaključek, ga dosežem z Nars Soft Matte Complette Concealer, ki je dobro prekriven in dolgo obstojen.
  • LAHEK NANOS: Glossier Stretch Balm Concealer prikrije temne kolobarje, madeže in rdečice – vendar je videti zelo naravno, s svilenim zaključkom, kot ga ima zdrava koža. Prav tako za lahek nanos pogosto uporabim Makeup for Ever Hd Skin Concealer, ki je zelo obstojen, a hkrati da povsem naraven videz.

Kristinine nasvete za ličenje, predvsem pa ustvarjene mojstrovine, spremljaj na njenem Instagram profilu https://www.instagram.com/kristinavidic_/.

LISA ELDRIGE

”Če se želiš znebiti temnih predelov na obrazu, npr. senc pod očmi, korektor nanesi točno tja, kjer temne predele imaš. Glej se naravnost v ogledalo in temen, senčen predel premaži s korektorjem. Ne nanašaj ga na pamet, saj vsakemu sence na obraz padajo drugače, odvisno od oblike obraza, oči in potez.”

Vpliv Lise Eldridge v lepotni industriji je nesporen. Skrbela je za videz številnih zvezdnic, npr. Kate Winslet, Keire Knightley in Emme Roberts. Leta 2015 je postala kreativna direktorica Lancôme Makeup, ustvarila pa je tudi svojo lepotno znamko Lisa Eldrige.

NIKA VEGER

Nika Veger visažistka nasveti

To sem jaz 🙋‍♀️.

Več kot 20 let sem ličila modne zgodbe, intervjuje, lepotne editoriale v revijah kot so Elle, Cosmopolitan, Playboy, ustvarila pa sem tudi številne promocijske videze slovenskih pevk in igralk.

Danes prisegam na ličenje, ki je zgolj poudarjanje naravne lepote. Izbiram ličila, ki so naravna ali pa vsaj s kakovostnimi negovalnimi formulami. Moje trike za nanos korektorja preberi tukaj:

KEVYN AUCOIN

KEVIN ACQUIN MAKEUP
Ena od Kevinovih znanih muz in probrazb.

Kevyn James Aucoin je bil ameriški umetnik ličenja, fotograf in avtor. Priljubljen in poznan je postal zaradi osupljivih preoprazb, pri katerih je znane obraze s pomočjo ličenja spremenil v popolnoma druge face. V pop-kulturo je vnesel številne tehnike ličenja, ki so do takrat kraljevale predvsem na gledaliških odrih, npr. senčenje. Napisal je več knjig o tehnikah ličenja s čudovitimi fotografijami v stilu prej in potem.

”Korektor je pri prekrivanju učinkovit, ker vsebuje več pigmentov kot druga ličila. Vendar pa ni mišljen za prekrivanje celotnega obraza. Zato bodi previdna; pri uporabi korektorja je vsekakor manj več.” Kevin Aucoiun v knjigi Making Faces

PENNY DELAMAR

korektor nasveti penny delamar
Učbenik za make-up artiste, uspešnica Penny Delamar.

Penny Delamar je bila več kot 10 let BBC-jeva make-up artistka, nato pa je kot svobodna umetnica sodelovala pri reklamah, fotografiranjih in celovečernih filmih. Kot ustanoviteljica in predavatlejica ene najbolj znanih akademij za umetnost ličenja,
Delamar Academy of Makeup & Hair, je izšolala generacijo vrhunskih profesionalnih vizažistov. Med njenimi diplomanti so številni dobitniki oskarjev in drugih nagrad.

”Če je tvoja polt rdečkastega tona, pred nanosom pudra uporabi rumeni korektor. Zelen korektor uporabi le ob res močni rdečici, a uporabi ga previdno. Zelena lahko rdečo nevtralizira do te mere, da boš videti bleda ali bolana.” Penny Delamar v knjigi The Complete Makeup Artist


Danes je na voljo veliko vrhunskih korektorjev, prav tako pa tudi vrhunski visažisti radi delijo svoje lepotne trike na njihovih družabnih omrežjih ali spletnih straneh. Zato sledi tem priporočilom vrhunskih visažistov in opazila boš, kako majhne spremembe v tehniki nanosa lahko naredijo veliko razliko.

Ne pozabi pa, da je ključ do uspeha tudi pravilna nega kože, saj je korektor najbolj učinkovit, hkrati pa najmanj opazen, če je koža negovana.

Poznaš tudi ti odličen trik za nanos korektorja? Deli ga z nami v komentarju. Hvala.

Maham,

Nika

*Fotografije: uvodna fotografija PR Bobby Brown iz vsebin na Master Class-u (priporočam ogled),

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.