Language Magic Adventures: Tako boš iz jezikovne avanture potegnila največ

Če razmišljaš o vpisu v jezikovno šolo Language Magic Adventures (LMA), poglej, kaj ti priporočam, da boš iz avanture potegnila največ! Tudi sama sem preskusila to metodo hitrega učenja jezika in po prestani avanturi premislila, kaj bi v prihodnje, glede na finančno in časovno investicijo, lahko izboljšala, da bi iz avanture potegnila še več.

Preberi tudi: Moja izkušnja z LMA, Language Magic Adventures

Language Magic Adventures, hitro učenje on-line angleščine in drugih jezikov

LMA je jezikovna šola, ki ponuja učenje 55 jezikov po metodi, ki so jo razvili poligloti in ki, po moji izkušnji, ni podobna klasičnemu učenju, te pa uči tako, da pred govorjenjem jezika nimaš več strahu.

Primerna je za učenje jezika na vseh stopnjah – če si torej želiš usvojiti popolnoma nov jezik in poznaš le tri besede, ali pa bi tuji jezik rada govorila, kot da je tvoj materni jezik.

Ena od glavnih prednosti je pogovor z maternim govorcem, ki je premišljeno zastavljena tako, da je pogovor zelo sproščen in privlačen. Pri učenju pa uporabljajo še mnogo drugih orodij, ki se jih boš razveselila ob vpisu (ne bom ti kvarila navdušenja).

Več preberi na https://languagemagicadventures.com ali se prijavi na brezplačno informativno uvodno uro.

Je LMA primerna tudi zate?

Language Magic Adventures ti priporočam, če čutiš potrebo po izboljšanju znanja jezika, po tem, da sproščeno spregovoriš, ali če bi rada odkrila nov jezik in kulturo. Vanj se vključi ne glede na predznanje jezika, predvsem pa, če ob govorjenju tujega jezika čutiš strah, da ga ne govoriš dovolj pravilno ali dobro. In naj te ne skrbi starost, z metodo LMA se jezika učijo tudi starejši in so s svojim jezikovnim napredkom zelo zadovoljni.

To 10 odličnih trikov za še intenzivnejše učenje jezika

Usvajanje znanja nikoli ni konstantno. Po začetnem navdušenju po navadi sledi spoznanje, da je pred nami še dolga pot, ki jo običajno nadaljujemo počasneje. A z vztrajnimi koraki zanesljivo stopamo proti cilju. Tudi sama sem doživela ta proces in znanje osvajala po tipični krivulji učenja. Zato ti iz svoje izkušnje zaupam, s katerimi koraki boš ohranila motivacijo in iz avanture LMA ‘odnesla’ največ:

  1. Imej jasen cilj. Zame je bilo to govorjenje angleščine na študijskem obisku v Bruslju, zate je to nekaj drugega. Če se cilja veseliš, bo tudi pot lažja.
  2. Izkoristi res vsa orodja, ki ti jih ponuja LMA. Ne bom jih naštela, da boš bolj navdušena, ko jih boš odkrivala. 
  3. Izberi vsebine, ki te res zanimajo, tudi če so povsem drugačne od tega, kar počneš v službi ali prostem času. Če te zanima ples, ti bo LMA omogočil stik s temi vsebinami. Čohanje psa? Politika? Karkoli! Pomembno je, da izbereš vsebino, ki jo boš poslušala z veseljem. Sama sem občudovala ličenje in tečaje make upa z Bobbi Brown in se navduševala nad pogovori o naravi in ohranjanju le-te z Jane Godall. In ker so me te vsebine res zanimale, sem jih nenačrtno požirala še pozno v noč. Z izgovori v slogu ‘nimam časa, imam natrpan urnik’, tako res nisem imela težav.
  4. Sprosti se v komunikaciji. Če si zadržana pri stikih z novimi ljudmi, si predstavljaj, da je na drugi strani tvoja najboljša prijateljica. Ne sramuj se svojega znanja, naj ti bo komunikacija pomembnejša od pravilnega izražanja. Če si komunikativna, razmisli, kako bi lahko to izkoristila še bolj. Pokliči sorodnika/prijateljico iz te države, na družbenem omrežju komuniciraj s tebi ljubo vplivnico …
  5. Vzpostavi dnevno rutino. Dobro je, da si za usvajanje novega jezika vzameš čas vsak dan ob približno isti uri, ker bo to prej postala navada.
  6. Obdaj se z jezikom. V svojem vsakdanu jeziku odpri vrata prek glasbe, podcastov, filmov, spletnih vsebin.
  7. Potuj. Obisk države, v kateri govorijo jezik, ki se ga učiš, bo dodal tvojemu učenju dodatno iskro. Motivacija, napredek, užitek in tvoja samozavest v komuniciranju bodo še večji. Priporočam, da si potovanje, če lahko, organiziraš bolj ob koncu ali po koncu avanture.
  8. Praznuj napredek. Z družino sem pogosto delila potek svoje avanture LMA. In punci sta opazili, no, bolje rečeno pripomnili, da je moja angleščina iz ‘I speak English very težko’ napredovala v ‘I speak English very slovensko’.  Smo se smejali in napredek praznovali.
  9. Usvojeno znanje poveži z novo navado. Si si od nekdaj želela pisati dnevnik? Začni ga pisati v novem jeziku. Ali pa s pomočjo glasovnih sporočil ustvarjaj dnevnik hvaležnosti.
  10. Naj migajo možgani, predvsem pa usta. Usvajanje novega jezika ni nujno povezano s tem, da v tem jeziku tudi spregovoriš. Metoda LMA je sicer zasnovana tako, da se strahu pred govorjenjem zagotovo znebiš. To izkoristi in govori, govori, govori. Da razmigaš svoj ‘govorni aparat’ in da ti govorjenje tujega jezika postane nekaj povsem običajnega.

Ta avantura je za vedno spremenila moje sporazumevanje v angleščini, zato ne razmišljaj preveč, temveč se na to pot podaj tudi sama.

Imaš tudi ti izkušnjo z LMA? Se učiš katerega od tujih jezikov ali si ga že usvojila? Kako pa je z govorjenjem? Prosim, zaupaj mi svojo izkušnjo v komentarju in nadaljujva pogovor.

Hvala,

Maham,

Nika

* Zapis je oglasna vsebina, nastala v sodelovanju z Language Magic Adventure. Vsi zgoraj opisani občutki so pristni in moje iskreno mnenje.

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.