Moja izkušnja z Language Magic Adventures (LMA): Kako sem spregovorila in postala samozavestna v angleščini

Si želiš izboljšati svoje jezikovne spretnosti, predvsem spregovoriti v tujem jeziku? Ali pa odpreti vrata novim priložnostim in jeziku? Preberi mojo izkušnjo z jezikovno šolo Language Magic Adventures (LMA) in odkrij, kako mi je LMA pomagal spremeniti znanje angleščine pravočasno, v dobrih dveh tednih, za obisk Evropske komisije v Bruslju. In to tako, da je učenje jezikov spremenil v ‘želim si še’ avanturo!

👉 Tukaj se prijavi na BREZPLAČNO informativno uvodno uro.

Do Bruslja in novih začetkov

Pred nekaj tedni me je Evropska komisija povabila na študijski obisk v Bruslju, da skupaj z drugimi ustvarjalci vsebin podrobneje spoznamo zeleni dogovor in najnovejše zakone za digitalne platforme. Čeprav sem bila počaščena, navdušena in hvaležna, je bil moj prvi odziv: ‘’Kaj pa moja angleščina?!’’

Že res, da sem se angleščine učila v osnovni šoli, na gimnaziji, pa tudi na faksu. A leta pogovorov v okrnjeni turistični angleščini niso prav dober obet za strokovne konverzacije v Bruslju. Tam sem se želela z uradniki in mladimi ustvarjalci vsebin pogovarjati sproščeno o temah, ki me zanimajo, zlasti o trajnosti in zelenem dogovoru. Jaz pa imam strah pred govorjenjem angleščine!

Telefonski klic, ali bi si želela z LMA učiti novega jezika, je prišel ob pravem času, ravno ko sem razmišljala, da moram ekspresno poiskati učitelja, ki bi me vpeljal v osnovne vljudnostne pogovore in strokovnejše izraze, še preden sedem na letalo.

Naključje? To je bilo točno to, kar sem potrebovala – LMA je eno najboljših mest za učenje angleščine (lahko pa se naučiš tudi veliko drugih jezikov). 

Več o jezikovni šoli Language Magic Adventures

LMA je jezikovna šola, ki ponuja učenje 55 jezikov po metodi, ki so jo razvili poligloti in ki, po moji izkušnji, ni podobna klasičnemu učenju. Te pa uči tako, da pred govorjenjem jezika nimaš več strahu.

Primerna je za učenje jezika na vseh stopnjah – če si torej želiš usvojiti popolnoma nov jezik in poznaš le tri besede, ali pa bi tuj jezik rada govorila, kot da je to tvoj materni jezik.

Ena od glavnih prednosti je pogovor z maternim govorcem, ki je premišljeno zastavljena tako, da je pogovor zelo sproščen in privlačen. Pri učenju pa uporabljajo še mnogo drugih orodij, ki se jih boš razveselila ob vpisu (ne bom ti kvarila navdušenja).

Več preberi na https://languagemagicadventures.com ali se prijavi na brezplačno informativno uro.

Jezikovni sopotnik, ne učitelj?

Moja ‘native-speakerka’, jezikovna sopotnica, je bila Liz iz Anglije. Njena angleščina je bila zelo razumljiva, sproščujoča in s tisto lepo angleško melodijo. A najini pogovori niso bili umirjeni ali dolgočasni — bili so navdihujoči, iskrivi, včasih tudi mistični. Z njo je bilo enostavno govoriti o vsem; preletavali sva vsakodnevne dogodke in se poglabljali v čarobnost gob, energij, zdravilnih zelišč … Res pa me je presenetila, da je pregledala tudi ‘moje’ področje zanimanja ter delila svojo perspektivo na mojo pot v Bruselj. Čeprav v LMA pravijo, da ‘native’ govorci niso učitelji, temveč jezikovni sopotniki, pa temu nasprotujem; hvaležna sem, da je je bila prav Liz moja jezikovna sopotnica, ker je bila hkrati tudi življenjska učiteljica.

Pustolovščina kot Camino de Santiago

Svojo pustolovščino z LMA primerjam s potjo Camino de Santiago. Je mnogo več kot samo učenje novega jezika. Čutila sem, kot da sem stopila na pot v neznano, ne da bi vedela, kaj pričakovati, koga bom srečala ali s kom bom hodila na tej poti. Upala sem, da bo zanimivo, zdelo se mi je, da bo ob urniku, ki ga imam, tudi naporno. A kot na Caminu sem po tej poti hodila brez pričakovanj, vsak dan sproti, srečevala sopotnike, ki so mi dan polepšali s preprostim klepetom ali me učili življenjskih lekcij. Vsak dan bolj pa sem bila prepričana, da sem na tej avanturi predvsem spoznala nekaj novega o sebi. 

Zato za učenje jezika z Language Magic Adventures pravim, da ne gre samo za učenje jezika, temveč za jezikovno preobrazbo.

Sem dosegla svoj cilj?

LMA language magic adventure nika veger izkušnja
Moj napredek v angleščini s pomočjo hitrega učenja po LMA metodi.

Sem se v Bruslju sprostila in spregovorila v angleščini? Sem. Brez občutka napora sem z ustvarjalci vsebin, ekipo Evropske komisije ter govorci, govorila o vsem, o čemer sem si želela. Še celo razmišljati sem začela v angleščini!

Hkrati pa sem tudi spoznala, da moj cilj ni pravzaprav sproščeno govorjenje angleščine o vsem in z vsakim. Obogatiti želim svoj besedni zaklad in zmehčati slovenski naglas. In za to pol ure pogovora na dan ni dovolj; moram brati in poslušati več literature in vsebine, ki jo imam rada. Moram se obdati z jezikom!

To bi v prihodnje izboljšala 

Usvajanje znanja ni bilo konstantno; sprva sem bila navdušena nad vsebinami, ki sem jih poslušala. In nad dejstvom, da večinoma razumem vse, kar poslušam. Zato sem si brez težav našla čas za angleščino. Navduševale so me zgodbe Jane Goddal o njenem življenju, naravi in njenem ohranjanju. In njen način govora, ki je bil umirjen, z lepo angleško melodijo in zelo razumljiv. 

Ko pa sem utečeni urnik, Janine vsebine in čas za angleščino za nekaj dni zaradi obiska v Bruslju prekinila, sem težko nadaljevala v tem intenzivnem tempu. Zato je moj nasvet, da se na pustolovščino podaš, ko imaš jasen cilj in čas, da to novo strast do usvajanja jezika lahko gojiš vsak dan. In da se v tem jeziku prepustiš glasbi, knjigam, serijam, podcastom, spletnim vsebinam, ki te zanimajo. LMA te k temu vsekakor spodbuja in ti to omogoča.

Je LMA primerna tudi zate?

Language Magic Adventures ti priporočam, če čutiš potrebo po izboljšanju znanja jezika, po tem, da sproščeno spregovoriš, ali če bi rada odkrila nov jezik in kulturo. Vanj se vključi ne glede na predznanje jezika. Predvsem pa, če ob govorjenju tujega jezika čutiš strah, da ga ne govoriš dovolj pravilno ali dobro.

In naj te ne skrbi starost. Z metodo LMA se jezika učijo tudi starejši in so s svojim jezikovnim napredkom zelo zadovoljni. Na mojem zadnjem Zoom srečanju sem ploskala gospe, ki jih je štela okoli sedemdeset in ki se je zaradi srečanja v tujini želela naučiti angleščine od čistega začetka. Zdaj ji gre sporazumevanje zelo dobro in tudi sama je navdušeno pripovedovala o avanturi.

Ta avantura je za vedno spremenila moje sporazumevanje. Zato bi se res rada zahvalila Liz, da si je vzela čas in bila moja spremljevalka, ne le pri jeziku, temveč tudi pri temah, ki sem jih raziskovala ali me zanimajo. Čutim, da se nisva srečali samo zaradi angleščine, temveč zaradi skupnih tem, ki naju navdušujejo – ustvarjalno razmišljanje, počasno življenje, zdravje, stare modrosti. Verjamem, da bodo zametki najinih pogovorov v prihodnosti nekje obrodili sadove.

Prav tako bi se rada zahvalila Lauri za njen discipliniran pristop, ki mi je pomagal, da sem se držala svojega načrta. In Saši s preostalo ekipo LMA, da so me našli in mi dali priložnost, da odkrijem, da je raziskovanje jezika lahko povsem nekaj drugega od učenja, kakršnega sem vajena.

Imaš tudi ti izkušnjo z LMA? Se učiš katerega od tujih jezikov ali si ga že usvojila? Kako pa je z govorjenjem? Prosim, zaupaj mi svojo izkušnjo v komentarju in nadaljujva pogovor.

Hvala,

Maham,

Nika

*Zapis je oglasna vsebina, nastala v sodelovanju z Language Magic Adventures. Vsi zgoraj opisani občutki so pristni in moje iskreno mnenje.

E-novice

This post is also available in: English

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.