Kako … enostavno brez šivanja narediti okrasne zastavice

Pisane zastavice so modna, zanimiva, in zahvaljujoč moji nepotrpežljivosti 😉 lahko tudi enostavna popestritev sobe, kotička na vrtu, zabave; odkrila sem res preprost način izdelave, za katero ne potrebuješ šivalnega pribora, še manj pa stroja.

Potrebuješ:

Zastavica 1

  • blago iz bombaža, džinsa, platna ali katere druge ne preveč mehke tkanine. Jaz sem uporabila pisano in pokrpano staro prevleko za sedež.
  • škarje … predlagam s cik cak rezilom, da se blago ne bo trenalo.
  • debelejšo vrvico ali satenast trak
  • spenjač
  • svinčnik za risanje po blagu, lahko pa kar kredo
  • šablono (za njeno izdelavo potrebuješ karton, ravnilo in škarje za papir, lahko pa sprintaš šablono za zastavice Beautyfullblog)
  • lahko tudi likalnik

Postopek:

1. Sprintaj šablono ali pa nariši enakostranični trikotnik poljubne velikosti (moj ima daljši stranici dolgi 23 cm, krajšo pa 2 x 7)

Zastavica 2

2. Šablono položi na blago (lepše je, če je zlikano) in jo obrobi s kredo. Nato trikotnik polagaj na blago tako, da se daljše stranice stikajo, pri tem naj bo vrh enkrat obrnjen navzgor, drugič pa navzdol. Tako boš prihranila tkanino in čas za rezanje.

Zastavica 3

3.  Zastavice izreži. Predlagam, da s cik cak škarjami, da preprečiš paranje robu.

Zastavica 4

4.  Ko so vse zastavice izrezane, se poigraj s kombiniranjem. Enobarvne zastavice poparčkaj npr. z vzorčastimi.

Zastavica 5

5. Trikotnike na trak pričvrsti s spenjačem. Če je trak lep, lahko med zastavicami pustiš nekaj prostora, da ostane viden.

Zastavica 7

Zastavice na igriscu6. Trak z zastavicami priveži na željeno mesto … moj visi na vratih prvošolke, na igrišču in balkonu. Enega pa sem izdelala  prav za poseben dan …

Maham na snidenje

Pridi in prinesi svoj trak z zastavicami na Popoln dan, 21. septembra v Tivoli tudi ti. Da nam bo še lepše, bomo z njim okrasile stojnice in prireditveni prostor. In ne pozabi, takšno ročno delo je lahko meditacija ali čas za mantranje in krepitev pozitivnih misli. Si kar predstavljam, kako lepo bo, ko bodo mahale v vetru in oddajale te dobre vibracije ;).

Mini so še enostavnejše

Zastavice lahko izdelaš tudi iz papirja, kartona in celo iz samolepilnega traku. Te so multi uporabne, zato tukaj preveri kako jih narediti in kaj z njimi storiti.

 

*Fotografije: Rožle Veger

** Članek je izšel tudi v septemberski številki spletne revije Savina Atai.

E-novice

This post is also available in: English

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.