Diorjevo modro črtalo za jesen/zimo 2014

V septemberski številki revije Cosmopolitan razkrivam kako ustvariti nove make-upe, ki temeljijo predvsem na risanju črt. Črtalo je namreč super trend prihajajoče sezone, najbolj pa mi je padel v oči v Diorjevem looku jesen/zima 2014/15.

Moakeup-Dior-jesen-2014-565x565

Drugačno je zaradi …

  • novega odtenka modre, ki ga pri Diorju imenujejo Carré Bleu.
  • posebne oblike. Čeprav je jasno začrtana, je videti mehka. To pa zato, ker črta ni ostra, zaobljena je tako linija kot kotički.
  • odsotnosti črne maskare, ki bi ta videz le zaostrila. Če nimaš modre, je bolje, da trepalnice pustiš nenamazane.

Potrebuješ:

Crtalo Dior f-w 2014

  • črtalo modre barve (ali pa točno enakega in intenzivnega odtenka, kot so tvoje oči), moje najljubše ever je Lush Čustvena Brilijantnost, odt. Motivacija ali senčilo, ki ga za intenzivnejši nanos lahko nanašaš z mokrim aplikatorjem (npr. Dior 5 Couleurs, harmonija Carré Bleu)
  • aplikator z gobico za nanos senčil

Lahko tudi:

  • bazo za senčilo, npr. taka je ArtDeco Eyeshadow Base ali tekoči puder in prosojni puder v prahu
  • maskaro v barvi črtala

Postopek:

  1. Očiščeno veko prekrij z bazo za senčilo

    , ki ličenju doda obstojnost in prepreči, da bi črtalo lezlo v gube. Lahko pa to storiš s tankim nanosom tekočega, nato pa še brezbarvnega pudra v prahu (fiksir).

  2. Črtalo na debelo nanesi na hrbet dlani, od tam pa z aplikatorjem (ne priloženim čopičem, saj mora biti rob nanosa mehak) na veko od notranjega kotička oči preko pregiba nad zgornjo veko naravnost proti konici obrvi. Ustavi se nekaj milimetrov pod konico obrvi in ta konec poveži z zunanjim kotičkom očesa (lažje je, če boš črto zdaj vlekla od spodaj navzgor in pri tem s prstom druge roke kožo na sencih nekoliko povlekla na stran).
  3. Barvo nanesi oz. razmaži od začrtane linije navzdol vse do rastišča trepalnic, če tvoje oči niso občutljive pa lahko tudi na dlačice.
  4. Morebitne napakice odstrani z vatirano paličico navlaženo z odstranjevalcem ličil.
  5. Nanesi maskaro v barvi črtala.

K takšnemu ličenju letos kombiniramo lepo, sijočo in nezagorelo polt, le rahlo obarvana lička in ustnice ter preprost stajling, npr. črno oblekico.

So napotki za ličenje dovolj jasni? Vesela bom, če mi pošlješ sliko tvoje različice.

 

*Fotografije: Promocijski material, Rožle Veger

 

E-novice

This post is also available in: English

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.