Top sedem … načinov uporabe zobne ščetke

By 1 No tags Permalink 0

Včeraj sem imela spet čistilno akcijo gnezdenje. Za razliko od navadnega pucanja, sem pri tem bolj kot sebe znucala že odsluženo zobno ščetko. Koti, fuge, majhne luknje, utori … vsi so bili v nemilosti tega multiuporabnega pripomočka.

Menjave zobne ščetke

(priporočljiva je na vsake 3 mesece) se veselim z mešanimi občutki, da sem s tem storila nekaj dobrega za ustno higieno … in nekaj malo manj dobrega za okolje. Prav zato sem temeljito izpopolnila listo delovnih nalog odslužene zobne krtačke, ki tako vključuje vse mogoče čistilne podvige (tudi npr. odstranjevanje madeža deodoranta na obleki) in te lepotne trike:

zobna scetka nail art

Z zobno ščetko lahko ustvariš tudi tako poslikavo nohtov.

 1. Spolira razpokana usta. Na ustnice nanesi balzam. Ščetko zmoči s toplo vodo (ali sokom limone) in z njo nežno odstrani izsušeno kožo na ustnicah. Nato ponovno nanesi dober balzam.
 2. Pogladi puhaste lase. Poprši jo z lakom za lase, nato pa narahlo počeši puhast narastek ali štrenaste konice. Ta trik pogosto uporabljajo frizerji na snemanju modnih zgodb.
 3. Razčeše zlepljene trepalnice. Če je tvoja maskara preveč mokra, ali pa si jo nanesla v desetih plasteh, zlepljene trepalnice lahko prečešeš z odsluženo in očiščeno zobno ščetko.
 4. Odstrani drobce senčila, maskare ali bleščice, ki so med ličenjem padle na obraz. Lažje kot s čopičem in bolje kot z robčkom je, da ‘drobtinice’ s kože odstraniš s ščetko, saj pri tem ne boš poškodovala oz. odstranila plasti pudra.
 5. Zdravi ‘vampirske’ poljube. Krtačenje z mehko zobno šetko pospešuje bledenje modrice.
 6. Učvrsti obrvi. Premaži jo s prosojnim balzamamo za ustnice ali gelom za lase, in z njo počeši neukrotljive obrvi.
 7. Očisti nohte. Krtačke za čiščenje nohtov so običajno v XXL velikosti, zato je krtačka za zobe bolj priročna, saj se tako lahko posvetiš prav vsakemu nuhtu posebej.

Zagotovo tudi ti poznaš kakšen zanimiv način uporabe stare zobne krtačke … piši mi.

*Fotografija: Glamgirl

This post is also available in: English

1 Comment
 • anja
  februar 7, 2014

  definitivno pri meni najbolj uporabljen je za čiščenje v kopalnici, naprimer fuge in tuš kabina, spodnji del pipe itd… kamor goba ne gre 🙂

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


*