Ličila Chanel: jesenska kolekcija 2013

Pred sezonami vedno nestrpno pričakujem nove kolekcije ličil, med katerimi se še posebej veselim Chanelove. Njihov izbor barv mi vzame dih, saj jim vsakič znova uspe združiti eleganco in šik s trendnim in nenavadnim. Pa tudi formule ličil so tako dovršene, da jih lahko uporabljam za vsakdanje ali profesionalno ličenje.

Chanel Makeup Visula 2013

Nova kolekcija ličil Collection Superstition tako kot vse predhodne interpretira kanček Gabrielle Chanel. Prežeta je s simboli sreče, v katere je Coco močno verjela. Njen apartma v ulici Cambon je bil okrašen z levi iz brona in alabastra, s snopi žita in številom 5 skritim v kristalnem lestencu. Skrivajo se tudi v modnih kreacijah, nakitu in tokrat tudi v kolekciji ličil. Upodablja namreč vraževerje v igrivem in surrealističnem duhu in združuje razkošne bronaste, sivorjave in kaki tone s čarobnostjo zlate bež, intenzivne roza ali vinsko rdeče palete.

COLLECTION SUPERSTITION_Press Release Visuals_06

Rdečilo za lička je tokrat kremno 

Med novo kolekcijo vedno najprej izberem zdaj že zbirateljski kos, rdečilo za lička. Tokrat se ga razveselim še bolj, saj so izdali novo različico s kremno formulo, Le Blush Crème De Chanel. Na voljo je v šestih svilnato sijočih odtenkih: intenzivna bež (Destiny),  marelica (Présage), koralno roza (Révélation), nežna modro roza (Inspiration), intenzivno modro roza (Affinité), vinsko rdeča (Fantastic).

LE BLUSH CREME DE CHANEL_65_Affinite
LE BLUSH CREME DE CHANEL, odt. 65_Affinite

Poskusila sem intenziven rožnat odtenek  Affinité. Rdečilo je kremne teksture, vendar ne preveč mastne in intenzivne barve. Nanesem ga kar s prsti. Lahko se razmaže, tako da se na robovih zlije s kožo. Rdečilo da zelo naraven lesk (ravno pravšnji, da nisi videti kot sijoča krogla) in lepo poživi polt. Predvidevam, da se najbolje poda rdečelaskam in temnejšim barvam las.

Šminke so z rdečilom par

Nove šminke Rouge Coco se popolnoma ujemajo z rdečili za lička. Čeprav se zdi, da lahko rdečilo uporabiš na ustnicah, je tekstura šminke veliko bolj vlažilna in prijetna. Pa tudi bolj sijoča, da poživi celoten videz. Morda najbolj trenden in drzen med njimi je vinsko rdeči duo rdečilo  Le Blush Crème De Chanel Fantastic in šminka Rouge Coco Shine Esprit.

ROUGE COCO SHINE_88_Esprit
ROUGE COCO SHINE, odt. 88_Esprit

Oči sijejo v kovinskem kaki tonu

Letos modno ličenje s kovinskimi toni pri Chanelu dosežejo z obrobo v intenzivno črni in s kančkom žara bronaste takole:

4 OMBRES AUTOMNE 2011 PRÉLUDE
LES 4 OMBRES, odt. 43_Mystere
  1. Najprej oči obrobijo s svinčnikom Stylo Yeux Waterproof v intenzivnem in sijočem kaki odtenku Khaki Préciex.
  2. Nato na notranje kotičke in pod obrvi nanesejo zlato koščeno, mandljevo obliko pa dosežejo s kombiniranjem zadržane mat zlate, intenzivne zlate kaki in svileno sivorjave iz palete Les 4 Ombres, harmonija Mystère. Barve se med seboj nežno prelivajo, če jih naneseš s suhim aplikatorjem, z mokrim pa lahko dosežeš intenzivnejši lesk in tone. Če na veki raje uporabljaš le eno senčilo, Chanelova nova kolekcija ponuja Ombre Essentielle v svetli sivki (odt. Hasard) ali kovinsko sivorjavo (odt. Gri-Gri).
  3. Zadržan, a hkrati opazen videz zaokroži maskara Le Volume De Chanel, v novem Khaki Bronze odtenku. ”Bolj goste in prekrite trepalnice očem podarijo odprt pogled, medtem ko nepričakovan lesk bronaste skrivnostnost še bolj poglobi,” pravijo pri Chanelu. Za večerni videz bi sama raje izbrala črno različico.
OMBRE ESSENTIELLE_99_Hasard
OMBRE ESSENTIELLE, odt. 99_Hasard
OMBRE ESSENTIELLE_101_Gri-Gri
OMBRE ESSENTIELLE, odt. 101_Gri-Gri

 

 

 

 

 

Laki za nohte so zopet ‘must’

Kot vedno so v popolni harmoniji s kolekcijo in posebnih res trendnih barv. Priznam, da njihova obstojnost ni največja odlika, a barve so preprosto najlepše in jih kljub številnim posnemanjem pri drugih znamkah težko najdeš. Poželenje mi tokrat vzbujajo laki Le Vernis v odtenku Elixir (roza z rahlim mlečno sivkastim tonom, tako neulovljiva in nežna kot nedolžna zapeljivost), odt. Alchemie (magneten in vznemirljiv poudari spoj kaki in zlate s kovinskim učinkom) ter odt. Mysterious (kaki s pridihom ogljeno sive nazorno prikazuje nedostopno zapeljivost).

LE VERNIS_589_Elixir
LE VERNIS, odt. 589_Elixir
LE VERNIS_591_Alchimie
LE VERNIS, odt. 591_Alchimie
LE VERNIS_601_Mysterious
LE VERNIS, odt. 601_Mysterious

 

 

 

 

 

 

 

*Fotografije: Promocijski material Chanel

 

 

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.