Pr(a)va nega po 55. letu: Afrodita Ageless

 »Leta so samo številka. Kar je resnično pomembno si ti!«

S tem promocijskim sporočilom so se strinjale vse prisotne na medijski predstavitvi nove kozmetične linije Afrodita Ageless in napovedale novo ero v lepotni industriji; ne bomo več praznovale le mladosti, pač pa se bomo častili tudi lepoto žensk v zrelih letih, torej po petinpetdesetem.

Afrodita Ageless nika Veger zvoncica vuckovic
S karizmatično ambasadorko linije Ageless, Zvončico Vucković, ki se kljub dolgoletni in uspešni mednarodni karieri fotomeodela ne boji staranja in svoja leta izkazuje z značilno sivo barvo las.

Manca Košir, slovenska novinarka in publicistka, pevka Alenka Godec, igralka Violeta Tomič, modna oblikovalka Maja Štamol ter modna blogerka Pika Zrim ter izbrane gostje Elza Budau, Darja Kuhar Kotnik, Andreja Ilgo so z glasnim aplavzom podprle ta slogan in se poklonile slovenski kraljici med kozmetiko, Afroditi, ki je prav tako dama v najboljših letih, šteje že več kot 46 let.

Novi trend je staranje, dobro staranje

Osrednja tema svetovne kozmetologije je trend »well-ageing«, ki na glavo postavlja dosedanje negativne predstave o staranju. V ospredje stopa pozitivni odnos do staranja, ki je lahko lepo, dostojanstveno in celo graciozno. V tem kontekstu lepota ni omejena z leti, prej kot s pomlajevanjem pa je dosežena z iskanjem vira notranje lepote, spodbujanja vitalnosti in življenjske energije. Zato v duhu novega trenda ženske ne skrivajo, temveč sprejemajo svoja leta in postajajo samozavestne glede njih. Nosilke tega novega trenda so zrele ženske- šestdeset in sedemdesetletnice, ki ne skrivajo svojih let, ne gladijo gub za vsako ceno, temveč izbirajo kozmetične izdelke za dobro, udobno počutje v svoji koži. Trend »dobro staranje« zato nasprotuje anti-ageingu kot smo ga poznali doslej ter predstavlja odgovor na revolucionarne učinkovine in pretirane anti-age trditve.

Hormonske spremembe po 55. letu

Hormoni ne nagajajo samo našemu počutju, pač pa tudi koži. Zrela koža je namreč ob kronološkrm in foto staranju podvržena tudi hormonskemu staranju. Zmanjšana produkcija estrogena upočasni njene naravne fiziološke funkcije, poskedično oslabi njeno obnovo in zaščito, ter pospeši sam proces stranja. Izboljšanje kakovosti zrele kože lahko dosežemo z uporabo rastlinskega estrogena, izoflavonov, ki so naravna alternativa estrogenu. Ti se v globjih plasteh vežejo na receptorje estrogena, stimulirajo sintezo kolagena in elastina in preprečujejo njuno degradacijo. Izoflavoni so tudi intenzivni antioksidanti, ki pomagajo preprečevati foto staranje kože.*

Ageless – izdelki z znanstveno dokazanim delovanjem

Afrodita Ageless oljna esenca

’’Kolekcija Ageless obljublja splošno izboljšanje kakovosti zrele kože, ki pa je tudi znanstveno dokazano. Za trditvami in učinki, ki jih navajajo, stojijo z rezultati z neodvisnih in vivo ter in vitro študij. Govorimo o izboljšanju čvrstosti, gladkosti, navlaženosti in same debeline kože. Rezultat vsega navedenega – tisto, kar dejansko šteje – pa je dobro počutje v svoji koži ne glede na leta!’’ pravijo pri Afroditi.

Nega s kolekcijo Ageless je enostavna, saj ta obsega le tri izdelke, dnevno in nočno kreme ter visoko koncentrirane kapljice oljne esence. Dnevna krema (13,99 €) je intenzivna vlažilna nega z dodanim hydra kompleksom. Nočna krema (13,99 €) je obogatena s 100% naravnimi negovalnimi olji in deluje medtem ko spimo, saj je koža takrat najbolj aktivna in se obnavlja tudi do 8-krat hitreje koz čez dan. Ageless oljna esenca (13,99 €) pa vsebuje visoko koncentrirane kapljice 100% čistih negovalnih olj belega limnanta in sončnice z intenzivnim negovalnim, obnovitvenim in zaščitnim učinkom. Uporabi se jo po nanosu dnevne kreme ali pa v dlani zmešaš nekaj kapljic esence in izbrano kremo, ter to mešanico naneseš na obraz.

Afrodita AGELESS

7 Afroditinih nasvetov za graciozno staranje

Ageless je aktivna »pro-ageing« nega za kožo, polno življenja. Ali obljublja lepotno perfekcijo? Nikakor. Podarja pa dobro počutje, kar si pravzaprav želijo vse ženske, ne glede na leta. In tega lahko dosežeš s prakticiranjem teh nasvetov:

  1. Hiti počasi.
  2. Sanjaj na veliko.
  3. Misli pozitivno.
  4. Pozabi na lepotne ideale.
  5. Živi 50-ta kot nova 30-ta.
  6. Ljubi življenje z vsem srcem.
  7. Vsak dan se nauči nekaj novega.
Afrodita Ageless medijska predstavitev
Kozmetika Afrodita z novo linijo in obrazom podira stereotipe o lepotnih idealih.
Afrodita Ageless Pika Zrim
Pika Zrim, modna blogerka, ki na svojem blogu 50 and Fabolous dokazuje, da so ženske po 50em še vedno trendne in zavidljivo lepe.
Afrodita ageless Manca Košir Alenka godec Maja Štamol
Manca Košir, Alenka Gode, Maja Štamolj … polne življenja ter aktivnejše kot kadarkoli prej.
Afrodita Ageless Violeta Tomič
Na predstavitvi je žarela tudi Violeta Tomič.
Afrodita Ageless Elza Budau
Še večja legenda kot Afrodita, pa je bila na dogodku prva dama slovenske popevke, Elza Budau.
Afrodita Ageless Maja Štamol Nika Veger Petra Windschnurer
Staranja se ne bojita niti oblikovalka Maja Štamolj in modna urednica Elle Petra Windschnurer.

Linijo bom v test prepustila tašči, o rezultatih bom poročala tako čez nekaj mesecev.

Maham,

Nika

Fotografije: PR

*povzeto iz Afrodita Ageless predstavitve

E-novice

This post is also available in: English

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

2 Comments