Organiziraj zanj: Zabava za 40 rojstni dan

Čeprav se zdi, da organizacija rojstnodnevne zabave za moškega ni pol toliko zakomplicirana kot za žensko (pivo, frendi in hamburgerji so vedno razlog za dober žur), pa je vseeno manj stresna in bolj uspešna, če slediš temu protokolu.

peter poles nika veger 40 rojstni dan zabava

Ključ do organizacije nepozabne zabave za njegov rojstni dan

1. POIŠČI DOBER PLAC. 

zabava 40 rojstni dan FTP

Jasno. Ampak kaj je to dober? Za nekoga velik travnik s placem za balinanje, za drugega trenden lokal v centru mesta. Zame pomeni, da je:

  • ravno prav velik za število povabljenih. Da imam občutek, da je gostov veliko, pa vseeno ni prevelike gužve,
  • časovno neomejen. Če bo žur dober, potem nočem, da ga zaključijo policaji, sosedje ali naveličani kelnarji,
  • enoten. Veliko različnih prostorčkov (plesišče, sobice, hodniki, grmovje …), pomeni veliko razdrobljenih grup, kar za dober in dolg žur ni najbolje,
  • ponuja vse, kar potrebuješ (najlažje je, če tam dobiš tudi hrano, pijačo … ali pa vsaj omogoča shranjevanje te),
  • urejen v skladu s temo praznovanja ali pa je lep in nevtralen in omogoča dekoriranje.

⇒ Vse to sva s Petrom odkljukala v FTPju, po moško trendnem lokalu z ekstremno prijaznim osebjem in odlično hrano.

2. IZBERI TEMO ZABAVE

Tematske zabave je organizirati lažje, ljudje pa se v takšnih zgodbah sprostijo hitreje. Razmisli kaj ima slavljenec rad, kaj si želi, kaj ga navdihuje, zanima Razmišljaš lahko tudi v tej smeri:

  • film, ki mu je všeč … k 40 letnici super paše Vojna zvezd, saj se znana ‚May the force be with you’ lahko predrugači v May the forties be with you.
  • njegova najljubša hrana ali pijača (npr. poskušanje piva)
  • izkoristiš njegovo ime (narediš kotiček znanih z istim imenom, vrtite venček komadov z njegovim imenom …)

NAČRTUJ GLASBO

zabava 40 rojstni dan DJ ponedeljk monday jakaGlasbene želje na velikih zabavah niso najboljša ideja, ker ima vsakemu gostu ‚dogaja’ drug komad in najbrž nočeš, da skačete iz enega stila glasbe v drugega brez repa in glave. Če že, potem je v določenem delu večera pametneje imeti karaoke. Vsekakor pa je najbolje, če si lahko privoščiš bend ali DJ-ja. Kakšen stil glasbe na zabavi bo, je odvisno od tega, kaj je všeč slavljencu. Ker, če bo glasba všeč njemu, bodo zadovoljni tudi gostje. Če boš hotela z glasbo zadovoljiti goste, pa lahko hitro to za nekoga postane avdio teror. Za ogrevanje izberi hite (če so že zlajnani, poišči dobre remixe), potem pa lahko nadaljuješ v bolj specifične zvrsti.

⇒ Priporočam: DJ Monday, DJ Veztax.

3. OKRASITEV

zabava 40 rojstni dan

To je morda edini element, ki ga je lažje izbrati za žensko zabavo … nekaj cvetja, balonov in roza kiča, pa je hitro videti kul, trendi in svečano. A tudi moški žuri imajo lahko šik, zanimivo in trendno okrasitev. Jaz sem izbrala:

  1. Balone s helijem. To je vedno žur; za fotografiranje, podajanje ali ‚inhaliranje’. Izbrala sem šik srebrna balona 4 in 0 (največo izbiro takih balonov ponuja Party shop pod Kolosejem).
  2. Bele balone z led lučkami napolnjene s helijem, ki so bili na stropu na plesišču videti kot lampioni. Prav tako sem tudi te kupila v Party shopu, a iskreno, lučke v balonih so bile precej šibke, zato predlagam, da v navadne bele balone potisneš kar običajne led lučke.
  3. Črke iz papirja, s katerimi sem okrasila stene z napisi. Na voljo so v Smile Concept Storu.
  4. Tablo na katero sem napisala kaj se je dogajalo tistega leta, ko se je Pero rodil. Vključila sem ankdote, ki so mi jih zaupali njegovi starši, svetovno dogajanje in takratne trende s področja Jugoslavije in Slovenije.
  5. Foto album in usnjena kovčka za aktivnost z gosti.
  6. Pinjato. Z veseljem jo ob koncu žura demolirajo tudi odrasli otroci, še posebej, če so v njej sladkarije iz njihovega otroštva.
  7. Rože. Zeleni listi tropskih rastlin (monstera, praprot, palmini listi), XXL kaktusi ali izčiščeno belo cvetje so lahko prav moško šik.

4. HRANA, PIJAČA

Alkohola verjamem, da ne bo zmanjkalo, je pa dobro, da natakarje opozoriš, naj v naprej pripravijo veliko kozarcev z vodo, lahko v kotiček na šanku ali pa naj jih vmes ponujajo gostom. Če se boš odločila za hrano, so po mojih izkušnjah vedno dobro sprejeti mini hamburgerji, pop cakesi, kokice, šmorn in kisla župa.

⇒ Najlepše in najboljše tortice na palčkah vedno naročim pri Cakepops.si.

5. ZAPOSLI TUDI GOSTE

zabava za 40 rojstni dan

Dobra oranizacija pomeni dober menedžment. Glede na to, kako velika bo zabava, bo časovno obsežna organizacija in dolg spisek ljudi s katerimi boš imela opravka. Najprej (dva meseca prej) ustvari manjšo skupino (npr. na WhatsApp-u) ljudi, ki so slavljencu blizu, imajo dobre ideje in so pripravljeni pomagati pri organizaciji, potem pa boš že videla, kdo se angažira in komu lahko razdeliš posamezne naloge. Goste vsaj tri tedne prej obvesti o datumu zabave, (ni nujno, da je to vabilo že z vsemi informaciji, lahko je le Save the date). Če gre za zabavo presenečenja, to jasno napiši. Deset dni prej jim nato pošlji vabilo z vsemi podrobnostmi, kje, kdaj, kako je s parkiranjem, dress code, kaj morajo prinesti na zabavo …

Fino je namreč, če vse goste vključiš v program. Pri nas smo imeli po ideji @MalePale album spominov, ki so ga Petrovi prijatelji na zabavi napolnili s fotografijami in spomini. Zato sem goste že prej prosila, naj na zabavo prinesejo fotografijo, ki mora biti manjša od A4 lista, vse ostalo pa sem jim priskrbela: liste za v album, flomastre, lepilo, škarje … Neprecenljivo je videti, kako se gostje ob tem zabavajo, še bolj pa, kaj je Peter doživljal drugi dan ob gledanju albuma.

zabava 40 rojstni dan foto album

zabava 40 rojstni dan coffe table photo album good times

⇒ Trenden moški album je kar težko najti, zato sem že razmišljala, da bi ga naredila sama. Na koncu sem res lepe albume našla v trgovinici Smile Concept Store.

6. PRIPRAVI PRESENEČENJE

zabava 40 rojstni dan

Fantje, ne glede na to kaj trdijo pred rojstnim dnem, obožujejo presenečenja. Tudi če se običajno zgražajo nad pretirano čustvenimi momenti, so ganjeni, ko so ti namenjeni prav njim. Ker je Peter z ‘video produkcijo’ povezan službeno, ima precej visoka merila kaj je dobro in kaj ne. Zato sem se filmčku s čestitkami želela izogniti in namesto tega raje sestavila venček njegovih najljubših komadov, ki jih pogosto prepeva. Skupaj z DJem sva ga zmontirala v 10 minutni komad nabit z refreni, odpeli pa so ga njegovi prijatelji, vsak tisti del, ki ga povezuje s Petrom. Od Franc Koširja do Prvega Poljubca, spektakularno je bilo videti kako je Pero užival in kako se je končalo na kolenih cele kafane z legendarno Collegiumovo himno Kako je dobro …

7. IZBRANO DARILO ZA 40 ROJSTNI DAN

40 rojstni dan darilo zanj klarinet

Več kot je povabljenih, več je tudi idej in želja okrog darila. Če slavljenec nima izrecne želje, predlagam, da se gostom prepusti odločitev ali bodo prispevali za skupno darilo ali bodo izbrali nekaj svojega.  Sama raje podarjam osebna darila, največkrat trajnostno naravnana. Tako sem Petru sem tako za rojstni dan dala očistiti in generalno zrihtati njegov klarinet. Njegovi prijatelji pa so se po večini odločili za skupno darilo. Zato sem jim sporočila TRR kamor so lahko pred zabavo nakazali denar (opozori jih, da navedejo v namen svoj ime in priimek, da potem zagotovo vse podpišeš pod skupno darilo), zbiranje na licu mesta pa sem prepustila enemu od njegovih prijateljev. Znesek? Vsak naj se odloči po svojih zmožnostih.

8. USTVARI SPOMINE

zabava 40 rojstni dan Peter Poles NIka Veger

Fotkanje in snemanje prepustim fotografu, da lahko vsi mirno odložimo telefone in se prepustimo zabavi, Take fotke so bolj spontane in tudi lepše, prava dokumentacija dogajanja in triger lepih spominov.

⇒ Super fotograf za dokumentiranje zabavnih trenutkov je Marko Delbello Ocepek.

P.S.: Poskusi rojstnodnevno zabavo organizirati tako, da ti za zadnji dan ostane le še skrb kako boš ‚organizirala’ sebe. Za mojo frizuro je poskrbela Sandra iz Med in mleko Ljubljana.

Kakšni pa so tvoji predlogi za dobro organizacijo rojstnodnevne zabave zanj?

⇒♥ Poglej pa tudi ideje za rojstnodnevno zabavo otrok.

Maham,

Nika

*Fotografije: Marko Delbello Ocepek

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

2 Comments
  • ERIKA KOŽELJ
    13 decembra, 2019

    Pozdravljeni

    V letu 2021 praznujemo 5 prijateljic, ki smo že celo življenje skupaj, 60 let starosti.
    Želimo si praznovati skupaj veselo in nepozabno.
    Predstavljamo si, da bi šle na nek izlet ali potovanje, ki zajema tudi organizirano zabavo
    ali glasbo. Traja naj 5 dni maximalno.

    Ali nam lahko ponudite kaj v tej smeri ?

    Potovanje je lahko 24 do 28 maja 2021 ali
    Zadnji teden v avgustu 2021 od 23 do 28.8.2021

    • NIKA
      16 decembra, 2019

      Erika pozdravljeni. Žal ste napačno razumeli, jaz se organizirala zabavo samo za partnerja in to zapisala, da bi z idejami pomagala drugim. Z organizacijo zabav in potovanj se ne ukvarjam profesionalno, tako da vam žal ne morem pomagati. Upam, da boste uspeli najti ponudbo. In lepo praznovanje vamželim.
      Maham, Nika