Striženje las po luni: datumi za leto 2019

V iskanju pripomočkov in izdelkov za bolj močne, zdrave in dolge lase, sem se zatekla tudi k načrtovanju striženja las glede na luno. Če se po luni ravnajo vsi, ki želijo imeti roden vrtiček, zakaj se ne bi tudi tisti, ki želimo imeti bogat naglavni grmiček ;)?!

Če si želiš daljših in močnejših las, potem si najbrž, tako kot jaz, poskusila že vrsto ‘pospeševalnih’ šamponov, prehranskih dodatkov, losijonov…, ki naj bi spodbujali rast las. Kaj pa striženje po luni? Metodo, ki jo najrazličnejša ljudstva po vsem svetu prakticirajo  že tisočletja? Poglej kako izbereš najboljši čas za striženje las, če želiš, da bodo daljši in močnejši.

Prava luna za striženje je v levu

strizenje las po luni beautyfullblog

Tudi sama sem bila glede striženja po luni skeptična zelo dolgo, morda predolgo. Šele lasje nečakinje, ki so se po nekajletnemu striženju po luni iz tankih in redkih spremenili v goste in močne, so me prepričali, da je najcenejši in najbolj enostaven postopek za pridobitev bolj močnih in dolgih las vreden preskusa.

Zdaj sem se po luni ostrigla tri-krat in iskreno, rezultat še ni viden. A ker se moram striči tako ali tako, da se mi lasje ne cepijo, vztrajam in izbiram prave datume. Za hitrejšo rast las mora biti luna v prvi fazi debeljenja, za bolj močne in sijoče lase, pa polna. To pomeni, da je striženje pravzaprav pospešitev rasti močnih las, ko je luna v ovnu, levu ali devici.

Datumi za striženje po luni za leto 2019

Če se boš strigla ta mesec, upoštevaj, da se za hitrejšo rast ter bolj močno grivo pri frizerju naročiš: glede na datume v spodnjem videu.

Za striženje naj bi bila pomembna tudi ura, zato se pri frizerju naroči med poldnevom in 18.00 uro. Takrat naj bi luna (in lasje) rasli najhitreje.

** Če imaš pri frizerju datum že rezerviran, na https://www.lunin.net/koledar preveri ali je primeren za striženje po luni.

Datumi, ki ustrezajo striženju las po luni v celem letu 2019 so navedeni v tem videu od 1.58 minute dalje.

⇓       ⇓       ⇓

Zadnji krajec upočasni rast las

Seveda lahko s striženjem na ‘pravo luno’, tudi upočasniš rast las. Ko se luna tanjša, tudi njena moč na rast las upada. Takrat striženje priporočajo vsem, ki jim lasje rastejo prehitro.

⇒ ♥ Striženje na sploh odsvetujejo le, ko je luna prazna.

strizenje las po luni 2019 beautyfull blog med in mleko
Na dolžini pridobivam, a ker so stanjšane, konice sproti strižem.
strizenje po luni beautyfull blog
Marec 2017, začetna faza striženja po luni. Prihodnji teden obiščem frizerja in dodam novo sliko, upam, da bo rezultat viden.

⇒♥ Poglej pa tudi druge naravne pripravke za bolj goste, zdrave in močne lase.

Kaj praviš, je striženje po luni vraža, ki drži? Vesela bom tvojih izkušenj in komentarja.

Hvala.

Maham,

Nika

♥ Klikni in me sledi tudi na Instagramu, kjer pogosteje objavljam ocene izdelkov in nasvete za nego ♥

*Video: Niki Krek

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.