Lepotna kanta (oktober)

Zamujam! Saj ne, da oktobra nisem pridelala nič lepotnih odpadkov … sem, le poročila nisem uspela oddati pravočasno. Čeprav mi je pisanje le tega v veselje, ker upam, da z njim preprečim kak nespameten nakup, me vsakič znova razdraži količina praznih embalaž,  ki jo ob tem ozavestim. Obljubim, da bom v kratkem storila tudi nekaj v zvezi s tem.

Ta mesec je lepotna kanta modra … ne zaradi barve, ampak ker je nakup teh lepotil dobra investicija. Izdelki so našteti od leve proti desni.

  • Deodorant Naturally Fresh Deodorant Crystal z vonjem sivke. To je tvoja rešitev, če iščeš naraven, učinkovit deodorant brez aluminijevih soli. Vsebuje naravne mineralne soli, ki res ne dražijo kože in je brez škodljivih kemikalij, aluminijevih soli in parabenov. Meni je všeč tudi njegov vonj po sivki. Cena: 4,5 – 5 € (Mueller, Leclerc)
  • Naravna zobna pasta za otroke Jack n’ Jill (mini testni lonček s koalo). Odkrila sem jo na londonskem sejmu organskih lepotil. Proizvajalci so mi zagotovili, da je brez škodljivih sestavin, flourida, umetnih barvil in konzervansov, ter zelo nežna do otroških zob. Amalja dodaja, da je slastna. Še sreča, da je zdaj na voljo tudi v Ljubljani, v trgovinici Luškarna.
  • Šampon in balzam Alterna Caviar Repair. Ta dva izdelka je prva začela uporabljati prijateljica in takoj sem opazila, da so njeni lasje videti bolj zdravi in živahi. Ko sem ga še sama preskusila na mojih izsušenih in poškodovanih laseh, sem bila navdušena, saj so bili po uporabi opazno bolj mehki in sijoči. Alternini šamponi so mi všeč tudi zato, ker ne vsebujejo škodljivih kemikalij in imajo veliko organskih sestavin. Res, da je cena stekleničke šampona visoka, a koncentrirano vsebino boš uporabljala skoraj vse leto. Če bi morala izbrati najboljši par za čiščenje las, ki sem ga kdajkoli probala, bi izbrala tega. Cena: 40,26 €/kos (www.alterna-kozmetika.si)
  • Organska krema za oči 100% Pure Krema proti podočnjakom s kavnimi zrni. To je zdaj že moja tretja tuba. Nanjo sem se navlekla (kot tudi številni zvezdniki, npr. Kate Hudson, Tom Cruise, Madonna, Reese Whiterspoon) ker ima res prijetno teksturo, topel, ‘domač’ vonj, ne draži občutljivih oči in preprečuje, da bi imela kljub neprespanosti temne kolobarje ali zabuhle podočnjake. Bogata je s kofeinom in z zelenim čajem. Cena: 10 € (www.or-ca.si)
  • Prafum Lolita Lempicka Eau De Parfum Spray. Posebne note, npr. likorija, vijolica, janež, zeleni bršljan … ustvarijo čaroben, sladkoren in ne preveč cvetni vonj. Meni je parfum všeč. Zdi se mi, da se lepo poda toplim, mehkim tkaninam, zato ga uporabljam v hladnejšem delu leta. Aja … pa steklenička seveda v resnici ne bo pristala med odpadki ;). Cena: 34,93 € 50 ml (www.parfumcek.si)
  • Organski odstranjevalec očesnega makeupa Melvita The Essentials. Pred kratkim sem izvedela, da tega odličnega odstranjevalca ni več v prodaji, ker so ga pri Melviti nadomestli z novim. Škoda, ker je bil res dober: odstranil je vse sledi ličil (uporabljam vodoodporno maskaro), pri tem pa ni dražil oči ali zmastill leč. Občutek sem celo imela, da pomiri veke in jih tudi neguje.
  • Serum Comfort Zone Skin Regimen Juvenate-Pro Booster. Dobila sem ga v test ob prihodu te italijanske znamke na naš trg. Namenjen je odpravljanju gub in poenotenju polti, zato bi ga že skoraj podarila mami. A še sreča, da sem bila tokrat preveč radovedna kaj se skriva v zanimivi embalaži. Najbolj si bom ta izdelek zapomnila po super poživljajočem vonju (mislim, da po poprovi meti) in vlažilni teksturi. Zdi se mi, da je zaradi njega moja koža videti manj rdeča. Cena: 75,03 € (www.everet-group.com/si/Comfort-Zone/Trgovine/)

E-novice

This post is also available in: English

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.