Jesensko ličenje: Marsala look

Pred kratkim me je blogerska kolegica vpršala kakšno je moje razmerje z marsalo (vinsko rdečim odtenkom, ki ga je Pantone proglasil za naj odtenek leta 2015). Bilo je še sredi poletja in takrat mi vinsko rdeči toni še niso dišali. A marsala je mojo pozornost zbudila zato, ker v sebi nosi nek zlat, pastelen odtenek, ki se čudovito ujame z džinsom, pastelno roza, toplo oranžno, bronasto. ’’Lahko bi imela one-night-stand’’, sem ji odvrnila nevedoč, da se je že takrat zanetila prav ljubezen.

Ajda-1

Bolj kot se približuje jesen in bolj kot tople, a zamolkle barve izpodrivajo kričeče, bolj v lepotni kozarec nalivam marsalo. Z lahkoto bi v odtenku rujnega imela kak zadnji modni kos, npr. pončno … ali pa vsaj jesensko manikiro. Občudujem vinsko rdeče šminke in celo senčila. In ko smo se tako z Ajdo in Gabi ob kozarcu piva pogovarjale kakšni so jesenski trendi 2015, o Beautiful Bloggers MeetUp-u in nastanku skupnega zapisa, je bila zame možnost le še ena … čin-čin na marsalo.

Vinsko rdeče senčilo

S tonom vina obarvaš ustnice precej enostavno … pa ne mislim, da moraš zato nagniti kozarček marsale. Ponudba vinsko rdečih šmink je letos res lepa, nosijo pa se k številnim stilom ličenja. Vinsko rdeče senčilo … to je pa druga zgodba. A se splača vanjo potopiti, ker pravilno nanešeno rdeče senčilo poudari oči in iz njih izvleče nenavadne, strupene odtenke.

Najboljši triki in koraki za nanos

  1. Rdeče senčilo je problematično zato, ker je po dolgem času, kos se zlije s kožo, hitro videti, kot bi bile oči utrujene, bolane ali vampirske. Temu se izogneš, če področje okrog oči najprej ‚očistiš’ vseh nepravilnosti s korektorjem, nanos pa dobro utrdiš s prosojnim pudrom.
  2. Na zgornjo veko nanesi senčilo v toplih, nežnih naravnih tonih … npr. zlato, bronasto ali oranžno rjavo. Jaz sem Ajdi nanesla kar bronzer.
  3. Vinsko rdeče senčilo sem dodala le na spodnjo veko, pri tem sem notranji kotiček izpustila in ga raje obarvala v svežem, vaniljevem tonu.
  4. Za senčenje in poudarek oči sem namesto črne izbrala temno rjavo in tako očem dodala mehkobo.
  5. Prav tako sem s temno rjavo obarvala tudi trepalnice.
  6. Rdeče senčilo se za razliko od prejšnjih sezon letos nosi v kombinaciji z naravnimi, nežnimi toni, npr. s svetlo rjavimi, pastelno oranžnimi, nežno rožnato … Zato sem lička in ustnice obarvala v svežem, hladno rožnatem tonu in ustvarila nežen kontrast.
  7. Pri izbiri pravega vinsko rdečega senčila bodi pozorna na intenzivne, lahko tudi sijoče obarvane različice marsale in kvalitetne, dolgoobstojne formule.

Ajda nosi

Resice, kombinacijo črne in kamelje barve, najnovejše modne dodatke … Katere kose je izbrala Ajda za napoved jesenke sezone izveš s klikom na njen zapis o novih jesenskih trendih. Prav tako pokukaj h Gabi, da odkriješ trendne manikire za prihajajočo jesensko sezono.

Ajda-7

Ajda-6

Ajda-5

Ajda-3

Ajdin ‚look’ pa lahko poustvariš z naslednjimi ličili:

  • Polt obraza: vlažilni serum Vichy Aqualia Thermal Serum, puder Matis Réponse Le Teint QuickLift Radiance Anti-Ageing Foundation, odtenek Leight Beige, korektor za področje okrog oči YSL Touche Éclat, odt. 2/ Luminous Ivory, prosojni puder v prahu Chanel Poudre Universelle Libre Natural Finish Loose Powder.
  • Obrvi: Anastasia Beverlly Hills Brow Powder Duo, odt. Ash Blonde/Taupe
  • Oči: bronzer Guerlain Terracotta Moisturising Bronzing Powder, rjavo senčilo Chanel Les 4 Ombres, harmonija 214/ Tisse Mademoiselle, vinsko rdeče senčilo Mac Eye Shadow, odt. Everyone’s Darling, rjav svinčnk za oči Chanel Precision Eye Definer, odt. 59/ Coffee Bean, rjava maskara Golden Rose Volume Mascara, odt. Brown
  • Lička: izdelek za senčenje MAC Powder Blush, rožnato rdečilo MAC Mineralize Blush, odt. Just a Wisp, osvetljevalec MAC Mineralize Skinfinish, odt. Soft & Gentle
  • Ustnice: svinčnik v naravnem tonu MAC Lip Pencil, bleščilo Max Factor Colour Intensifying Balm, odt. 5/ Sumptuous Candy

Upam, da ti je naš trojček, napoved jesenskih trendov na pordočju stajlinga, manikire in make-upa všeč in da je tudi tvoj kozarec zdaj poln novih idej za jesenske kombinacije in trendne videze.

→ Ne pozabi tudi na čudovito NAGRADNO IGRO v kateri lahko dobiš MIU MIU dišavico in rokovnik.

 

♥ Klikni in bodi preko Bloglovin’a na mail obveščena o novih zapisih ♥

*Fotografije: Domen Blenkuš

 

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

6 Comments
  • Gejba
    22 septembra, 2015

    Jaz sem bila čisto paf nad makeupom. Vzela si en kup barv, ki jih sploh ne maram in jih povezala v prečudovito celoto. Se vidi, da je bila umetnica za volanom aka čopičem. <3

    • NIKA
      22 septembra, 2015

      Hvala Gejba. Jaz pa dajem kapo dol tebi … Meni manikira totalen no-go … ker nimam tako lepih nohtov, ker mi manjka en kup pripomočkov in ker nimam potrpljenja za to. Tako da res super, da smo udarile trojčka ;).

  • karamela
    23 septembra, 2015

    Zelo lep makeup (je pa tudi zelo lep obraz :)). Meni je te vrste rdečkasta barva zelo všeč imam pa majhne učke in se na mojih take vrste make-up a ne obnese ravno…

    • NIKA
      26 septembra, 2015

      Se strinjam, Ajda je naravno lepa. Ampak taka barva senčila je lahko zanimiva popestritev tufi ‘manjših ‘ oči, le pravilno kombinacijo s svetlimi toni moraš izbrati. Morda pa drugič napišem še kaj o tem …