Dejstva o laseh, ki bi jih morala spregledati prej

Numerologija, ki ni privlečena za lase

Kljub temu, da se z lasmi ukvarjam veliko (preveč), so me šokirale te cifre oz. dejstva. Želela bi, da bi jih ponotranjila prej, a … če ne drugega, je nastal zapis, ki lahko vpliva na tvoje ravnanje z lasmi v prihodnosti:

Beautyfullblog lasje dejstva

  • 220 las … nagnetenih v mrežici odtoka prhe. Kriza.  ”Sigurno se iz tvojih las da kaj narediti, je optimistično začel razvijati poslovno idejo Pero, sama pa sem podlegla klasični blogerski akciji: fotkaj, zapiši, deli … Odziv je bil presenetljiv; pomoč zaradi izpadanja las so mi ponudili uvozniki prehranskih dopolnil, frizerji s svojimi posebnimi tretmaji, prehranski strokovnjaki in ve bralke s preverjenimi domačimi recepti za bolj goste in močne lase. Vseeno se tolčem po glavi (sej to za lase sploh ni slabo) zakaj jih nisem šla štet že nekoliko prej?!
  • 1 kapsula Priorin Extra na dan … ohrani zdrave lase in prepreči preveliko izpadanje. Ker tega nisem vedela že prej (če bi, bi jo začela jemati že kar takoj po porodu, saj jo lahko jedo tudi noseče in doječe) in je za preventivo prepozno, sta moja rešitev zdaj 2 kapsuli Priorin Extra dnevno.
  • 30 dni … je bilo potrebnih, da se je izpadanje las s pomočjo Priorina ustavilo, torej zmanjšalo na običajnih 100 izpadlih las na dan. Super … ampak med tem je pobralo že več kot pol moje grive.
  • 0,35 mm … zraste las na dan. Če ima korenina dovolj hranilnih snovi. Moje jih zdaj imajo, kar pomeni, da bo pospešena rast las vidna oz. da bo frizura spet polna .… čez pol leta :(?
  • 25 do 70 cm … dolgi. Takšni so v povprečju zdravi lasje. Torej kljub skrbni negi in petju ni nujno, da zrastejo do riti. Če bi to vedela prej, bi raje več pozornosti usmerila v premik gore k Mohamedu in se bolj posvetila športu. Dvig tazadnje s kavča in gor proti lasem bi navidez podaljšal grivo, z izboljšanjem prekrvavitve telesa pa posredno vplival na bolj zdravo lasišče in lase ;).
  • 2 do 3 mesece … po porodu začnejo lasje običajno izpadati. V nosečnosti je raven estrogena v krvi zelo visoka, kar se kaže tudi čudovitih, bujnih in bleščečih laseh. Po porodu raven estrogena pade, kar povzroči, da lasje preidejo iz faze rasti v fazo mirovanja. Izpadanje las po porodu se ponavadi uredi samo od sebe, a če opaziš pospešeno izpadanje, ne čakaj. S prehranskim dopolnilom boš preprečila preveliko izgubo in nahranila lase od znotraj. Med tem pa vseeno preveri, če je hormonska sprememba edini vzrok za izpadanje …
  • 1 mesečno … je dobro obiskati frizerja, če želiš imeti daljše lase. Masaža glave, sprotno striženje mrtvih konic (le nekaj mm) in intenzivne obloge vzdržujejo lase močne in zdrave, da se ne lomijo ali cepijo.

Pogled v prihodnost

Ker z jemanjem prehranskega dopolnila Priorin Extra še nisem zaključila, ne morem podati realne ocene o učinkovitosti izdelka kot jo zagotavlja proizvajalec. Zaenkrat lahko rečem le, da se je izpadanje res vidno zmanjšalo. V bistvu se ne spomnim kdaj je bilo nazadnje pri umivanju v kadi tako malo las. In to je res dober občutek, zato v prihodnost zrem s pozitivnimi pričakovanji …

 

Logo_BHC_Horiz_Print_4cSponsored by Bayer Healthcare

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

2 Comments
  • Ana
    20 novembra, 2014

    Tale priorin se bere zelo spodbudno, pa je sigurno varen za uživanje v času dojenja? Trenutno sem v drugo noseča, imam super lase, a me je že sedaj strah (ponovnega) poporodnega izpadanja las na tone….saj vem, da traja samo par mesecev samo mi je bilo ful grozno gledati to izpadanje in če bi se le dalo, bi ga poskušala omiliti, hkrati pa sem precej skeptična do jemanja novotarij v tako pomembnem obdobju, če razumeš 🙂

    • nika
      21 novembra, 2014

      Zdravo Ana,
      proizvajalec pravi: Da. Zaradi naravnih sestavin je Priorin® Extra varen celo med nosečnostjo in dojenjem. Vendar je vseeno priporočljivo, da nosečnica obvesti svojega zdravnika.
      Jaz sem pogledala na embalažo in ugotovila, da res ne vsebuje nič, kar bi lahko bilo škodljivega. In sem ga začela jesti kljub dojenju.