Mayarula, odgovor narave na staranje kože

Če želiš živeti bolj zdravo in sprejeti zdrave navade, bo ena od prvih sprememb v tvojem vsakdanu sprejeti naravno kozmetiko. Naravna kozmetika ne vsebuje umetnih barvil, dišav, konzervansov in drugih kemikalij. Kožo spodbuja, da deluje zdravo in sama.

♥ P. S.: Ta zapis je nastal v sodelovanju s kozmetiko Mayarula. Če jo že poznaš in bi informacije rada preskočila, pot do nakupa opraviš na njihovi spletni strani Mayarula. Prav tako boš tam našla ogromno podrobnih informacij o naravnih učinkovinah, ki jih vsebuje, kot tudi zgodbo, kako se je pravzaprav rodila.

Koža je prvi stik našega telesa s svetom. Je kot plašč, ki nas ščiti pred zunanjimi vplivi. In ker ta plašč nosimo vse življenje, v vseh letnih časih in starostnih obdobjih, moramo poskrbeti, da bo zdrav in bo lahko dobro opravljal nalogo varovanja. 

Naravna kozmetika, recept do zdrave in lepe kože 

Mayarula eko naravna kozmetika Nika Veger Beautyfull blog češnjevi cvetovi

Sprejemanje naravne kozmetike je kot sprejemanje hrane, ki ne vključuje umetnih arom, barvil, konzervansov, hrane, ki ni predelana. Na začetku se nam morda zdi bolj blagega okusa, a kmalu spoznamo, da ima, sestavljena iz čistih, svežih in preprostih sestavin, večjo vrednost za naše telo, počutje, zdravje. Kozmetični izdelki delujejo enako.

Kozmetična industrija večinoma postavljanja stroške pred kakovost sestavin, kar pomeni, da je večina industrijskih izdelkov napolnjena z vodo in s sintetično pridobljenimi emolienti. Pri naravni kozmetiki pa je poudarek na naravnih in organskih sestavinah, ki ponujajo več kot le zapolnitev volumna in prihranek denarja. Boljše sestavine pomenijo boljše rezultate. Morda ne jutri, morda ‘vidni rezultati’ pridejo pozneje kot pri navadni kozmetiki, a njihova prednost je ta, da so bolj dolgotrajni in ne skrivajo nevidnih posledic. 

Občutljiva koža?

Kaj pa če nanjo za spremembo pogledaš drugače? Kaj če je takšna koža še posebej skrbna z varovanjem tega, kaj vstopa v tvoje telo? Večkrat slišim, da si občutljiva koža in naravna kozmetika nista naklonjeni, ker eterična olja dražijo, rastlinska olja mašijo pore, ker vsebuje alkohol, čeprav naraven. 

Seveda vse to lahko drži, a naravne kozmetike in naravnih učinkovin je več kot sintetičnih, zato je treba le pozorno izbrati kakovostne sestavine v pravih odmerkih in sinergijah ter koži dopustiti, da jo sprejme, in ji dati čas, da okrepi lastno zaščito in delovanje.

Naravna kozmetika je lepa tudi do okolja

Mayarula eko naravna kozmetika Nika Veger Beautyfull blog češnjevi cvetovi

Pogosto o kozmetični steklenički ne razmišljamo ‘dlje’ od tega, ali nam je všeč na polički, ali nam diši in ali je nega z njo prijetna. Morda se zazremo v njeno učinkovanje, a redkeje pogledamo, kaj vse je vplivalo na okolje pri njenem nastanku in kako bo nanj vplivala, ko bo odslužena. 

Samo ena steklenica lahko sproži veliko okoljskih vprašanj. Je embalažo mogoče reciklirati? Kaj pa sestavine, so bile gojene s sintetičnimi kemikalijami in gnojili? Kaj se zgodi, ko te kemikalije npr. z umivanjem stečejo v odtok? Kako to vpliva na našo vodo in ekosistem? 

Z uporabo naravnih, še bolje pa ekoloških izdelkov, lahko pomagaš zmanjšati vpliv na okolje. Če v steklenički kemikalij ni, ni bojazni, da bi jih odplaknila v odtok. Pogosto pa so certificirani izdelki tudi narejeni iz učinkovin, rastlin, ki jih pridobivajo naravi prijazno in pri virih pravične trgovine ali pri lokalnih kmetijah in dobaviteljih. Tudi stekleničke so steklene ali biorazgradljive. 

Staranje, naraven proces, ki ga moraš sprejeti

Mayarula eko naravna kozmetika Nika Veger Beautyfull blog

Staranje je neizbežno. Zadeva vse organe v telesu, torej tudi kožo. Morda ga na njej celo najprej opazimo: veselimo se, da koža ni več mastna, a kmalu bentimo, da je presuha, postane lahko tudi groba, ohlapna, nagubana, pojavijo se pigmentni madeži. To so znaki, ki jih vidimo na površju kože, ker se v njej dogajajo različni procesi staranja. Zaradi genetike, hormonov, presnovnih procesov in različnih zunanjih dejavnikov, zlasti ultravijoličnega sevanja.

K upočasnjenemu prezgodnjemu staranju lahko prispevamo:

  • z zdravim življenjskim slogom,
  • s pravilno prehrano,
  • s pravilno zaščito pred UV-žarki,
  • s pravilno, redno in pravočasno nego kože (vlaženje, dodajanje lipidov, dodajanje antioksidantov).

Jeza škoduje lepoti. Poleg tega pa se moraš zavedati, da ima kozmetika na kožo le topičen vpliv, veliko bolj pa lahko nanjo vplivaš z zdravo prehrano, dobrim duševnim počutjem, pitjem zadostne količine vode, dobrim spancem, uživanjem ustreznih prehranskih dodatkov in neuživanjem alkohola, cigaret.

Naravna kozmetika Mayarula, prva s certifikatom CosmEthically Active

Ni vseeno, ali kožo negujemo s kozmetiko, ki vsebuje škodljive sestavine, ali z naravno kozmetiko, ki podpira delovanje naše kože.

Darja, ustanoviteljica naravne aktivne kozmetike Mayarula

Mayarula eko naravna kozmetika Nika Veger Beautyfull blogslovenska kozmetika

Zato je kot magistra farmacije in ljubiteljica narave razvila kozmetiko Mayarula, ki je poleg osnovnih sestavin, ki jih najdemo v organski kozmetiki (rastlinska olja in hidrolati) polna tudi visokoučinkovitih kozmetičnih sestavin. To dokazuje certifikat CosmEthically Active. Torej je kozmetika Mayarula aktivna in povsem naravnega izvora. Ob trendu ‘kozmetike na steroidih’, z aktivnimi sestavinami ‘nabustanih’ lepotil, mi je bolj všeč, da je sicer ta aktivna, vendar naravno. Najbolj učinkovite so aktivne rastlinske sestavine in naravni kozmecevtiki. ***

Sicer pa je kozmetika Mayarula

  • namenjena negi zrele kože; to pomeni, da upošteva, da imajo njene uporabnice, pravzaprav njihova koža, slabšo funkcijo zaščite (bariera ni več tako močna), zaradi česar postane bolj suha in občutljiva, postaja tudi manj čvrsta in elastična; zato izdelki vsebujejo naravne učinkovine, ki krepijo koži lastno zaščito (zaščitno funkcijo), vlažijo, pospešujejo obnovo in delujejo proti prostim radikalom; 
  • brez vode, vodna faza je v celoti zamenjana z organskimi rastlinskimi hidrolati za doseganje višje kozmetične aktivnosti;
  • vsebuje eterična olja, saj ta v pravem razmerju in koncentraciji lahko vplivajo na kožo, pa tudi na čustva;
  • brez sestavin živalskega izvora;
  • poleg certifikata CosmEthically Active nosi tudi Certifikat Organic, kar potrjuje njen organski izvor.

Top sedem stvari, ki jih obožujem pri kozmetiki Mayarula

Mayarula eko naravna kozmetika Nika Veger Beautyfull blogčešnjevi cvetovi

December in januar sem namenila preizkušanju kozmetike Mayarula. Delček svojih občutenj sem že delila s tabo, tukaj pa je vseh sedem kljukic, zaradi katerih mi je še posebej všeč:

1. Ni skrivnost, med izdelki sta me najbolj navdušila Cvetni vlažilni serum in Vitaminski oljni serum, ki ju priporočam za prvi nakup (podrobno predstavitev in oceno preberi tukaj) in spoznavanje znamke.

2. K tema dvema izdelkoma dodajam še dva ljuba: Čistilno mleko z izvlečkom papaje in Cvetni tonik z aloe vero.

Ne le zato, ker je dobro – nežno čiščenje je osnova vsake nege kože in nuja – temveč tudi zato, ker sta izdelka formulirana tako, da:

  • Čistilno mleko z izvlečkom papaje (Cena: 26,50 E/ 100 ml ) nežno očisti kožo nečistoč, ličil, odvečnega sebuma, hkrati pa je ne izsuši in ne poškoduje lipidnega plašča kože, ne odstranjuje lipidov povrhnjice (pogosto močni čistilci naredijo prav to, s tem pa naredijo okno za razvoj bakterij, pospešeno izločanje loja …).
  • Cvetni tonik z aloe vero (Cena: 25,30 E/ 100 ml) je osvežilen in poživljajoč tonik, ki kožo tudi vlaži. Poleg tega odstrani ostanke čistilnih sredstev, odmrle kožne celice in regulira pH-kože. Tonik je formuliran tako, da vlaži, hkrati pa vsebuje antioksidante.

3. Kozmetiko Mayarula zaenkrat sestavlja 7 izdelkov, ki se dopolnjujejo in celovito negujejo kožo: poleg mleka za čiščenja, tonika, vlažilnega seruma in vitaminskega seruma še Vlažilna dnevna krema, Intenzivna antioksidantna krema in Lipokoncentrat za okoli oči. Tako je ponudba preprosta in se ne izgubljamo v poplavi izdelkov za celostno nego. Vseeno pa upam, da se bo Darja lotila še formuliranja izdelka z visoko UV-zaščito. Pa kakšno masko.

4. To, da so na voljo tudi paketki, ki vsebujejo dva dopolnjujoča se izdelka za bolj ugodno ceno, kot če bi ju kupovala posamezno. 

5. Spletna stran je res bogata z informacijam, katere naravne aktivne učinkovine vsebuje Mayarula kozmetika, zakaj in kako delujejo na kožo. Beri jo kot zanimivost ali izobraževanje.

6. Mayarula je etično naravnano podjetje, od vsakega prodanega izdelka 3 odstotke namenijo pomoči potrebnim.

7. Všeč pa mi je tudi ime znamke, sestavljeno iz besed marula, meni ljubega afriškega drevesa, in Maya, tako je ime Darjini hčerki, ki prihaja iz Afrike. Pa tudi dizajn znamke, ki je eleganten in preprost hkrati.

Mayarula eko naravna kozmetika Nika Veger Beautyfull blog IMG_3510
Mayarula eko naravna kozmetika Nika Veger Beautyfull blog
Mayarula eko naravna kozmetika Nika Veger Beautyfull blog slovenska kozmetikkza
Mayarula eko naravna kozmetika Nika Veger Beautyfull blog slovenska kozmetika
Mayarula eko naravna kozmetika Nika Veger Beautyfull blog slovenska kozmetika
Mayarula eko naravna kozmetika Nika Veger Beautyfull blogslovenska kozmetika

»Bodite izbirčne, izbirajte naravno kozmetiko in po nepotrebnem ne obremenjujte kože in okolja s kemičnimi sestavinami,« pravi Darja. Kaj pa ti, se strinjaš z njo? Si želiš poskusiti naravno kozmetiko Mayarula?

Hvala za tvoje misli, komentar.

Maham,

Nika

* Fotografije: Nina Ryodo

** Zapis je nastal v sodelovanju z Mayarulo.

*** Termin kozmecevtik postaja vedno bolj običajen v svetu naravne in organske kozmetike. Kozmecevtiki združujejo kozmetiko in farmacijo, so neuradni izraz za kozmetične izdelke, ki vsebujejo bioaktivne učinkovine za uporabo v kozmetiki in naj bi imele prepričljive učinke na zdravje kože. Vplivajo na biološke funkcije kože, izboljšajo njen videz, upočasnjujejo staranje in zavirajo nastanek gub.

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.