Striženje las po Luni: datumi za leto 2020

Če si na tej strani, potem ali verjameš v moč lune pri pospeševanju rasti las, ali pa se s striženjem las po luni šele spogleduješ. In ni treba, da sem vedeževalka, da vem, da te želiš najti datume za striženje po luni za leto 2020, kajne? So v tem zapisu spodaj, a naj ti najprej zaupam mojo izkušnjo po dobrem letu samo takega striženja.

Tu so datumi za striženje las po luni za leto 2022.

Striženje po luni, kaj lahko povem po enem letu

Že stoletja ljudje spremljajo lunine cikle kot pomoč pri uspešnejšem poljedelstvu, zdravljenju in lepotnih tretmajih. Jaz sem jih začela upoštevati, ker sem opazila izboljšanje las pri nečakinjah po taki praksi in ker nekako verjamem, da luna tako kot na rast zelenjave, lahko vpliva tudi na rast las. Iskreno pa mi po enem letu striženja po luninem urniku griva ni zrasla do kolen. Opažam le, da so tanke in šibke le še konice (vendar se mi ne cepijo), ki jih bom postrigla postopoma, in da so lasje prvih deset centimetrov pri lasišču gostejši in močnejši. Po luni strižem tudi Belo in Amaljo. Amalja je imela levjo grivo sicer že prej, Bela pa ima nekoliko tanjše lase, a zdaj dolge in goste. Pero pravi, da to ne gre pripisati luni, ampak njegovim genom. 🙂

POGLEJ TUDI: To so preverjeni recepti za bolj zdrave in močne lase, saj so mi jih zaupale moje bralke.

Datumi za striženje po luni v letu 2020

Ponoviva še enkrat, da bi ti lasje rasli hitreje in da bi bili bolj močni, jih moraš ostriči, ko se luna debeli ali je polna in je v levu, lahko pa tudi v devici. Ti dnevi niso tako pogosti, zato se pri frizerju naroči v naprej, saj so običajno kar zasedeni. Za striženje naj bi bila pomembna tudi ura, najboljša naj bi bila med poldnevom in 18.00 uro. Takrat naj bi luna (in lasje) rasli najhitreje.

Datumi, ki ustrezajo striženju las po luni v celem letu 2020 so navedeni v tem videu od 2.20 minute dalje.

⇓       ⇓       ⇓

Če imaš pri frizerju datum že rezerviran, na Lunin.net preveri ali je primeren za striženje po luni.

Kakšna pa je tvoja izkušnja s striženjem las po luni? Zaupaj mi jo v komentarju. Hvala.

*Video: Niki Krek, fotografije: Unsplash, Nika Veger, Pia Hočevar Mučič

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

2 Comments
  • Andreja
    10 decembra, 2019

    Jaz sem to striženje po luni že probala in žal ne pomaga, tudi moje mišljenje je, da so za lepe lase zaslužni predvsem dobri geni.

    Zadnje čase se pojavlja veliko hormonskih motenj in alergij pri ljudeh in tudi to lahko zelo vpliva na stanje na lasišču. Nasplošno gledano imajo ljudje veliko slabše stanje na glavi kot v preteklosti.

    • NIKA
      16 decembra, 2019

      Andreja hvala za vaše mnenje. Res je, tudi name se vse pogosteje obračajo ženske s težavami las in lasišča. In ker je striženje po luni še najbolj enostaven in poceni korak, da skušaš nekaj narediti, se ga poslužujemo kar množično. Je pa to težko izmerljivo, ali pomaga ali ne, ker je rast lasodvisna od številnih dejavnikov in se strinjam, še najbolj od hormonov.