Naravne kapljice za pomoč pri suhih, utrujenih očeh

Ta mesec sem jih potrebovala večkrat kot običajno, zato sem pomislila, da se morda s podobnimi težavami srečuješ tudi ti.

Nekaj preletenih poti, šest preživetih dni v nakupovalnih centrih, štirje žuri, preveč v ekran prebuljenih ur … če temu prištejem še prvi mraz, začetek ogrevanja in nekaj prašnih popravil hiše, potem ni čudno, da sem iz S.O.S torbice kapljice za vlaženje oči izvlekla večkrat kot običajno. Nošenje kontaktnih leč je tisti vzrok, zaradi katerih jih uporabljam tudi sicer, a le občasno, ko res čutim izsušenost očesne sluznice.

Mika me smetlika

Domačih pripravkov pri stiku z očmi ne uporabljam rada (ker imam občutljive in me skrbi koliko neoporečni in alergeni so lahko takšni zvarki), a v Kekčevi deželi sem Pehto vseeno vprašala kakšna je ljudska modrost v zvezi z zdravljenjem oči. Pravi, da je glavna učinkovina smetlika. Tako sem za pomiritev in navlažitev suhih oči poiskala temu namenjene kapljice, ki jo vsebujejo. Izbiram takšne, ki učinkujejo hitro in imajo kratko listo sestavin. Morda se motim, a podobno kot pri kozmetiki, tudi pri kapljicah za oči iščem naravne učinkovine med čim manj dodatki in primesmi. Take so A.Vogel Kapljice za oči, ki pomirjajo in ohranjajo vlažnost očesa. Vsebujejo:

  1. hialuronsko kislino (vlaži),
  2. izvlečke navadne smetlike (pomirja in vlaži),
  3. natrijev klorid (najbolj podobno solzam),
  4. borovo kislino (uravnavanje kislo-bazičnega ravnotežja)
  5. dinatrijev tetraborat dekahidrat (deluje proti bakterijam),
  6. vodo.

Ker so v posebni embalaži, ki res enostavno omogoča doziranje točno ene kapljice, pri čemer ostaja ostala vsebina sterilna, ne vsebujejo konzervansov. Primerne so tudi za nas, ki nosimo kontaktne leče in imamo občutljive oči.

Cena: 8,95  EUR/ 10 ml. Na voljo so v lekarnah in trgovinah Sanolaborjih.

Vzroki za suhe oči

Ker je bolje preprečiti, poglej zakaj do suhega občutka v očeh sploh prihaja in poskusi odpraviti vzrok. Zaradi:

  • napenjanja oči zaradi branja, gledanja v ekran, slabe razsvetljave …,
  • vetrovnega in mrzlega vremena,
  • ogrevanja ali klime,
  • prahu,
  • preveč intenzivnega ličenja ali uporabe pokvarjenih, neprimernih ali umazanih ličil in čopičev,
  • pitja alkohola, kajenja ali zadrževanja v zadimljenih prostorih (tudi ob ognju npr.),
  • hormonskih sprememb (pa tudi s starostjo se očesna sluznica suši),
  • občutljivih oči,
  • uporabe kontaktnih leč,
  • različnih bolezni oz. stanj vida (preveri pri tvojem okulistu).

Poseben nasvet

Poltrde kontaktne leče nosim že več kot 30 let. Če me poznaš, potem veš, da sem se s tem popolnoma sprijaznila in da se, tudi če lečo izgubim na plesišču, ne glede na to ali jo najdem ali ne, zabava nadaljuje naprej. Sem se pa z leti naučila, da je žura konec, čim imam suhe oči … ne vem ali je to pogojni refleks, ampak takrat res postanem noro zaspana. Zato imam v večerni torbici pogosto s seboj kapljice za vlaženje sluznice oči s katerimi poživim utrujene oči.

A vogel kapljice za suhe pekoce oci beautyfull blog
Da je smetlika rož’ca za oči, mi je zaupala Teta Pehta, ko sem jo v Kekčevi deželi spraševala po receptu Mojčinih kapljic. Ni mi ga zaupala, sem pa smetliko našla v kapljicah za oči  A.Vogel Kapljice za oči.
A vogel kapljice za suhe pekoce oci beautyfull blog
Pisarniška prva pomoč v septembru, to leto najbolj delovnem mesecu.
A vogel kapljice za suhe pekoce oci beautyfull blog
V toaletni ali večerni torbici imam poleg osnovnih ličil in pripomočkov za kontaktne leče, tudi kapljice za oči. Maskare, ki jih uporabljam, so ali vodoodporne, ker se ne drobijo in ne zlezejo v oči, tudi če si kanem kapljice, potim, jokam … Ali pa maskare za res zelo občutljive oči, ki so običajno oftamološko testirane in na voljo v lekarnah (La Roche Posay, IdunMinerals …) .
A vogel kapljice za suhe pekoce oci beautyfull blog
 A.Vogel Kapljice za oči mi olajšajo tudi večerno branje.

P.S.: Kapljice za vlaženje suhih oči uporabljaj le občasno. Predvsem očem privošči  zadosten počitek (pogled v naravo, spanec, čas brez leč). A.Vogel Kapljice za oči lahko sicer uporabljaš 4 do 5-krat dnevno (po eno kapljico v vsako oko), a ne več kot mesec dni zapored. Če izboljšanja ne začutiš v treh dneh, ali se stanje celo poslabša, takoj obišči zdravnika ali okulista.

♥⇒ Poglej pa tudi kaj priporočam pri bolečem in razdraženem grlu otrok. 

Imaš tudi ti podobne težave z očmi? Kaj pa rešitev, mi jo zaupaš v komentarju prosim? Hvalaaa

Maham,

Nika

♥ Za spremljanje mojega vsakdana klikni na Instagram ♥

* Fotografije: NikaVeger

** Zapis je nastal v sodelovanju s podjetjem Farmedica. Več o izdelku A.Vogel Kapljice za oči si lahko prebereš tudi na njihovi spletni strani.

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.