Boleče grlo pri otrocih: pomagajo pastile Isla Junior

Kadar me je kot otroka bolelo grlo, so mi ponudili žličko sladkorja s propolisom, mleko s prežganim cukrom, v sili pa kar Herba bombon. K sreči so ti časi mimo.

Bolece grlo otroci isla junior pastile beautyfull blog jagode

Pri bolečinah in draženju v grlu svojim otrokom pomagam s pastilami Isla Junior z naravnimi učinkovinami. Še posebej ko so bolani, otroci res ne potrebujejo dodatnega sladkorja, ki spodbuja vnetja.

Poskrbi za naravno zaščito grla

Zdi se mi, da mi punci pogosto tožita zaradi bolečin v grlu; morda zato, ker v vrtcu in šoli zaradi polnih razredov otroci kričijo, ali pa vsaj govorijo na ves glas. Najbrž pa so za suha in razdražena grla krivi tudi nagle temperaturne spremembe, ki smo jim priča ne le zaradi vremena, temveč tudi naših potovanj iz zime v poletje in obratno, suh zrak v ogrevanih prostorih, virusi, bakterije in različni mikroorganizmi, ki jih v usta zaneseta z grizenjem nohtov. (Morda veš, kako odpraviti to razvado?)

Za prvo pomoč, ki lajša težave in morebitno preprečevanje nadaljnjega razvoja vnetja, imam v domači lekarni vedno pastile, ki zaščitijo grlo in lajšajo težave grla. V lekarni ali specializiranih prodajalnah, kot je Sanolabor, kupim Isla Junior pastile (cena je okrog 5,5 €). Namenjene so lajšanju težav z bolečim, vnetim grlom pri otrocih po 4. letu starosti. Pastile imajo okus po jagodah, kar je mojima puncama zelo všeč. Pohvalita tudi, da so v primerjavi z drugimi ‘bombončki za vneto grlo’ mehkejše. Mislim, da so jima pastile celo tako všeč, da si boleče grlo včasih kar izmislita, da bi dobili ‘bombon za zdravje’. A ker sem tudi jaz pomirjena, da pravočasno lajšanje simptomov lahko prepreči večje težave, nimam slabe vesti in jima ‘posladek’ iz domače lekarne dovolim. 

Kako delujejo pastile Isla Junior

Punci pastile ližeta kot bombon. Vsebujejo 80 % sluzi, ki skupaj s slino ustvari zaščitni sloj na sluznici ust in žrela ter jo tako zavaruje pred draženjem. Tako učinkovito in hitro lajšajo težave z grlom, umirjajo siljenje k suhemu kašlju, izsušena in razdražena sluznica se lažje regenerira.

Pastile vsebujejo tudi vitamin C in cink (20 mg vitamina C, 0,5 mg cinka  na pastilo), ki imata vlogo pri delovanju imunskega sistema, ter kalcijev pantotenat (2 mg), ki pospeši celjenje poškodb na koži in sluznicah.

Kaj vse je v pastilah?

Vodni ekstrakt islandskega lišaja, arabski gumi, sorbitol, maltitol, steviol glikozidi, askorbinska kislina, kalcijev pantotenat, cinkov glukonat, naravna aroma jagode (primerna tudi za alergike), rastlinsko barvilo (ekstrakt korenja in črnega ribeza), srednjeverižni trigliceridi, prečiščena voda. 

Opozorilo oz. napotek za diabetike: ena pastila vsebuje 0,997 g sladkornih nadomestkov, kar ustreza 0,083 krušnim enotam (BU).

Druga domača naravna pomoč za lajšanje bolečin v grlu pri otroku

Kadar grlo boli mene, si pomagam tudi z grgranjem žajbljevega čaja ali slane vode. A otroci takšnih metod ne marajo. Ker lahko poližeta največ šest pastil Isla Junior na dan, puncama pri močnejših težavah ponudim še:

  • propolis na vodni osnovi,
  • topel (ne vroč!) obkladek, ki ga položim na grlo (v blago zavijem svež zeljni list in ga prelikam ter ga položim na grlo), 
  • priljubljen zeliščni čaj (topel, ne vroč), sladkan le z žlico medu,
  • med, ki steče skozi izdolbeno črno redkev,
  • crkljanje v neomejenih količinah.

Bolece grlo otroci isla junior pastile beautyfull blog jagode

Bolece grlo otroci isla junior pastile beautyfull blog jagode

Bolece grlo otroci isla junior pastile beautyfull blog jagode

Bolece grlo otroci isla junior pastile beautyfull blog jagode

Bolece grlo otroci isla junior pastile beautyfull blog jagode

P. S.:

Vsaka bolečina v grlu ni angina, a če težave ne pojenjajo, obišči pediatra, ki bo ugotovil vzrok in predpisal primerno zdravljenje. 

⇒♥ Poglej pa tudi kakšna je naša počitniška družinska lekarna, kaj običajno vzamemo za prvo pomoč na potovanjih.

Kako pa se z bolečim grlom pri otroku spopadaš ti? Hvala za namig v komentarju.

Maham,

Nika

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.