Prekrivanje nepravilnosti: make-up z UV zaščito

Se pred soncem zaščititi z običajno nego ali s kremo za zaščito pred soncem? In kako ob tem še prekriti nepravilnosti ter zaščititi kožo pred sončnimi žarki?

Na ta vprašanja bom odgovorila na podlagi dejstva, da filtrov, ki bi zaščitil, ne da bi se morali v izdelku skoraj utopiti, še niso pogruntali. Da je faktor učinkovit, kot je navedeno, ga moramo namreč nanesti približno 2 mg na en kvadratni centimeter kože. V videu poglej kako veliko je to! In tudi katero zaščito uporabljam, kako prekrijem nepravilnosti in kako izdelke kombiniram med seboj.

vichy dermablend puder z uv zascito nika veger

Je dnevna krema dobra izbira za UV zaščito?

Veliko krem za vsakodnevno anti-age nego obraza vsebuje tudi višji ZF (vsaj 25), saj je zaščita najboljša preventiva pred prezgodnjim staranjem kože. A če bi želeli, da nas krema zaščiti v skladu z navedenim faktorjem, bi se morala z njo namazati precej na debelo in večkrat na dan. Malo nesmiselno se mi zdi prekomerno mazati z dragimi antiage učinkovinami, zato UV zaščito prepuščam drugim izdelkom. Dnevno kremo tako uporabljam za vlaženje kože in kot izdelek, ki z antioksidanti preprečuje prezgodnje staranje, ki ga povzročajo sončni žarki.

Kaj pa puder z UV zaščito?

Iz istega razloga se mi zdi nesmiselno, da bi zaščito pred soncem iskala v izdelkih za ličenje. Vichy Dermablend 3D Correction sicer ima višji faktor zaščite, a na embalaži ni jasno navedeno (kot tudi ne na večini drugih ličil), da vsebuje tako UVA kot UVB filtre. Predvsem pa v poletnem času ne želim, da kožo skrijem pod debelo plastjo pudra, z njim želim le občasno izenačiti ten, skriti hiperpigmentacijo … Zato je tudi puder le moja dopolnila zaščita, ne pa edini vir. Način nanosa ti razkirvam v videu.

https://youtu.be/YU-x7Ycb_yE

Sedem skrivnosti moje dobre poletne UV zaščite

1. Za zaščito kože pred soncem uporabljam specifične izdelke, na katerih sta vrsta zaščite in faktor jasno označena. Izberem faktor 50, ker vem, da s tanjšim nanosom zaščito zmanjšam. 

2. Ker imajo nekateri izdelki za zaščito fizični filter, lahko nanos pudra preko povzroči svaljkanje te zaščite. Zato pred plastenjem izdelkov z zaščito kar na dlani preverim, ali se lepo vpijajo v kožo in se ne svaljkajo.

3. Po nanosu zaščitne kreme počakam, da se vpije, nato z robčkom nežno popivnam ostanek. Šele nato nanesem puder.

4. Puder v prahu utrdi pigmente, pa tudi zaščitni plašč.

5. Ker imam občutljive oči, ta predel zaščitim z negovalno kremico za okrog oči z višjim faktorjem zaščite (običajni izdelki za zaščito me pogosto pečejo) in ga skrijem pod večjimi sončnimi očali.

6. Uporabljam puder Vichy Dembalend 3D Correction, ker dobro prekriva, kožo rahlo matira, ne da videza maske, hkrati pa ob dolgotrajnejši uporabi učinkuje proti pigmentnim madežem.

7. Kadar se odpravljam na plažo, vse tri izdelke zamenjam z enim, zaščitno kremo, ki je hkrati obarvana. Katera mi je več preveri v zapisih spodaj.

So ti ti nasveti v pomoč? Kako pa se ti zaščitiš pred UV žarki? Vesela bom komentarja.

Maham,

Nika

*Fotografija: Beautyfullblog, video montaža: Tjaša Deu

 

** Video je nastal v sodelovanju z Vichy.

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.