Prvi vonj po Božiču: L’Occitane Arlesienne

Moja hči je že napisala pismo Dedku Mrazu, moja sestra ji je darilo že kupila in tudi sama že vzdihujem ob prvih božičnih kolekcijah. Zato smatram, da je čas za prvo predstavitev le te, L’Occitanovo božično kolekcijo Arlesienne, ki smo jo slovenske blogerke spoznale premierno (morda celo prve na svetu) na Beautiful Bloggers MeetUpu.

loccitane-arlesienne-collection-2016-3

Kdo je Arlesienne?

Skrivnostna, drzna in izmikajoča se Arlésienne predstavlja svobodno in samozavestno žensko z juga Francije, večkrat občudovano tudi med umetniki (v svojih delih so jo ovekovečili Georges Bizet, Vincent van Gogh, Alphonse Daudet). Njen trak je osrednji del obleke, tradicionalni način, kako ga zavezati na glavo, pa matere prenašajo na svoje hčere iz roda v rod. Le nekaj izbrancev zna razbrati motive, vpletene v okrasni trak, ki ga nosi ženska iz Arlesa –Arležanka. Ta trak se ponaša z lastnim jezikom barv. Njegovi živahni odtenki opisujejo drzno žensko, ki je popolnoma svobodna. Belo ozadje namiguje na ženstvenost, temni odtenki pa poudarjajo čutno skrivnost.

Nova dišavna linija L’occitane Arlesienne

V preteklosti je Arležanka svojo voljo izrazila z izbiro okrasnega traku, danes pa nosi dišavo. Cvetlično-mošusno razkošje nove dišave Arlésienne, ki ga je navdihnil neizrečeni jezik uporabe okrasnega traku, je posvečeno vsem ženskam, še zlasti pa točno določeni gospodični; muzi.

Arlésienne je popolnoma cvetlična dišava z dišavno sledjo, ki se ji ni moč upreti. Izdelana je iz najkakovostnejših naravnih sestavin. Fabrice Pellegrin (parfumerier)

L’Occitanova nova  dišava Eau de Toilette Arlésienne (Cena: 61,00 €/ 75 ml ) je popolnoma cvetlična dišava, ki razkriva očarljive mošusne note zapeljivih cvetlic. Vrtnica, vijolica in žafran razkrijejo tako nežno nedolžnost, kot tudi hipnotično čutnost.

loccitane-arlesienne-collection-2016-4
Svilnata krema za roke Arlésienne, obogatena s karitejevim maslom, pomaga nahraniti in zmehčati kožo ter jo odišavi z notami grške vrtnice, vijolice in žafrana iz Provanse.
loccitane-arlesienne-collection-2016-2
Kolekcija treh cvetlic, ki razkrivajo mnogo obrazov: mehkost, drznost in impulzivnost. Njihova sinergija predstavlja izmikajočo se prisotnost ženske, ki je lahko točno to, kar želi biti.
loccitane-arlesienne-collection-2016-7
Očarljivi balzam za ustnice Arlésienne ustnice obarva komaj zaznavno, pusti pa na njih zapeljivo dišavno sled.
loccitane-arlesienne-collection-2016-6
Edinstven Arlésiennin trak, ki ga je ustvaril L’Occitane v sodelovanju s strokovnjakom za tradicionalne noše iz Arlesa, sem prišila na pudrasto rožnati cof, da ga bom v prazničnih dneh lahko ovila okrog roke ali pripela v lase.
loccitane-arlesienne-collection-2016-5
Igra svetlobe, igra barv in igra dišav … se že veseliš prazničnega vzdušja?
loccitane-arlesienne-collection-2016-eau-de-toilette-arlesienne-75-ml
Nova toaletna voda kožo prefinjeno odišavi z notami treh cvetlic, ki simbolizirajo Provanso: vrtnica, vijolica in žafran.
loccitane-arlesienne-collection-2016-kolekcija-arlesienne
Celotna kolekcija bo v trgovinah L’Occitane in spletni trgovini www.loccitane.si na voljo od 3. novembra 2016.

Si tudi ti lahko Arležanka, močna in samosvoja ženska? Morda pa te bo k temu spodbudila prav dišava.

Maham in ti želim lepo jesen,

Nika

*Fotografije: Karina Vešeleni za Beautyfull Blog

 

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.