Lepotna kanta oktober

V smeteh je od zadnje objave pristalo precej več izdelkov, kot sem jih v tem zapisu lahko postavila pred kjut ilustracijo Nine Šturm. Tokrat zato predstavljam le tako ali drugače zelena lepotila.

Lepotna kanta Oktober

Izdelki so navedeni od leve proti desni.

  1. Planters Repairing Cream Natural & Young. Že na otip je kremica drugačna od običajnih univerzalnih krem, saj je izredno vlažilna, na koži pa pusti lahkoten občutek, se dobro razmaže in precej dobro vpije. Vsebuje veliko rastlinskih učinkovin; aloe vero, karite malso, riževo olje, olje lanenih semen, olje sladkih mandljev, na listi sestavin pa ni parabenov, silikonov, alkohola … Všeč mi je tudi njena embalaža; je ravno prav velika za v torbico (75 ml) in tako zanimiva, da kliče po zbiranju (v resnici tudi ustvarjajo zbirateljske kolekcije). Kar me moti je njen (pre)močan, sladkast vonj. Odkar dojim celo tako močno, da je nisem uspela porabiti do konca. Cena: 10,00 € (na voljo je npr. v Nami).
  2. Badgers For Hard Working Hands. Popolnoma organsko, certificirano mazilo s precej preprosto sestavo (glavni sestavini sta čebelji vosek in oljčno olje) neguje suho in razpokano kožo rok (ali drugih delov telesa, uporabljam pa ga tudi za zaščito konic las). Všeč mi je, ker se maslo na rokah hitro stopi in dobro vpije, tako da je z njim prijetna tudi nega rok pozimi (vlažilni balzami včasih dajo leden občutek, kot da ti bo zaradi vse vlage, ki jo vsebujejo, koža kar zmrznila). Certifikat: USDA ORGANIC, Leaping Bunny. Cena: 11,90 €
  3. Natura Siberica Little Siberica Otroška zaščitna krema za ritko. Kjut embalažica vsebuje kremo za ritko, ki je narejena iz 99,5% naravnih sestavin, od tega 20 % certificirano organskih. Spoznala sem jo na sejmu organske kozmetike v Londonu, kjer je prejela nagrado Najboljši organski izdelek za mamice in dojenčke (Best organic mother and baby product, London 2013)). Celotna ponudba, zgodba, embalaža, kvaliteta in cena kozmetike Natura Siberica mi je bila tako všeč, da sem se zanimala za njen uvoz, a mi jo je nekdo speljal pred nosom ;). Nič zato, glavno, da je ta organsko certificirana in poceni kozmetika z izvlečki sibirskih zelišč na voljo tudi pri nas (v drogerijah Tuš). Ocena kremice: Ima super sestavo, je pa najbrž zaradi vsebnosti cinkovega oxida nekoliko težje mazljiva (kar mi ni všeč, kadar je Belina ritka vneta … sicer redko, ampak takrat potem uporabljam drugo kremo). Certifikat: COSMOS Organics. Cena: 6,19 € 
  4. Melvita SOS Imperfections Tinted Concealing Cream. Ravno ugotavljam, da tega čudovitega izdelka, korektorja za prekrivanje in ‘zdravljenje’ mozoljčkov ni več na voljo. Pri Melviti so ga nadomestili z gelom za odpravljanje nepravilnosti. Najbrž je prav tako učinkovit pri sušenju aken, vendar pa ni namenjen prekrivanju. Škoda … ker je bil organsko certificiran in koži prijazen, sem ga uporabljala sama, pri ličenju in priporočala najstnikom s problematično kožo.
  5. Organic Essence Organic Lip Balm, okus Mint. Super organski balzam (ta trenutek celo moj najljubši) je ravno prav vlažen in ravno prav masten, da se lepo razmaže in ustnice navlaži in zaščiti tako, da ga naslednjih nekaj dni ne potrebujem več. Vsebuje čebelji vosek, olje sončničnih semen, karite maslo, kakavovo maslo, olje poprove mete in vitamin E (razen slednjega je vse organske pridelave). Dodaten plus; embalažo lahko kompostiram. Certifikat: USDA ORGANIC. Hm … ne spomnim se, kje točno sem ta izdelek kupila … javim v kratkem.
  6. L’Occitane Mandljevo olje za učvrščevanje. Ko enkrat poskusiš katerega od izdelkov iz L’Occitanove mandljeve linije, si pečen. Njihova linija diši tako mamljivo, ravno prav sladko, sveže in cvetno, da z njo nehote primerjam vse ostale mandljeve izdelke. Sladek orešček iz Provanse je znan po svojih sposobnostih glajenja in mehčanja kože, to olje pa vsebuje še kup ostalih učinkovin za lepšo kožo; olje rožnatega popra, eterično olje immortelle, rožnega lesa, mete, korenčka in ciprese, silicijev derivat in izvleček limone. Ne morem reči, da mi je ob njegovi uporabi izginil celulit, mi pa zagotovo polepša jutranjo lepotno rutino ter čudovito odišavi in nahrani kožo. Pa še to; ker je suho, se lahko oblečem takoj po nanosu. Cena: 37,10 €. 
  7. Fudge Daily Mint Vlažilni gel za prhanje za lase in telo. V bistvu to sploh ni zelen izdelek (sestavin raje ne bom napisala ;() … ampak zaradi embalaže in res dobrega vonja (če kopalnica in Peter zjutraj dišita po svežem meti, za poživitev ne potrebujem treh črnih kav ;)) je dobil zeleno luč in pristal v tej kanti. Na voljo v frizerskih salonih.
  8. Yanumi 100% Organic Eko olje mareličnih jedrc (embalaža je testna). To olje lahko uporablja cela družina, od dojenčka do stare mame, in to od glave do pet, tudi npr. za odstranjevanje maskare iz trepalnic. ”Kako mehko je to olje” pravi Amalja, kadar jo masiram z njim. Res je zelo dobro mazljivo, koža pa ga hitro vpija, zato je odličen za nego suhe ali občutljive kože telesa ali obraza. Cena: 12,50 €
  9. Prodigieux Obarvana vlažilna krema za obraz, odt. 02/Éclat Doré (zlat sijaj). Ta izdelek sodi med top sedem ličil za na samotni otok. Poleti ga uporabljam, da koži dodam zdrav, zlat sijaj, pozimi z njim obarvam lička. V resnici je to multi-učinkovita obarvana krema: vlaži (je popolnoma nemastna), da zdrav ten brez uporabe ličil in deluje aromaterapevtsko, saj me razveseli z vonjem jasmina in frangipanija. Cena: 21,03 €

Fotografija: Vstanem, Ilustracija: Nina Šturm

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.