Čuj … si že slišala za čuječnost?

ČUJEČNOST … zvok, ki ga ta beseda povzroči ob izgovorjavi, kar vabi k temu, kar beseda predstavlja. Čuj sedanjost. Včeraj sem jo slišala prvič in takoj mi je postala všeč. Morda zato, ker nam jo je predstavila simpatična ga. Melita Košak, univerzitetna diplomirana psihologinja in psihoterapevtka z Inštituta IPSA, v prijetnem, umirjenem vzdušju na predstavitvi nove dišavne kolekcije moje priljubljene naravne znamke Le Couvent Des Minimes v Nami.

Beautyfullblog Le Couvent DesMinimes Eau Serene Cujecnost
Čudovit aranžma je z barvo in vonjavami pričaral lahkotno, pomirjujoče vzdušje.

Čuječnost … čuj, kaj je že to?!

Čuječnost je torej odklop tistega dela uma, ki me sili k razmišljanju, kaj moram še napisati, kaj sem pozabila urediti, kako bom uspela do vrtca priti pravočasno, in odklop avtopilota v mojem vsakdanu. Je prisluhniti meni v sedanjosti, moji biti v tistem trenutku.

„Čuječnost je prisotnost srca.’’

Čuječnost umiri in bi jo morali izkusiti vsaj enkrat, še bolje pa večkrat dnevno. Da bi lahko tako resnično užili življenje, sprejeli najboljše odločitve, izzvali pristna čustva. Nekateri učinke čuječnosti primerjajo z meditacijo in jogo, a meni se zdi veliko preprostejša.

STOP

Beseda STOP je najbolj preprost vodnik do čuječnosti. Najprej se moramo res ustaviti (Stop), nato si vzeti Trenutek za dihanje, Opazovati svoje doživljanje (misli, čustva, telo) in Privesti zavedanje v nadaljnje trenutke.  Čuječnost lahko dosežem v vsakem trenutku in na vsakem koraku. Ta hip za računalnikom, včeraj v trgovini, polnih reklamnih oglasov, mamljivih stekleničk, radovednih blogerk in novinark. K temu je seveda pripomogel tudi vonj, ki je tisti trenutek preplavljal Namo, in listič, odišavljen z najnovejšo kolonjsko vodico Le Couvent Des Minimes Eau Sereine.

 

Pomoč je dišava

Sestre klarise iz samostana Minimes v Provansi so si vsak dan vzele čas za uživanje v trenutku z molitvijo in si tako vrnile energijo, našle notranjo moč, dosegle ravnovesje. In to je vir navdiha za novo kolekcijo Le Couvent Des Minimes Eau Sereine, ki z nežnimi notami sivke, svežino mandarine in bergamotke, sladkobo vrtnice, šmarnice ter črnega ribeza in globino cedre, vabi k umiritvi in uživanju v sedanjem trenutku. Najbrž ni naključje, da so novi izdelki oblečeni v to vedro, nebesno modro barvo, saj je to odtenek, ki ga je Panatone določil za najbolj trenden odtenek leta 2016 in ga poimenoval … Serenity. Uživanje v trenutku, občutje oddiha in sprostitve tudi v nemirnih časih si tako morda res najhitreje pričaramo prav s kombinacijo prave barve in vonja, s kolonjsko vodico Eau Sereine, Sproščajočo penečo kopeljo, Sproščajočim gelom za prhanje, Sproščajočo meglico za lahko noč (za odišavljanje prostora ali posteljnine) in Vlažilno kremo za roke (na voljo v Nami, Maxiju ter na prodajnih mestih Muller).

Beautyfullblog Le Couvent DesMinimes Eau Serene Cujecnost Melita Kosak
Da je kljub močnim zunanjim dražljajem čuječnost mogoča, nam je dokazala psihoterapevtka, ga. Melita Košak z Inštituta IPSA.
Beautyfullblog Le Couvent DesMinimes Eau Serene Cujecnost Stillmark
Uživanje v trenutkih sedanjosti v pogovoru s strokovnjakinjo za čuječnost in poznavalkami blagovne znamke Le Couvent Des Minimes.
Beautyfullblog Le Couvent DesMinimes Eau Serene Cujecnost Nika Veger 2
True ;). To je čuječnost.
Le Couvent DesMinimes Eau Serene Cujecnost Cakepos by Beautyfullblog
S torticami na paličicah Cakepops je #uzivamvtrenutku mala malica.
Le Couvent DesMinimes Eau Serene Cujecnost Range by Beautyfullblog
Nova dišavna kolekcija Le Couvent Des Minimes Eau Sereine je oddih za oči in dušo.
Beautyfullblog Le Couvent DesMinimes Eau Serene Pillov Mist
Po takšni večerni sprostitvi ni bilo težko zaspati.

Ti je nova kolekcija Le Couvent Des Minimes na prvi vtis všeč? Kako čuječa pa si ti? S čim si pomagaš prisluhniti sebi? Vesela bom, če zapis deliš prijateljici, ki je na zadnji kavi namesto da bi uživala v trenutku s tabo, odgovarjala na maile, klice in dogajanje v socialnem omrežju. In tudi tisti, ki na kavo sploh ni prišla …

 

Zdaj pa naredi  STOP tudi ti ;).

Čuječ vikend ti želim,

Nika

 

♥ Klikni in bodi preko Bloglovin’a prva na mail obveščena o novih zapisih ♥

Fotografije: Vstanem, PR

→ ♥  Več fotografij z dogodka si lahko pogledaš na instagramu pod #uzivamvtrenutku.

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

4 Comments
 • Anna
  4 marca, 2016

  Nika lepo te je bilo videti in malo poklepetati 😉
  Odličen zapis in jaz sem si besedo izpisala na zelo vidno mesto v sobi, bom poskušala biti malo bolj čuječa. Sama sem večino časa na avtopilotih 🙂

  • NIKA
   4 marca, 2016

   Hej Ana, enako … ti dogodki so super tudi zato, da se malo čujemo med sabo ;).

 • Sara
  4 marca, 2016

  Ta mindfulness/čuječnost se še bo kako dobro tržil (npr. trendi pobarvanke, plačljivi tečaji so že tukaj), je pa dokaj novo področje psihologije. Končujem študij psihologije in sem se včeraj kar malce nasmehnila ob uporabi le-tega koncepta na dogodku, zelo zanimivo temo so zajeli. Je bilo zelo luštno na dogodku!
  Sama sicer jemljem malce z rezervo novodobne koncepte…sem pa imela lepo izkušnjo z mindfulness pri enem od mentorjev.
  Super izpade tudi podobna vaja kot včeraj – z rozino, poskusi! 🙂

  • NIKA
   4 marca, 2016

   Z rozino? Misliš z eno rozino? Poskusim in poročam … Ja super, da so to izpostavili, jaz sem pa prvič slišala za to.