Kako … ustvariti zdravo zagorel videz polti

Lahko. Če ga ne ‘userješ’ z izbiro izdelka, bronzing pudra, in tehniko s katero ga naneseš najlepše.  Kako ustvariti zdravo zagorel videz polti po korakih …

kako-ustvariti-zdravo-zagorel-videz-polti-by-beautyfullblog 2

Zagorela kot karamela?

Rima se lepo in prav tako je videti, če je takšna po naravi. Sicer pa je lepša, če je bela kot jogurt ali v vseh drugih vmesnih odtenkih, ki jih je ustvarila mati narava. Lepa polt je tista, ki je videti zdrava, mehka in voljna, toplo žareča (ne sivo pusta) ne glede na to kakšnega tona je. Zato sem vzljubila svoj vaniljevo, ki jo le poleti obarvam z bronzerjem, da ji dodam topel, zlat pridih.

Potrebuješ

kako-ustvariti-zdravo-zagorel-videz-polti-by-beautyfullblog 6

Za zdravo zagorel videz ne potrebujem veliko, le nekaj izdelkov, ki jih že tako ali tako imam v poletni lepotni torbici in pravi bronzer:

 • dobro vsakodnevno rutino čiščenja in nege polti. Zato, da bo koža lepo navlažena, brez suhih predelov, ogrcev ali mozoljev, in bo tako nanos bronzerja videti naraven.
 • izdelek za zaščito pred sončnimi žarki. Zakaj že stotič to poletje omenjam mojega najljubšega Vichy Teint Ideal Solei BB Fluid SPF 50 preberi v OCENI.
 • kompaktni puder, da bo kasnejši nanos bronzerja enakomeren, brez lis
 • bronzer, ki je najboljši za tvojo polt. Izbrala sem Vichy Teint ideal Bronasti puder, ki lepo pozlati mojo svetlo polt.
 • rdečilo za lička, s katerim dodaš še kapljo rdečice, ki naredi videz pravkar osončeni polti bolj realen.

Izbira pravega bronzerja

Da bo tvoja polt ob uporabi bronzerja videti zlato zagorela , a še vedno naravna, moraš pri izbiri pravega izdelka upoštevati tole:

1. Odtenek bronzerja naj bo le za nianso temnejši od tvoje barve polti, sicer bo videt, kot da si se namalala z bojnimi barvami.

2. Oranžen, zlat ali bronast? Če si zelo svetlopolta (običajno imaš puder v najsvetlejšem odtenku), bo tvojo kožo polepšal bronzer vaniljevo zlatega tona. Če je tvoja polt olivnega tona, lahko izbereš bolj oranžno različico, ki bo tvojemu temni in hladno obarvani koži dodala nekoliko živahnejši in topel ton. Vsem barvam vmes pa bo najbolje pristajal bronast, ki bo ustvaril naravno zagorel pridih.

3. Bleščeča ali mat različica. Proizvajalci bronzerjev lansirajo izdelke z različnim leskom glede na modne trende. Zato je najbolj pametno, da izbereš takšnega s svilenim ‘finišem’, najbolj naravno imitacijo kože in jo po želji matiraš ali obleščičiš z osvetljevalcem. In to bo videti lepše in bolj naravno, saj boš lahko osvetlila ali matirala le izbrane predele.

kako-ustvariti-zdravo-zagorel-videz-polti-by-beautyfullblog 5

Bronzer in konturing

Ker je senčenje (konturing oz. countouring) obraza pravi hit (tenks to Kardashians femili), mu bom tudi sama posvetila enega od naslednjih zapisov. Ta hip bi rada opozorila le na to, da bronzer ni namenjen senčenju obraza, saj je v osnovi toplega, zlatega tona,  izdelek za senčenje pa ima hladen, sivkast pridih, saj mora na obraz narisati senco. Razlika v jakosti oz. odtenku je lahko majhna, kot na sliki, važno pa je, da je bronzer toplo zlat, izdelek za senčenje pa hladno siv. Prav tako pa se razlikuje tudi mesto nanosa; bronzer nanašam na predele, kjer bi me tudi sonce lahko opeklo (če bi npr. na plaži ležala obrnjena direktno vanj), izdelek za senčenje pa ravno obratno, na predele kamor bi v tem primeru padala senca.

kako-ustvariti-zdravo-zagorel-videz-polti-by-beautyfullblog 4
Na levi sta izdelka za senčenje v hladnem tonu, na desni pa topel bronzer.

Postopek

Kako, v kakšnem zaporedju in kam nanesti te izdelke, si poglej v tem videu.

Se ti zdi, da je ta video nekoliko boljši od prvega, Kako do bleščečega videza polti? Hvaležna ti bom tako za kritike kot pohvale, saj mi bo to spodbuda in pomoč pri nadaljnem snemanju.

⇒♥ Preberi pa tudi kako izbrati najboljši puder za tvojo polt in kako ga naneseš, da bo videti čim bolj naraven.

Maham,

Nika

♥ Klikni in bodi preko Bloglovin’a na mail obveščena o novih zapisih ♥

*Fotografije: Rožle Veger za Vstanem

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

4 Comments
 • mikela
  28 julija, 2015

  Joj kako si simpatična 🙂 In res super videz. Že nekaj časa razmišljam o nakupu Teint ideal, morda zdaj pred odhodom na morje res nabavim. 🙂

  • nika
   28 julija, 2015

   Hvala Mikela ;). Če si svetlopolta, bo Teint Ideal prava izbira, ker je kar težko najti pravi bronzer za porcelanasto/jogurt/vanilja/ 😉 polt.

 • Sara Bürmen
  21 avgusta, 2015

  Super in zelo uporaben članek in krasna si!

  • NIKA
   28 avgusta, 2015

   Hvala Sara, me veseli, da si našla uporaben nasvet.