Kako … z ličenjem ustvariš zdravo sijočo polt

It’s all about that bass

Ne vem ali se mi je komad Meghan Trainor ‘prilimal’ v podzavest zaradi besedila, ki govori o tem, da se moramo v svojem telesu, koži počutiti dobro, ali pa naslova, ki me spominja na osnovno pravilo ličenja: vse je v dobri podlagi, make-up bazi.

Beautyfullblog-kako-ustvarim-sveže-sijočo-polt 7Že nekaj časa želim napisati zapis o tem kako z ličenjem ustvariš zdravo sijočo polt, ki pritegne na rdečih preprogah ali modnih revijah. Tisto, ki se ne sveti zaradi bleščic ali mastnega sloja, temveč žari kot bi bila osvetljena s srebrno zvezdno svetlobo … ali vsaj s hudim fotografskim flešem. Trik je v izbiri pravih izdelkov za podlago in načinu nanosa.

Potrebuješ:

Beautyfullblog-kako-ustvarim-sveže-sijočo-polt

 

  • dobro čistilno nego. Prisegam na čistilno rutino v dveh korakih; najprej kožo očistim z električno ščetko Philips VisaPure, nato z micelarno vodico.
  • intenzivno vlažilno nego, npr. Vichy Aqualia Thermal Serum. Všeč mi je zato, ker res dobro navlaži, je osvežilne formule, prijetnega vonja in v embalaži na pumpico (tako ga lahko uporabljam tudi za podlago pri profesionalnem ličenju, saj je manj verjetnosti, da bi bil izdelek mikrobiološko oporečen). Čeprav je serum, na koži ne pusti sloja, ki bi se kasneje v kombinaciji s pudrom svaljkal. Res mi je všeč!
  • tekoči puder s sveže sijočim leskom. Odličen je Vichy Teint Ideal Fluid. Zakaj se je znašel v mojem profi-makeup kufru in zakaj prisegam nanj tudi sama, preberi v postu Na TESTU: Pudri Vichy Teint Ideal, ki sem ga napisala že pred letom, ko sem ga imela priložnost na slovenski lepotni sceni preskusiti prva. Danes lahko dodam le še, da so zadovoljne tudi številne uporabnice, ki sem jim ga priporočila.
  • osvetljevalec. Izbrala sem Vichy Idealia Life Serum, ker ga lahko uporabljam kot serum za sijočo polt, zmešam s pudrom ali pa uporabim kot klasični osvetljevalec. Nanj se lahko prav ‘navlečeš’, ker koži da res lep lesk in diši po malinah ;).
  • pršilo vode. Uporabim ga, da z njim ličenje naredim dolgoobstojno.
  • gobico za nanos make-upa ali papirnat robček.

Postopek:

  1. Na očiščen obraz nanesem intenzivno vlažilno nego Vichy Aqualia Thermal Serum.
  2. Na hrbtni strani dlani zmešam tekoči puder Vichy Teint Ideal Fluid in izdelek za lesk kože Vichy Idealia Life Serum. Mešanico s tapkanjem nanesem od sredine obraza navzven. Pri tem uporabim navlaženo gobico za nanos pudra ali pa kar prste (le nanos s čopičem se mi ne zdi najbolj primeren, videti je, kot bi mešanici odvzel lesk).
  3. Nato prekrijem morebitne nepravilnosti, ki so še vedno vidne: mozoljčke, podočnjake, rdečico ali druge nepravilnosti. Uporabim tanko plast korektorja ali tekočega pudra.
  4. Obraz izklesam oz. poudarim posamezne poteze z nanosom osvetljevalca. Uporabim kar isti izdelek kot v koraku št. 2, Vichy Idealia Life Serum. S prsti ga na rahlo vtrem (tapkam) na področje okrog zadnje tretjine obrvi (nad in pod njo), na predel nad lično kostjo, notranja kotička oči, sredino nosnega korena, na rob zgornje ustnice in sredino brade. Tako bo sveže sijoče zažarel celoten obraz.
  5. Na koncu nanos učvrstim. Tokrat ne s pudrom v prahu, temveč z meglico vode. Po celotnem obrazu popršim termalno vodo Vichy Eau Thermale (jaz uporabljam to, ker naredi prijetno meglico, sicer pa lahko v navadno pršilo natočiš prekuhano in ohlajeno vodo), nato pa z navlaženo gobico za nanos make-upa ali z navlaženim robčkom pritisnem plast vode ob make-up.

Moj prvi video:

Bi rada videla končni rezultat (pa tudi postopek po korakih)? Oglej si moj prvi make-up ‘tutorial’ video, ki ima na Vichy-jevem FB-ju že preko 35.000 ogledov. Ne pojem dobro in frizura bi lahko bila boljša … ampak jaz se tako kot Meghan v svoji koži počutim bjutiful.

Beautyfullblog-kako-ustvarim-sveže-sijočo-polt 4

 

Ti je všeč? Bi želela, da posnamem še kak video z nasveti in triki za ličenje?

♥ Sledi mi na Bloglovin’u in bodi prva obveščena o novih zapisih ♥

* Fotografije: Vstanem

 

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.