VIDEO: Kako … nastane Lush kopalna krogla

Lusheve kopalne krogle me s svojim vonjem kar z ulice vabijo v trgovino. Užitek jih je že nakupovati, kasneje vonjati ob odpiranju predala s perilom, ter se jim končno prepustiti ob uporabi. To najbrž doživlja vsak, ki si privošči Lush kopel, meni pa je sprehod po Lushevi tovarni odprl oči in na kultne kopeli odtlej gledam drugače.

kako nastane lush kopel tovarna zagreb beautyfullblog
Blogerke, po tem, ko smo naredile turo po tovarni Lush in si same izdelale nekaj izdelkov. Zadovoljne ;).

Dejstva o kopalni kroglici, ki sem jih odkrila šele z obiskom tovarne Lush

Ko se Lusheva kroglica potopi v kad polno vode, je njena zgodba že skoraj zaključena, nam uporabnikom pa se zdi, da se ljubezen takrat šele začne. Vonj, ki napolni vso kopalnico, barva s katero obarva vodo in sestavine, ki pobožajo kožo … to je le grand finale Lusheve kopeli. Pred kratkim sem v sprehodu po Lushevi tovarni blizu Zagreba lahko odkrila od kod izvira ves ta užitek, ki nam ga pričara.

  1. Lushevi  izdelki nastajajo iz svežih sestavin, zato je v tovarni moč videti kartone sadja, zelenjave, jajc … Bolj eksotične sestavine, torej tiste, ki ne rastejo pri nas, pa uvažajo iz vsega sveta in nekatere je prav težko dobiti (npr. lotus). Zato so izdelki sveži, tako učinkoviti in dišeči.
  2. Kopalne kroglice se v glavnem sestojijo iz natrijevega bikarbonata, vnskega kamna, koruznega škroba, negovalnih olj in dišav.  
  3. Maso za kroglice pripravljata dva luštna fanta. V gigantski mikser streseta sestavine, ta pa jih v 15 minutah zmeša v dokaj suho kopelno ‚moko’.
  4. Kroglice ročno oblikuje veliko število zaposlenih, pri obisku tovarne, sem jih naštela kar trideset, delo pa poteka celo v dveh izmenah.
  5. Nekatere kroglice oblikujejo tako, da si delo delijo. Nekdo npr. polni sredico kroglice, drug izdeluje zunanjost.
  6. V vsakem primeru moraš biti ročno kar spreten, da iz moke in s pomočjo modelčka nastane krogla. Blogerke smo kar nekajkrat poskusile ustvariti kroglo, ki bi zadovoljila standarde, a nam ni uspelo. Moko moraš čvrsto pritisniti v polovico krogle, potem pa hitro in natančno povezniti na to drugo polovico. Skoraj vsakič je bila polovica zmaknjena ali napol prazna ali preveč potlačena …
  7. Kalupe, s pomočjo katerih naredijo oblike kopalnih krogel, izdelajo sami, iz reciklirane plastike. Modelčki so za večkratno uporabo, trudijo pa se, da bi se dalo reciklirati tudi odslužene.
  8. Večina delavcev ne nosi uniforme, ampak Lusheve majice na katerih so slogani, ki zaobjemajo Lusheva prizadevanja pri ohranjanju narave in živali.
  9. Ta filozofija, ljubezen do Zemlje in vseh živih bitij, se prenaša tudi na zaposlene. Ena od Slovenk, ki je tam zaposlena (tovarna je namreč blizu meje s Slovenijo), mi je zaupala, da je s službo zadovoljna, da dela v doberem kolektivu in vzdušju.

POGLEJ SI KRATEK VIDEO SPREHODA PO TOVARNI LUSH IN NEKAJ DODATNIH FOTOGRAFIJ:

lush kopeli kako nastane tovarna zagreb
Čudovite kopeli, ki so ta hip na voljo za Valentinovo.
lush cimet
Tovarna diši po svežih in eksotičnih sestavinah.
nika veger lush tovarna zagreb lepotna blogerka
Srečkica ;).
kako nastane lush kopel tovarna zagreb beautyfullblog
Iz take ‘moke’ nastanejo kopeli …
kako nastane lush kopel tovarna zagreb beautyfullblog
… okrogle, kot so te, ki spominjajo na Zemljo.
kako nastane lush kopel tovarna zagreb beautyfullblog
… ali posebnih oblik, kot je Star Light Star Bright.
kako nastane lush kopel tovarna zagreb beautyfullblog
Poleg kopeli so za Valentinovo na voljo tudi mamljivi darilni paketi …
kako nastane lush kopel tovarna zagreb beautyfullblog
… in rogi samorogov ;).

Nenavadne oblike, mamljivi vonji, negovalne sestavine, zabavna imena … predvsem pa veliko ročnega dela in ljubezni do narave, živali in človeka se skriva v kopalni krogli Lush, zato jo bom odslej uporabljala z večjim spoštovanjem in užitkom.

Kakšen pa je tvoj odnos do Lushevih kopalnih bomb? Zaupaj mi, s katero se najraje razvajaš. Hvalaaa.

⇒♥ Poglej pa tudi, kako sem se sama lotila izdelave kopeli.

Maham … in sanjam o večerni sprostitvi, v kadi seveda 😉

Nika

*Fotografije: Nika Veger za Beautyfullblog

**Hvala Lush za priložnost, da sem lahko spoznala nov košček kozmetične industrije.

E-novice

This post is also available in: English

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.