Šokantni jesenski makeupi 2015 v nosljivi različici

Jesen je prinesla spemembe v ličenju: ustnice v vinsko rdečih odtenkih, močneje poudarjene oči, ‚nude’ videz zdravo sijoče kože … to so jesenski makeupi 2015, ki smo jih v resnici lahko občudovale že nekaj sezon. Postregla pa je tudi s trendi ob katerih se sprašujem, ali bi jih pustila v lepotnem b(r)logu in jih morda preskusila šele naslednje leto, ali jih omilim, predrugačim in z njimi na ulice drzno zakorakam še pred maškarami.

 

1. Razpackana maskara

Ta trend mi je všeč, ker odpravi lepotno težavo, ko se mi maskara pri nanosu odtisne tudi na že popolno(ma) naličeno veko. Zmazek so sebi v prid obrnili pri Fendi in ga dodatno napackali še s črtalom, Cavalli pa je ostal pri umirjenejši različici. Domnevam, da mora biti ostalo ličenje popolno, da ne bo videti, kot da sem neurejena in z make-upom predprejšnjega dne.

Beautyfullblog jesenski-makeupi-2015 Fendi
Fendi FW 2015/2016
Beautyfullblog jesenski-makeupi-2015 Roberto-Cavalli
Cavalli FW 2015/2016

 

2. Obrazni nakit 

Etno pirsing, ki je skoraj popolnoma prekril obraze manekenk na modnih brveh Givenchyja, vsekakor ne sodi med tradicionalne popestritve slovenskih ulic. Lahko pa vseeno svoje običajno ličenje obogatim s kamenčki (Rodarte) ali kot je to storila blogerka Viva La Vida na Beautiful Bloggers MeetUpu.

Beautyfullblog jesenski-makeupi-2015 Givenchy
Givenchy FW 2015/2016
Beautyfullblog jesenski-makeupi-2015 Rodarte
Rodarte FW 2015/2016
Beautyfullblog jesenski-makeupi-2015 _foto_Marko_Delbello_Ocepek
Katja (Viva La Vida) na #BBMULJ

3. Grafično obkrožene oči

Vroča so tudi črtala in senčila nanešena v strogih grafičnih linijah, vendar pa se lahko opečeš, če pretiravaš in izbereš kričečo barvo, kot tudi obliko (Margiela). To ne pomeni, da si lahko omejena le na črno, umirjene barve v črtah izčiščenih oblik so prav tako lahko videti lepe (Dior).

Beautyfullblog jesenski-makeupi-2015 Margiela
Margiela FW 2015/2016
Beautyfullblog jesenski-makeupi-2015 Dior
Dior FW 2015/2016

 

4. Občrtana zgornja ustnica

S črno barvico kot so si to zamislili pri Maison Anoufa bo zagotovo videti, kot bi imela brke. Mislim pa, da bi bilo z eno od tipičnih ženskih barv (roza ali rdečo) vse skupaj lahko videti prav ljubko.

Beautyfullblog jesenski-makeupi-2015 Maison Anoufa
Maison Anoufa FW 2015/2016

 

5. Rdeče sijoča lička

Čeprav sem ljubiteljica poudarjenih ličk, me močno rdeča ter sijoča v kombinaciji s sijočimi senčili in kožo ne prepričajo. Obarvana lička lahko lepo poživijo ličenje in dodajo mladosten, igriv pridih, a le v kombinaciji z bolj izčiščenim ličenjem. Kljub temu, da so pri Schiaparelli dodali še opazno senčilo in šminko, vse skupaj funkcionira, ker so ličila mat.

Beautyfullblog jesenski-makeupi-2015 Serkan Cura

Beautyfullblog jesenski-makeupi-2015 Schiaparelli
Schiaparelli FW 2015/2016

 

6. Darkerska šminka

Jesenski makeupi 2015 so s šminko temnejše barve lahko videti res šik. A najtemnejša barva, ki jo še smatram kot nosljivo za vse priložnosti, je vinsko rdeča, npr. marsala. Kaj pa vijolična ali celo črna, odtenka, ki ju letos ponujajo tudi neprofesionalne znamke ličil? Na fotografijah sta videti zapeljiva, a ko ju poskusim, vedno ugotovim, da so tako temni odtenki za ‚vsak dan’ prebavljivi le v paru z mehkobo senčil, kože, las, stajlinga … in dobro definiranimi obrvmi. Preveč pogojev?

Beautyfullblog jesenski-makeupi-2015 Ungaro 2
Ungaro FW 2015/2016

7. Obrazni tatuji

Kreator Anthony Vaccarello je z makeup artistom Tomom Pecheuxom manekenke posul z zvezdami. Všeč so mi, ker so črte, ki jih ponazarjajo, nesijoče in prav nič kičaste. Da so videti kul in ne disko, jih je slavni umetnik ličenja zarisal z modrim črtalom, preko katerega je nanesel črno senčilo. Tako so mat in spominjajo na tatu. Manekenke na modnem šovu Giamba pa so še bolj simpatično žarele z zvezdicami in podobnimi ljubkimi obraznimi tatuji, ki so krasili predele okrog oči.

Beautyfullblog jesenski-makeupi-2015 Vaccarello
Vaccarello FW 2015/2016
Beautyfullblog jesenski-makeupi-2015 Giamba 1
Giamba FW 2015/2016

 

Ja ali ne? So ti jesenski makeupi 2015 trendi s katerimi se je vredno spopasti? Jaz bom zagotovo preskusila katerega od obraznih tatujev in črno šminko (vsaj za noč čarovnic ;)), kaj pa ti?

 

♥ Klikni in bodi preko Bloglovin’a prva na mail obveščena o novih zapisih ♥

*Fotografije: Pinterest,  www.fashionisers.com, Marco Delbello Ocepek

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.