(Iz)bruh: FB oglaševalec Bee Venom

Ptičji kakci, polžja slina, čebelji piki … lepotni tretmaji, ki so že stoletja v uporabi na različnih koncih sveta, zdaj trkajo tudi na vrata moje kopalnice. Pravzaprav trkajo na moj FB profil, kar mi gre približno tako na živce, kot mi je šla čebela, da sem dvoletna dobesedno iztirila očeta, in je zaradi mojega histeričnega ‘šebela, šebela’ s kolesom in skupaj z mano zletel s ceste. Čez živo mejo in v travnik poln pravih čebel. Za šebelo se je namreč izkazalo, da je muha, za reklamno nadlegovanje po FB-ju pa, da ni od muh.

Napičena sem

Vzrok: utripajoč oglas uporabnika Bee Venom na desni strani FB okna. Opazila sem ga že pred meseci, a sem uspešno ignorirala sliko gospe Lidije, ki je s prej in potem ‘dokazovala’, da čudežna krema res čez noč briše gube, dviguje povešene veke, enakomerno barva polt. Čeprav sem videla, da stran všečkajo tudi moje FB prijateljice, mi je bilo jasno, da gre le za dobro reklamo. Dokler me nekega dne ne pokliče Maja. ”Si videla tisto čudežno kremo s čebeljim strupom, ki se prodaja v spletu? Si jo poskusila, je res tako učinkovita? Tudi Barbara jo je lajkala.” … Pa sem kliknila. Odprla se mi je spletna stran s številnimi zavihki, ki je bila videti kot lepotni časopis; najprej teme o lepotnih problemih povezanih s staranjem kože, nato izdelek, ki ponuja rešitev, naravno alternativo botoxu, nazadnje slike prej in potem, ter izjave navdušenih Slovenk. Spodaj celo komentarji FB uporabnikov, ki pozitivno presenečeni izjavljajo, da bodo izdelek kupili takoj. Vmes celo nekaj nejevernežev in tu pa tam kaka blaga kritika … najbrž zato, da se lahko potem vsujejo še bolj goreči kometarji podpornikov. Skoraj ugriznem tudi sama, ko kliknem še na zavihke strani (v medijih, znani o izdelku ipd.). Nič. Ne delajo. Poskusim komentirati, ne morem. Edino kar na strani deluje je utripajoči gumb NAROČI SEDAJ, poleg katerega je štoparica, ki odšteva čas v katerem je izdelek na voljo po akcijski ceni. Mah …

Od trota do …

Dnevi letijo in reklamo ignoriram naprej. Dokler Bee Venom v svoj status ne zapiše ”Slovenske blogerke so preiskusile …”. Takoj kliknem, ker me res zanima katere blogerke so bile izbrane za preiskus in kaj si o izdelku mislijo. Spet najdem vse živo, oziroma nič. Zavihki strani, ki se mi odpre ne delajo, prav tako ne najdem izjav blogerk, še manj povezave na njihove bloge. Odločim se, da kremo s čebeljim strupom vseeno kupim in jo preiskusim sama. A tokrat ne najdem niti izdelka. V zameno mi ponujajo anti-age kremo s kačjim strupom. Ker se počutim kot trot, se odločim, da jim pišem:

Pozdravljeni,

na FB strani večkrat zasledim vaš oglas in tokrat me je pritegnil podpis ”slovenske blogerke so preiskusile …”. Sama sem bila namreč dolga leta lepotna urednica revije Cosmopolitan, zdaj pa sem lepotna blogerka in me res zanimajo ugotovitve mojih blogerskih kolegic. A s klikom na to povezavo nikakor ne najdem opisa katere blogerke in kaj so preiskusile, še manj kakšni so njihovi rezultati. Poleg tega ne najdem med vašo ponudbo izdelka Bee Venom, ki bi ga želela kupiti in ga imate v profilni sliki. Gre le za marketinške poteze?

In čeprav odgovora nisem pričakovala, se, ko je priletel, vseeno nisem počutila kot kraljica matica. Takole skop je najbrž želel le preprečiti, da ne bi dvignila preveč prahu.

Hvala za vaše sporočilo. Ne gre za marketinške poteze, to so uporabnice, ki so same preizkusile izdelek in dale povratne informacije. Trenutno Bee Venom kreme nimamo na zalogi in je verjetno zato ne morete najti med ponudbo.

Pik(a) na i

Tega zapisa vseeno ne bi bilo, če ne bi v spletu še tretjič naletela na njihov oglas. Spet za kremo s čebeljim strupom in spet popolnoma prenovljen. Sicer sem jih prosila, da me obvestijo, ko bo izdelek spet na voljo, a so očitno pozabili. Nisem jih odpikala, ampak kliknem še tretjič. Auč. Tokrat so slovenskim uporabnicam dodali še znane obraze, npr. Kate Middleton in zraven pripisali, da po nasvetu svoje tašče Camile uporablja lepotila s čebeljim strupom. Jaaaa … ampak ne vaša, temveč tako kot ostale zvezdnice znamke Heaven by Deborah Mitchel. Zraven si drznejo z rdečo celo opozoriti: ‘‘Na trgu se pojavlja več ponaredkov kreme Bee Venom. Pri nakupu bodite pozorni, da gre za kremo NAŠEGA proizvajalca.” Tokrat je cena še ugodnejša, za 39,99 € poleg kreme zdaj dobiš še žnj knjigo. Adej? Če izdelek poguglam, ga pri drugem ponudniku dobim za 17,90 €. Glede na to, da je čebelji strup drag kot žafran, saj gram stane najmanj 100 €, se sprašujem koliko ga dejansko sploh vsebuje …

Iz cveta na cvet

Med tem sem dobila ponudbo drugega proizvajalca izdelkov s čebeljim strupom (ta gre zdaj v lepotni industriji očitno za med ;)). Po vsem tem sem z veseljem privolila v test Heaven Bee Venom Mask maske s čebeljim strupom, njihovega najpopularnejšega izdelka, ki jo resnično uporabljajo številne zvezdnice in britanski dvor s Camilo in Kate na čelu.

Maham,

Nika

P.S.

Taki reklamni nategi osmrajujejo celotno lepotno industrijo, zato zdaj javno razglašam alergijo na znamko Diet Esthetic in vse njihove produkte. Tebe Lidija pa, če se mi javiš, častim medico … tudi če tvoja pomladitev v resnici ni tako čudežna.

P.S.2:

Po novem lahko poizkusiš tudi slovensko kozmetiko s čebeljim strupom, Medexov BeeSecret serum in kremo.

*Fotografija: Unsplash

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

1 Comments
  • Ajdas
    7 maja, 2014

    Sem tudi sama videla podobne reklame na FB, druge razlage kot da se ljudje dejansko pustijo nategnit ni – če se ne bi takšnih reklam ne bi bilo. Predvsem pa me zmoti dejstvo, da marsikje pridobivajo čebelji strup na sporen način (kar pa pri Heaven by Deborah Mitchell seveda ne; torej čebelice pri tem ne umirajo ali trpijo)… Preizkusila njihovo masko in sem zares navdušena!