Inovacija: UHT-sterilizacija v kozmetiki

Ni pogosto, da kozmetična industrija naredi korak naprej in odkrije nekaj res dobrega, inovacijo, ki ni le npr. vibrirajoča različica. Ko pa, takrat … bam.

Skačem do stropa

IMG_20150220_132250

  • Inbox: Kaj imata skupnega mleko v tetrapaku in nova Melvitina krema?
  • Lunch box: Mleko, med, kosmiči.
  • Post box: Presenečenje, Melvita Apicomsa Blažilna krema.

Jasno, da sem najprej odprla zadnjega, takoj fotografirala izdelek, preizkusila vsebino na hrbtu roke (fina tekstura, krasen vonj), stisnila deli in … Še preden sem na Instagramu dobila prvi lajk, so me presenetila vprašanja: ”Kakšni koži je ta krema sploh namenjena? Je hipoalergena?”

Skočim v Inbox. Prvi odgovor: ta trenutek mojo pozornost. Mleko sicer obdelujem le z jezikom, kremo pa z vsemi ostalimi čutili. Sporočilo berem dalje, ker želim izvedeti tudi druge odgovore. Kar bom napisala od tu dalje, niso moje izkušnje ali domislice, temveč Melvitina dognanja. Ja, PR, ampak vreden, da ga spoznaš tudi ti, saj vsebuje besede inovacija, nič konzervansov in posebej razvito za občutljivo kožo.

Včasih sem firbčna

BEAUTYFULLBLOG MELVITA Blazilna krema

Kaj je UHT-sterilizacija? Vem, da postopek, s katerim v hrani uničijo vse mikroorganizme. Melvita pravi, da gre za kratkotrajno sterilizacijo, pri kateri izdelek najprej segrevajo pri izjemno visoki temperaturi 139 °C (Ultra High Temperature), nato pa  nemudoma sledi hlajenje. Postopek traja le nekaj sekund, zato ne škoduje hranilni vrednost in okusu. Po najnovejših ugotovitvah pa preverjeno ohrani lastnosti in kakovost sestavin tudi v kozmetiki. Organski kozmetični industriji tako omogoča, da bodo imeli izdelki tudi brez konzervansov po odprtju trimesečni rok trajanja. Seveda tudi ob popolnoma zaščiteni proizvodnji (ne le kot sterilizaciji naprav, temveč tudi kakovostnem filtriranju zraka za ohranitev steriliziranosti prostora)  in 100-odstotno hermetično zaprti embalaži. Steklenička s posebno pumpico ima natančen sistem zapiranja, ki prepreči kontaminacijo in izsuševanje vsebine.

In ponosna pionirka

BEAUTYFULLBLOG MELVITA Blazilna krema 1

Z UHT-sterilizacijo je bila prva v Melvitinih laboratorijih narejena nega za občutljivo in suho kožo obraza. Razvili so certificirano organsko kremo Melvita Apicosma Blažilna krema, ki ne vsebuje  konzervansov, izdelana pa je iz 100-odstotno naravnih sestavin. Te zanima, kaj si o njej mislim po štirinajstdnevni uporabi?  Kot prva slovenska blogerka objavljam oceno Melvitine Apicosma Blažilne kreme.

Predvsem pa sem novinarka

To je to, novost v pravem pomenu besede, odkritje, ki bo veliko prineslo predvsem organski kozmetični industriji, saj bo odslej lahko na voljo več izdelkov brez konzervansov. Kako to, da nekaj tako preprostega niso preskusili že prej, torej dobro uveljavljeno tehnologijo iz prehrambene industrije uporabiti v kozmetični? Vseeno vprašam Google, ali že pozna UHT-sterilizacijo v kozmetiki. In jo, tudi v organski. Obstajajo krema za sončenje za občutljivo kožo in izdelki za nežno otroško kožo … Auč. Torej Melvita ni tega pogruntala prva.

  • Spet se vrnem v Inbox: Melvitin odgovor. Na moje vprašanje zakaj UHT-tehnologijo navajajo kot inovacijo in v čem se razlikuje od že uporabljene. ”It’s skincare innovation in organic by combining both UHT technology AND extreme airless packaging.”

Večina časopisov in blogov bo verjetno poročala napačno. Inovacija je torej kombinacija UHT-tehnologije in posebne stekleničke. A kakorkoli … Melvita je prva znamka, ki ji bo uspelo to super tehnologijo predstaviti širši množici uporabnic in jo pogosteje uporabiti v praksi. Tako bo 0% konzervansov lahko v naravni in organski kozmetiki postala stalnica. In tudi zato se skače do stropa.

* Fotografije: PR, Vstanem

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.