OCENA: Melvita Apicosma Blažilna krema

Zdaj razumem kako grozno se morajo počutiti zvezdnice, ko se zbudijo v svoji ne najboljši različici.

Dan po rojstnodnevni modni reviji Cityparka, v kateri sem na odru z lahkoto zapeljala ‘bonda Polesa’ (to reportažo objavim kdaj drugič ;)), sem še sebe težko prepričala, da je bila koža večer poprej res videti sveža, sijoča in v super formi. Sicer ni občutljiva, ampak videti je bilo, da sva na pragu kolapsa obe. 

Beautyfullblog MELVITA Apicosma Blažilna krema 1

Takrat naju je rešila Melvita Apicosma Blažilna krema, saj je bila koža že takoj po nanosu pomirjena, olajšanje, ker sem ji privoščila popolnoma naravno blažilno nego brez konzervansov, pa sem čutila tudi sama. Zadnje štirinajst dni sem zaradi prehlada večino časa preživela v suhem, zaprtem prostoru in si pridno kot čebelica brisala zamakajoč nos. In prav zaradi Melvitine novosti sva jaz in moja koža, tudi okrog nosu, videti ‘BEE-AUTIFUL’.

Melvitino lepotno odkritje

Apicosma Blažilna krema je prvi Melvitin izdelek narejen z UHT-sterilizacijo in shranjen v posebno, hermetično zaprto embalažo, ki ohranja vsebino res neoporečno. To omogoča, da je krema kljub popolni odsotnosti konzervansov uporabna še tri mesece po odprtju.

Vsebina kreme

Tekstura kreme je lahkotna a bogata hkrati, na koži pa takoj pusti svež, blažilen občutek. Formula obogatena s patentiranim kompleksom treh vrst ekološkega medu (akacija, pomarančevec in timijan), pomaga pomiriti, nahraniti in obnoviti kožo ter poživiti njen videz.

Vonj izdelka

Presenečena sem bila, da tudi nega za občutljivo kožo lahko diši tako dobro, nič kaj ‘zdravstveno’ ali ‘zeleno’. Prav lahko bi namreč tako dišal moj naslednji parfum: nežno, sveže, lahkotno, sladko-sadno. Sicer sem zadnje dni nahodna, a še vedno uspem zaznati note breskve in nerolija, mogoče tudi akacijevega medu … V resnici dišavo zasnovano posebej za občutljivo kožo ustvarijo nežne, sveže in sadne note mete, janeža, breskve, maline, cvetov pomarančevca, ki se spajajo z gurmansko vaniljo in karamelo.

Glavne lastnosti

  • 0% konzervansov, barvil, lanolina
  • 100% naravna
  • 21% vseh sestavin je ekološke pridelave

Sestavine:

INCI EU [US]

Aqua/Water – Glycerin*** – Lauryl Laurate – Vegetable Oil/Olusoil*** – Caprylic/Capric Triglyceride***- Coco-Caprylate/Caprate – Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil – Cetearyl Alcohol – Butyrospermum Parkii (Shea) Butter* – Glyceryl Stearate Se – Cera Alba/Beeswax *- Mel/Honey* – Bisabolol* – Cetearyl Glucoside – Xanthan Gum – Sodium Gluconate Sclerotium Gum – Tocopherol Lactic Acid – Parfum/Fragrance.

*Sestavine iz ekološke pridelave.
***Pridobljeno iz sestavin ekološke pridelave.

Certifikat in testi

  • ECOCERT
  • CosmeBIO, BIO znak
  • Dermatološko testirano
  • Test učinkovitosti na uporabnicah
  • PATENTIRANA INOVACIJA: UHT-tehnologija + hermetična embalaža

Cena

36,60 €/40 ml. Na voljo je v trgovinah Melvita (Ljubljana, Maribor), v Nami in Maxiju v Ljubljani, v izbranih drogerijah Muller in v spletni trgovini www.melvita.si.

Melvita pravi

” Občutljivo in suho kožo pomaga pomiriti, obnoviti in navlažiti. Obogatena je tudi z blažilnim alfa- bisabololom, mehčalnim sončničnim oljem in obnavljalnim karitejevim maslom, zato pomaga ščititi hidrolipidni plašč kože.”

Beautyfullblog priporoča

Melvita Apisosma Blažilna krema za obraz ti bo všeč, če imaš občutljivo in suho kožo ali če za nego izbiraš organske izdelke, ki ne vsebujejo konzervansov in drugih škodljivih snovi, hkrati pa bi rada uživala ob nanosu moderne teksture s čudovitim vonjem.

2015-03-01 11.49.03-2

⇒♥ Poglej pa tudi klateri so moji najljubši Melvitini izdelki, ki jih uporabljam že vrsto let v zapisu Najboljša lepotila organske kozmetike Melvita.

Poznaš katerega od Melvitinih izdelkov? Kateri je tvoj najljubši?

♥ Klikni in me sledi tudi na Instagramu ♥

* Fotografija: Vstanem

** Zapis ni sponzoriran, izdelek sem si kupila sama.

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

2 Comments
  • Anna
    26 marca, 2015

    Tale je pa že pri meni na WL, ampak malo me je strah kako bo kaj z mozolji šla skupej. Namreč moja koža je tanka in občutljiva, in trenutno zmozoljana 🙁

  • nika
    26 marca, 2015

    Anna najbrž nimajo testerjev, ker mora biti krema v neprodušni embalaži ;( … meni se sicer ne zdi mastna, prej vlažilno negovalna.