Top 7 trendov: zavijanje daril

Včeraj se je odvijalo drugo izobraževanje za lepotne blogerke. Kot nadaljevanje #BBMULJ smo skupaj z L’Occitanom pripravili božično delavnico Zavijanje daril, na kateri so predstavnice te čudovite francoske znamke razkrile novo božično kolekcijo (preskusila sem jo prva in nekaj o njej zapisala tukaj) in l’occitanov francoski način zavijanja. Jaz pa sem lepotnim blogerkam približala letošnje trende v zavijanju daril. Res so bjutiful!

Beautyfullblog zavijanje daril-13

Modno zavijanje daril

Priznam, mahnjena sem na vse kar je lepo in zato z veseljem spremljam trende … v modi, ličenju, notranjem dizajnu in tudi ‚gift-wrappingu’. Zavijanje daril ni izmišljotina sodobnega potrošništva, ampak umetnost, ki jo na Kitajskem gojijo že več kot 2000 let. A bolj kot ta podatek, me je šokiralo dejstvo, da se samo v Združenih državah vsako leto po božičnih praznikih na smetišču znajde več kot pet ton zavijalnega papirja in darilnih vrečk. Hvala Googlu za razsvetljenje … moja darila bodo vsekakor trendno, a predvsem ekološko zavita.

 

EKOLOŠKO OSVEŠČENO.

Trend, ki se mu ne smeš izogniti in je tako pomemben, da ga upoštevam v vseh ostalih (zato navajam še enega več). To pomeni da varčuj ali pa se popolnoma izogni uporabi lepilnega traku, na novo kupljenemu darilnemu papirju in darilnim vrečkam. Za zavijanje uporabi čim več recikliranih materialov, ostankov blaga, volne, steklene kozarce, že uporabljene darilne vrečke, časopisni papir … skratka material, ki ga že imaš doma in je primeren za rerabo. Če si za ekološko, potem naj bodo takšni tudi okraski. Kot stara bombažna majica, ki sem jo lani spremenila v uporabne krpe in zavijalni material hkrati. Če si za ekološko, potem naj bodo takšni tudi okraski. V naravi naberi različne vejice, plodove, rastline in z njimi okrasi darilo.

Beautyfullblog zavijanje daril-27
Očaraj s preprostostjo, vejico in nekaj volne ali elastike. Ideja: Pinterest.
Beautyfullblog zavijanje daril-26
Embalaža je lahko del darila. Ideja: Eclectictrends.com.
Beautyfullblog zavijanje daril-32
V časopisnem papirju so najlepša pravokotna darilca. Vir: CB Natural Living

ZLATA. 

V modi, ličenju in tudi pri zavijanju daril je vroč lesk kovine, med katerimi je najbolj žlahtna zlata. Najbrž ni naključje, da je tudi L’Occitane za letošnjo barvo zavijalnega svilenega papirja izbral prav rumeno zlato, barvo korziškega sonca, ki lepo zaokroži videz njihove božične kolekcije. Zlata je ‘in’ v vseh odtenkih, najlepše pa je, če kombiniraš iste tone različnih leskov in tekstur. K zlatemu mat papirju dodaj zlat sijoč okras.

Beautyfullblog zavijanje daril-23
Modni vzorci, dodatki in barva. Vir: NotOnTheHighStreet
Beautyfullblog zavijanje daril-20
Zlata v preprosti različici. Vir: The Huffington Post
Beautyfullblog zavijanje daril-17
Lepa kombinacija: mat recikliran papir in bleščeča pentlja. Vir: Homemadeit

 

POPISANO.

Trend, ki izhaja iz grafičnega oblikovanja so fonti, ki so videti, kot bi bili napisani na roko (in na darilih tudi so ;)). Pisane črke in enostavne ilustracije popestrijo enobarven papir in darilo pospremijo z zanimivimi mislimi. Najbolj poseben je stil, ki posnema pisanje s kredo po šolski tabli.

Beautyfullblog zavijanje daril-21
Zabavna kombinacija sta črn papir in bela kreda. Vir: krisztinawilliams
Beautyfullblog zavijanje daril-22
Ta trend bo res všeč tudi moškim. Vir: NotOnTheHighStreet
Beautyfullblog zavijanje daril-31
Najbolje da začnem z vajo lepopisa. Vir: Stampington.com

 

ETIKETIRANO.

‚Must’ dodatek je etiketa, ki nadomešča pentljo. Lahko jo izdelaš kar tako, da etikete oblačil (naslednje leto jih zbiraj) prelepiš s papirnim lepilnim trakom (Washi Tape). Nanje napiši kratke misli in komu je darilo namenjeno, npr. @Tina #SuperBestFrendica.

Beautyfullblog zavijanje daril-18
Poletje v zimski preobleki. Vir: The Huffington Post
Beautyfullblog zavijanje daril-16
Nakičureno s stilom. Vir: greenweddingshoes
Beautyfullblog zavijanje daril-9
Tako preprosto in tako očarljivo. Vir: Eclectic Trends

 

FEŠNBL.

Prijateljicam bom na darila navesila tudi detajle, ki bogatijo letošnje kolekcije; perje, resice, cofke, zvezde … Izdelala jih bom iz papirja, starega džinsa, usnja ali volne.

Beautyfullblog zavijanje daril-29
Tudi Amalja bi vdihovala ob tako zavitem darilu. Vir: remodelista.com
Beautyfullblog zavijanje daril-2
Meni tudi, meni tudi! Vir: Eclectic Trends
Beautyfullblog zavijanje daril-24
Združena dva trenda, etikete in zvezde. Vir: NotOnTheHighStreet

 

FOTO ZGODBE.

Slika lahko pove tisoč besed. Zato je fotografija res super ideja kako okrasiti darilo na bolj oseben način. Namig: izberi črnobele in takšne, ki bodo obdarovanca spominjale na vajin skupni trenutek, zgodbo, željo …

Beautyfullblog zavijanje daril-10
Fotke so lahko navdih … Vir: Eclectic Trends
Beautyfullblog zavijanje daril-7
… ali najlepši spomini. Vir: Eclectic Trends

 

WASHI LEPILNI TRAK. 

Pri nas doma je uporaben še bolj kot kapa za prhanje ali zobna ščetka. Zakaj, napišem v enem od prihodnjih zapisov, tokrat objavljam le primere kako ta pisan papirni trak lahko okrasi darilo. Trak z zastavicami obdarovanci lahko kasneje uporabijo za označitev marmeladnih kozarcev, kot sem opisala v tem zapisu.

Beautyfullblog zavijanje daril-28
Vir: Reed Gift Fairs

KUHINJA.

Naša darilca bodo letos zapakirana tudi v steklenih kozarcih za marmelado v katerih so bili postreženi smutiji na Beautiful Bloggers MeetUp-u. Lani pa sem sestro presenetila s pekačem za mafine polnim lepotnih sladkih presenečenj.

Beautyfullblog-DiY-Advent-Calendar-6
DIY adventni koledar oz. lepotna darila ‘zavita’ v pekaču za peko mafinov.

MMMantranje

V predprazničnem času je kar težko ohraniti trezno glavo in se izogniti nepotrebnemu nakupovanju daril in materiala za zavijanje. Ampak vsako leto si mantram, da je pomembna pozornost s katero izdelam ali izberem malenkosti za moje drage. In da še več štejejo lepe želje, ki jih med izdelovanjem in zavijanjem darila za obdarovanca mantram v paket.

 

Sporoči mi, kateri od zgornjih predlogov za zavijanje ti je najbolj všeč. Vesela bom, če ga boš po mailu ali družbenih omrežjih delila tudi z vsemi, ki bi jih ekološko in trendno zavijanje lahko zanimalo. Hvalaaa.

 

♥ Klikni in bodi preko Bloglovin’a prva na mail obveščena o novih zapisih ♥

 

Maham,

Nika

*Fotografije: eclectictrends.comNotOnTheHighStreet.comThe Huffington Postkrisztinawilliamsgreenweddingshoes, RemodelistaStampington.com, Reed Gift Fairs, CB Natural Living

MAHAM,
signature

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

3 Comments
 • Vanja Zorman
  november 18, 2015

  Odlične ideje! Mislim, da letos pri zavijanju daril ne bom imela problema. Težko izberem najboljši predlog, ker so mi vsi zelo všeč… etikete in washi tape bom sigurno uporabila. 🙂
  P.s. hvala, da sem lahko bila del včerajšnjega dogodka, res je bilo čudovito in poučno. 🙂

  • NIKA
   november 19, 2015

   Vanja super, da ti je bilo všeč na dogodku (L’occitane se res vedno potrudi, da je popolno) in da ti bo tudi ta zapis inspiracija pri zavijanju daril. Srečno tudi za sodelovanje pri nagradni igri ;).

 • Mojca Okorn
  november 20, 2015

  Super ideje! Mislim da mi letos ne bo zmanjkalo idej 🙂

Previous
Fatalna božična kolekcija L’Occitane
Top 7 trendov: zavijanje daril