Top 7 trendov: zavijanje daril

Mahnjena sem na vse kar je lepo in zato z veseljem spremljam trende … v modi, ličenju, notranjem dizajnu in tudi ‚gift-wrappingu’. Zavijanje daril ni izmišljotina sodobnega potrošništva, ampak umetnost, ki jo na Kitajskem gojijo že več kot 2000 let. A bolj kot ta podatek, me je šokiralo dejstvo, da se samo v Združenih državah vsako leto po božičnih praznikih na smetišču znajde več kot pet ton zavijalnega papirja in darilnih vrečk. Hvala Googlu za razsvetljenje … moja darila bodo vsekakor trendno, a predvsem ekološko zavita.

♥ Ekološko zavijanje daril

To ni več trend, ampak nuja. Za zavijanje uporabi čim več recikliranih materialov, ostankov blaga, volne, steklene kozarce, že uporabljene darilne vrečke, časopisni papir … skratka material, ki ga že imaš doma in je primeren za rerabo. Varčuj ali pa se popolnoma izogni uporabi lepilnega traku, na novo kupljenemu darilnemu papirju in darilnim vrečkam.

Temno modra

V modi, prazničnem okraševanju in tudi pri ekološkem zavijanju daril je vroča temno modra barva, barva leta 2020.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest

Foto zgodbe

Slika lahko pove tisoč besed. Zato je fotografija res super ideja, kako okrasiti darilo na bolj oseben način. Namig: izberi črnobele in takšne, ki bodo obdarovanca spominjale na vajin skupni trenutek, zgodbo, željo …

Beautyfullblog zavijanje daril-10
Vir: Eclectic Trends
Beautyfullblog zavijanje daril-7
Vir: Eclectic Trends

Zvezdniško

Prijateljicam bom na darila navesila zvezde … Izdelala jih bom iz lesa, papirja, starega džinsa, usnja ali volne.

Vir: Pinterest
Vir: Pinterest
Beautyfullblog zavijanje daril-28
Vir: Reed Gift Fair

Okras iz narave

Za okrasitev daril ne potrebuješ plastičnih okraskov; v naravi naberi različne vejice, plodove, rastline, perje in z njimi polepšaj darilo.

Beautyfullblog zavijanje daril-29
Vir: remodelista.com
Beautyfullblog zavijanje daril-27
Ideja: Pinterest.

Zavito v uporabno blago

Embalaža je lahko del darila, če ga zaviješ v ruto, bombažno kuhinjsko krpo, nakupovalno vrečko iz blaga … V spletu poglej pod ‘furoshiki’, ker je to tradicionalna japonska tehnika zavijanja daril.

Vir: The Guardian
Vir: Food 52

Popisano s spodbudo

Najbolje, da začnem z vajo lepopisa, kajti trend prostoročne pisave še ne gre iz mode. Pisane črke in enostavne ilustracije popestrijo enobarven papir in darilo pospremijo z zanimivimi, spodbudnimi ali zabavnimi mislimi.

Vir: Bow wood Avenue

Vir: The Beauty Do Jo

Posladkano

‚Must’ dodatek daril za sladkosnede je piškot, ki nadomešča etiketo ali pentljo.

Vir: Kitchen Stuff Plus Blog

Vir: 100 Layer Cake

MMMantranje

V predprazničnem času je kar težko ohraniti trezno glavo in se izogniti nepotrebnemu nakupovanju daril in materiala za zavijanje. Ampak vsako leto si mantram, da je pomembna pozornost s katero izdelam ali izberem malenkosti za moje drage. In da še več štejejo lepe želje, ki jih med izdelovanjem in zavijanjem darila za obdarovanca mantram v paket.

Sporoči mi, kateri od zgornjih predlogov za zavijanje ti je najbolj všeč. Vesela bom, če ga boš po mailu ali družbenih omrežjih delila tudi z vsemi, ki bi jih ekološko in trendno zavijanje lahko zanimalo. Hvalaaa.

Maham,

Nika

*Fotografije: kot je pripisano

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

3 Comments
  • Vanja Zorman
    18 novembra, 2015

    Odlične ideje! Mislim, da letos pri zavijanju daril ne bom imela problema. Težko izberem najboljši predlog, ker so mi vsi zelo všeč… etikete in washi tape bom sigurno uporabila. 🙂
    P.s. hvala, da sem lahko bila del včerajšnjega dogodka, res je bilo čudovito in poučno. 🙂

    • NIKA
      19 novembra, 2015

      Vanja super, da ti je bilo všeč na dogodku (L’occitane se res vedno potrudi, da je popolno) in da ti bo tudi ta zapis inspiracija pri zavijanju daril. Srečno tudi za sodelovanje pri nagradni igri ;).

  • Mojca Okorn
    20 novembra, 2015

    Super ideje! Mislim da mi letos ne bo zmanjkalo idej 🙂