Top sedem … trikov za najboljši poročni make-up

Letošnjo pomlad in poletje se bo poročilo kar nekaj mojih prijateljic, zato sem že v poročnem mudu. Med iskanjem novih trendov za poročno ličenje sem se ugotovila, da je pravzaprav pomembneje kot slediti modnim smernicam izbrati enega od klasičnih videzov in upoštevati spodnje trike:

bridal_zoe_clark_makeup_artist_main_image

 

  1. SVEŽINA: Svetla obleka in speti lasje lepo poudarijo obraz in zmehčajo poteze, vendar pa koži odvzamejo nekaj tena in svežine. Če ima nevesta poleg tega bel šopek ali (zelo nežnih, pastelnih barv) je še bolj pomembno, da ji z ličenjem na obraz dodam več barve. Zato običajno z nekoliko bolj živahnimi toni poudarim ustnice ali lička. Ni nujno, da je to rdeča, lahko je živahna marelična, sladoledno roza ali pomarančno oranžna.
  2. LEPŠE FOTOGRAFIJE: V torbico za nujne lepotne popravke nevesti običjano vržem šminko oz. bleščilo in puderne lističe (npr. Artdeco Oil Control Paper) s katerimi matira obraz tik pred glavnim fotografiranjem. Listič ima gladko in mat stran. Na kožo (čelo, lica, brado oz. na predele kjer se običajno svetiš) položi najprej gladko stran, da popivna maščobo. Listič obrni in z matirano stranjo dodaj tanek sloj pudra v prahu, ki prepreči nadaljne svetenje.
  3. POUDARJENE OČI BREZ KRIČEČIH BARV: Če želim nevesti res močno poudariti oči in pri tem ohraniti naraven videz, uporabim tri izdelke: – črn kajal, s katerim premažem notranji rob zgornje veke. Ker je mehak, obstojen in črno črn mi je všeč MUD Eye Pencil.
    črno črtalo, s katerim zarišem tanko črto tik ob rastišču trepalnic. Prisegam na MAC Creme Liner.
    umetne trepalnice … nalepim jih skoraj vsaki nevesti, saj res poudarijo oči in naredijo makup bolj zvezdniški. Med cenejšimi, ki so kvalitetne in se, ko zapreš oči, ne svetijo kot poceni plastična lasulja so Artdeco Trepalnice v traku.
  4. SIJOČA KOŽA OD GLAVE DO PET: Še posebej na začetku pomladi oz. ko koža še ni videla skoraj nič sonca, nevestam svetujem, da si privoščijo profesionalno samoporjavitev telesa. V vsakem primeru pa je pred poroko dobro narediti piling od glave do pet in nekaj dni zapored po vsaki prhi še vlažno kožo mazati z oljem. Tako bo polt na poročni dan res meha in gladka.
  5. POPOLNA POLT OBRAZA: Na poročni dan je še posebej pomembno, da se puder res skrije z nevestino poltjo in jo hkrati polepša. Kako izbrati pravega, da bo nanos pudra res popoln, sem pisala v enem od prejšnjih zapisov.
  6. LEPE USTNICE: Še pred ličenjem ustnice namažem z intenzivnim balzamom, da so potem bolj mehke in je nanos šminke lepši. Vedno jih občrtam, če ne s svinčnikom v barvi ustnic, npr. MUD Natural Lip Pencil, pa vsaj s prosojnim (tak je Artdeco Invisible Lip Contour), ki prepreči, da bi kakršen koli nanods zlezel čez rob ali se nabral v gubicah ob ustnicah.
  7. OBSTOJNOST: Ena od pomembnejših kvalitet dobrega poročnega ličenja je njegova obstojnost. Da jo dosežem, uporabim:
  • primer oz. bazo, ki močno navlaži kožo in poskrbi, da je nanos pudra bolj enakomeren, obstojen in da ne oksidira
  • puder v prahu, ki prepreči, da bi izdelki lezli v gubice ali izgubili intenzivnost barve, hkrati pa matira. Ker je naraven, mi je všeč Lush Čustvena briljantnost Prosojni puder v prahu.
  • dolgoobstojno bleščilo MAC PRO Longwear Lipcolour ali lak za ustnice Artdeco Magic Fix, ki naredi šminko res obstojno
  • pršilo vode, npr. Vichy Eau Thermale, ki utrdi celoten makup in osveži. Uporabim ga takoj po ličenju, predlagam pa, da se z njim nevesta poprši tudi med slavjem.

*Fotografija: Barry MCall for Bronte Bridal

E-novice

This post is also available in: English

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

2 Comments
  • Maja
    9 junija, 2014

    Skoraj vse izdelke, ki jih uporabljaš, uporabljam tudi sama. 🙂

    Kot zaključni puder sem sprobala že vse vrste, najbolj pa mi je všeč Chanel-ov Poudre Universelle Libre (samo kot nasvet), ker se res dobro fotografira.

    Drugače pa super članek. 🙂

    • nika
      9 junija, 2014

      Maja očitno imava podoben okus tudi za ‘fiksir’. Chanelovega uporabljam, z mano pa je doma in v profi kovčku. Le kadar je na setih veliko ljudi malo privarčujem z Artdecojevim ;). Je tudi dober.