Ptičja krmilnica iz polomljenih šalčk

Vsak dan me spletne trgovine bombardirajo z idejami darila. Odpirači, predpasniki, sveče … in ptičje hišiče. S temi pritisnejo na mojo čutečo plat in res se mi med vsemi nepotrebnimi navlakami zdi ptičja hišica krasno darilo; za fotra, prijateljico, nečakinjo … le komu ni všeč opazovati male ptice pri hranjenju? In dokler so dovolj oddaljene, da pri tem ne posračkajo še celega balkona. Ampak nakup ptičje hišice se mi vseeno zdi potrata, saj je veliko možnosti, da jo izdelaš iz že odpisanih kosov, npr. polomljenih šalčk.

pticja krmilnica iz salck
Te ptičje krmilnice iz polomljenih šalčk izdelaj, če v bližini ni dreves …

Zato kradem idejo spletne trgovine in si že domišljam, kakšne super krmilnice lahko nastanejo iz šalčk s polomljenimi ročaji ali malo trših plastičnih kozarčkov (te je enostavneje napičiti na palico, saj moraš s pomočjo ognja le narediti ravno prav veliko luknjo), za katere sploh ne potrebuješ veje, da bi jih obesil. Vseeno pa bo ptičkom najbrž všeč, če jih zapičiš v bližino kakšne žive meje ali grmovja, da se bodo počutili bolj varne.

pticja krmilnica iz polomljene salcek
… te pa, kadar ima šalčka še roč in jo lahko tako enostavno obesiš.
pticja krminica cajnik
Lahko uporabiš tudi star čajnik.
Ali pa povabiš tudi druge goste ;).
Ali pa povabiš tudi druge goste ;).

Ti je ideja všeč? Poznaš še kak enostaven način za izdelavo ptičje krmilnice iz odpisane navlake? Vesela bom, če jo zapišeš v komentar, še bolje, če prilepiš tudi sliko.

Maham,

Nika

 

Fotografija: www.notonthehighstreet.com

E-novice

This post is also available in: English

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.