Ocena: Philips Lumea Prestige

Noge kot srna, bikini kot šuma … nič damskega ni v teh prispodobah. Pa vendar se s poraščenostjo ukvarjamo skoraj vse ženske, predvsem na način, da bi bile naša koža gola čim dlje. Če si med temi tudi ti, preberi mojo oceno IPL aparata za domačo uporabo, Philips Lumea Prestige.

ocena-philips-lumea-beautyfullblog nika veger
Moje faze spopadanja z dlakami … od te, da bi se zaradi poraščenosti najraje ‘ustrelila’, do te, da vriskam od veselja, ker sem jih uspešno ‘zadela’ in jih poslala v skoraj stodnevni spanec ;).

Bikini sem si spimpala že leta nazaj in ne, dlake se mi kljub hormonskim spremembam niso vrnile. Ker je bilo odstranjevanje z laserjem takrat kar drago, zamudno (če vključim še čas za pot iz Ljubljane do Kranja in nazaj) in občasno rahlo boleče, sem ‘zaforever’ obdelala le bikini. Tako mi je za preskus britvic, voskov, pripomočkov za odstranjevanje dlak z IPL svetlobo in vse ostale alternative odstranjevanja dlak ostalo še ulala površine. Primerjala sem jih v zapisu O dlakah brez dlake na jeziku.

ocena-philips-lumea-nika-veger beautyfullblog
Te zanima ali je Philips Lumea res vredna svojega denarja? Za podrobnosti beri dalje, za namig preskoči na konec ;).

Philips Lumea: najprej spoznaj dejstva

Ker me že kar nekaj časa, od prej omenjenega zapisa pa še toliko bolj, cukate, ali deluje in če se ga splača kupiti, danes podajam podrobno oceno Philips Lumea Prestige, odstranjevalca dlačic s tehnologijo IPL. Preden jo prebereš pa se seznani še s temi dejstvi.

  • Dejstvo 1: moje dlake so srednje temne (rjave) in srednje debele, koža pa pozimi svetla.
  • Dejstvo 2: Pred tem sem z IPL svetlobo dlake že napadala z aparatom Remingtom in Philips Lumeo, ki sta bila na voljo pred devetimi leti in tudi že v kozmetičnem salonu (zato lahko primerjam rezultate).
  • Dejstvo 3:  Aparat Philips Lumea Prestige SC2009 sem uporabljala tri mesece in zgolj na levi podpazduhi. Vzporedno sem si desno podpazduho brila, da bi lahko primerjala rezultat.
  • Dejstvo 4: Aparat sem od podjetja Philips Slovenija prejela v test. Ocene in izkušnje so iskrene, podkrepljene s fokami ;).
  • Dejstvo 5: Tehnologija IPL pri svojem delovanju z nežnim utripanjem svetlobe dokazano deluje na korenine dlačic, pri čemer melanin, rjavi pigment v dlačnih mešičkih, absorbira svetlobno energijo in jo pretvori v toplotno. Dlačice tako na naraven način preidejo v fazo mirovanja (po domače se ‚skurijo’) in izpadejo. Dlačni mešički pa zaspijo in nove korenine ne ustvarijo do 8 tednov.

Postopek uspavanja dlak s Philips Lumeo Prestige

Ker pri prvi uporabi aparata niso vse dlake v isti fazi rasti (ene so izpadle nekaj dni prej, druge se ravno rojevajo, tretje so v fazi rasti, četrte so že izpadle, ampak jih koža še potiska na površje …), moramo na začetku Lumeo uporabljati v priporočenem planu, da čimprej dosežemo čim več dlak v točno določeni fazi, fazi rasti (enakemu planu sem sledila tudi pri laserskem odstranjevanju dlak v salonu). Tako je na začetku uporabe postopek potrebno ponoviti vsaka dva tedna. Po četrti uporabi sem opazila upočasnjeno rast novih dlak in občutno zmanjšanje tistih, ki so sploh prišle na površje. Prve štiri posege je treba ponavljati na dva tedna, naslednjih osem posegov pa je treba ponoviti vsake štiri tedne. Po 12 posegih lahko šest mesecev uživaš v popolnoma gladki neporaščeni koži.

Sam POSTOPEK UPORABE aparata pa je tak:

ocena-philips-lumea-beautyfullblog- nika veger
Korak 1: Kožo očistiš, dlačice pa obriješ, da energija svetlobnih impulzov nemoteno steče do foliklov dlačic.
ocena-philips-lumea-beautyfullblog-nika veger uporaba
Korak 2: Glede na tip kože in barvo las (namig poiščeš v tabelici v navodilih) nastaviš jakost svetlobe. Jaz sem si nastavila na 4.
ocena-philips-lumea-beautyfullblog nika veger uporaba
Korak 3: Aparat namestiš pravokotno na predel, da sta nastavek in njegov rob (varnostni prstan) v celoti v stiku s kožo.
ocena-philips-lumea-beautyfullblog nika veger uporaba
Korak 4: Šele potem zasveti zelena lučka. Ustreliš in uspavaš. Iz izkušenj povem (za fotografiranje sem poskusila slikati delujočo napravo iz vseh možnih kotov), da streljanje z IPL svetlobo kar tako, po zraku, zaradi varnostnih razlogov ni mogoče.
ocena-philips-lumea-beautyfullblog nika veger uporaba
Korak 5: Philips Lumeo prestaviš na sosednji košček kože in ponoviš 3. in 4. korak. Za uspavanje oz. proženje svetlobe pritisneš največji gumb.

Pozor! Mislila sem, da bo učinkoviteje, a ugotovila, da NI, če:

⇒ postopek ponavljaš PREJ KOT vsake 14 dni. Faza rasti dlake zahteva svoj čas, uspavati pa jo moraš točno v določenem trenutku, zato s pogostejšimi ponovitvami ne moreš nič prehiteti.

⇒ greš čez predel VEČKRAT (npr. dvakrat na istem mestu). S tem lahko le sprožiš neželjene učinke, npr. razdraženost kože.

⇒ dlake pred tem POPULIŠ. Potem korenin, na katere IPL deluje, ni in pravzaprav ‚streljaš’ v prazno.

Ocena Philips Lumea Prestige

To ni moje prvo srečanje z IPL odstranjevanjem dlak. Pred približno petimi leti sem ga preskusila v salonu (ni bilo nič bolj učinkovito kot to doma, le bolj neprijetno za ego, moj čas in denarnico). Pred štirimi leti pa sem IPL poskusila doma, tokrat sem imela možnost preskusiti Remingtonov aparat in Philips Lumeo. Zaradi nosečnosti sem nato odpravo dlak na takšen način opustila. Tokrat, po treh mesecih preizkušanja, lahko podam opažanja in rezultate:

+ PLUSI v primerjavi z ostalimi tovrstnimi pripomočki in postopkom v salonu:

  • Zaradi brezžične zasnove je Philips Lumea Prestige najbolj priročen aparat in z njo z lahkoto dosežeš vse predele v manj kot 30 minutah (za predel pazduhe sem potrebovala manj kot 1 minuto). Neugodno za rokovanje je, če je takšen aparat na bazo povezan s kablom.
  • se enostavno polni in dolgo časa deluje brez baterij,
  • rezultati so vidni že po tretji do četrti uporabi, saj je eden najmočnejših tovrstnih aparatkov na trgu,
  • priložena sta nastavka za obraz in bikini predel (je manjši in ima dodatno vgrajen poseben svetlobni filter za varno uporabo na zgornji ustnici, bradi, zalizcih) in večji nastavek za telo (omogoča hitrejšo obdelavo večjih predelov). Novejši modeli imajo priložene kar štiri nastavke za še hitrejšo obdelavo,
  • tehnologija je enaka tisti, ki jo uporabljajo v kozmetičnih salonih, z Lumeo pa jo lahko varno, preprosto in učinkovito uporabljaš doma (tako prihraniš čas, ni ti neprijetno ob razkazovanju intimnih predelov, na daljši rok je tudi cenejše).
  • življenjska doba aparata, brez menjave žarnice ali drugih delov, ob normalni uporabi zadošča za 17 – 20 let brez skrbi in dodatnih stroškov (oziroma 250 000 pulzov … da boš vedela primerjati z ostalimi aparatki, ki imajo to navedeno. Zgolj za orientacijo, pri obdelavi celega telesa porabiš max 300 impulzov),
  • omogoča dobro čiščenje dela aparata, ki je v stiku s kožo. Snemljiv nastavek namreč lahko splakneš z vročo vodo in osušiš. Tako nimam pomisleka glede izposojanja aparata družinskim članom in pri tem pa uporabe na bikini predelu. Celoten aparat pa bi v tem primeru očistila z antibakterijskimi robčki.
ocena-philips-lumea-beautyfullblog nika veger uporaba
Prednost: večji nastavek za telo omogoča hitrejšo obdelavo večjih predelov.
  • MINUSI … na splošno (ker tudi drug aparati tega nimajo)
  • aaaa, cena. Ja, to ni najcenejši lepotni pripomoček,az malo iznajdljivosti lahko najdeš kar dobre ponudbe. Preveri jih tukaj.
  • rezultat ni trajen, dlake s tretmajem spravljaš le v fazo mirovanja. Ta po dolgotrajni uporabi traja pol leta.
  • preden je prvi rezultat viden, mine kar nekaj časa – moje dlake so odreagirale šele po dveh mesecih, zato moraš to predvideti (če aparat kupuješ pred dopustom ali poroko).

Bi svetovala uporabo tudi tebi?

Ob natrpanem vsakdanjem urniku prisegam na izdelke in lepotne pripomočke, ki svojo nalogo opravijo hitro, učinkovito, dolgotrajno. Da lahko lepotno težavo, ki sem jo z njimi reševala, odkljukam za čim dlje, že skoraj pozabim nanjo. In tako več časa lahko namenim mojim dragim, hobijem ali drugim obveznostim. Philips Lumea je najučinkovitejša brezžična rešitev s tehnologijo intenzivne utripajoče svetlobe IPL, ki ob pravilni uporabi zagotavlja do 8 tednov kože brez dlak (in tudi brez vraščenih dlačic, mozoljčkov in rdečice).

⇒♥ Če imaš težave s poraščenostjo, pa si iz kakršnegakoli razloga ne boš dlak odstranila za vedno z laserjem, potem je druga najboljša izbira ‚odstranitve’ dlak ta. Ker je z aparatom Philips Lumea Prestige učinkovita, varna in udobna v primerjavi z ostalimi postopki in aparati.

ocena-philips-lumea-beautyfullblog nika veger uporaba pazduha prej
Desna pazduha, na kateri Lumee nisem uporabljala, pač pa sem istočasno pazduho brila z britvico.
ocena-philips-lumea-beautyfullblog nika veger pazduha potem
Leva pazduha po 4-kratni uporabi Philips Lumee. Videti je, da sem več kot polovico dlak uspavala, nekatere dlake tanjše in svetlejše, druge pa še nisem uspela ‘zadeti’.
ocena-philips-lumea-beautyfullblog nika veger uporaba
Po dobrih treh mesecih uporabe, je pokukala le še kakšna dlakica. Zdaj bi morala postopek po potrebi ponavljati, predvidoma na šest do osem tednov.
ocena-philips-lumea-beautyfullblog nika veger uporaba
Zadovoljna, ker sem uspela izpeljati ta test, kar pomeni, da sem včasih na masažo odšla s kosmatimi podpazduhami 😉 … in ker je rezultat testa dober.

IPL-a ne uporabljaj: Preden se odločiš za nakup, poglej v katerih primerih aparata ne moreš uporabljati (npr. na nogah pri krčnih žilah, pri epileptičnih napadih, v primeru razdražene in vnete kože …) Uporabo odsvetujejo takoj po športu, vroči kopeli (predvidevam, da tudi savni in vsaki močni razgretosti telesa) in vsaj 48 ur po izpostavljenosti soncu.

⇒VEČ:

  • ♥  Na tej povezavi pa preveri kakšni vsi modeli Philip Lumee so na voljo, kje in po kakšni ceni … klik-klik.
  • ♥  Tu pa preberi kaj o Philips Lumei prestige pravijo bralke, ki so podale svojo izkušnjo. V pomoč ti bo, če si tik pred nakupom.

Če imaš še kakšno vprašanje v zvezi z IPL tehnologijo odstranjevanja dlak, Philips Lumeo ali izkušnje, mi prosim piši v komentar. Hvala.

Maham,

Nika

*Fotografije: Elevendrops za Beautyfull Blog

** Zapis je nastal v sodelovanju s Philips Slovenija.

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

25 Comments
  • Tamara
    10 decembra, 2016

    Meni so pa prav simpatične slike :D.

    • NIKA
      10 decembra, 2016

      Hvalaaa Tamara. Sva bili s Karino v takem filingu, pa se je tudi meni potem zdelo simpatično.Plus nisem želela preveč umetnih ali preveč seksi fotk ;). Take ‘everyday’, kot je sicer ukvarjanje z dlakami … če nimaš tega aparatka ;).

  • Špela Stropnik
    13 decembra, 2016

    Nika zdravo – super zapis – in hvala za njega. To je tisto, kar nevedne potrošnice včasih potrebujemo. Moje vprašanje – torej pred uporabo si je potrebno dlake obriti, kaj pa potem vmes? Npr – če se lotim bikini predela, pomeni torej da med 1 in 2 tretmajem ne smem obriti dlačic, ki bi med tem zrasle?
    Hvala za odgovor. LP

    • NIKA
      13 decembra, 2016

      Zdravo Špela, dobro vprašanje ;). Vmes si jih lahko briješ, ne smeš pa puliti. Med prvim in drugim tretmajem bodo na površje rinile dlačice, ki so bile ob prvem tretmaju ali šele čebulica ali steblce, ki še ni prišlo do površja ali pa je bila korenina že ločena od lasnega mešička … na površju jih lahko mirno krajšaš, potem pa čez 14 dni zopet napadeš z IPL (pred tem jih spet pobriješ zato, da ipl svetloba iz aparat direktno po vsaki dlačici potuje do korenine in mešička in ni vmes še pragozda drugih dolgih dlak ;)). Upam, da sem napisala razumljivo.

      • spela
        13 decembra, 2016

        super….hvala…to je to?

  • Sonja
    14 decembra, 2016

    Kako si pa ti ena luštna punca. Sem te nedolgo nazaj videla v živo v CD, na koncertu Perpetuum Jazzile, in tudi v živo si krasna. Eno tako milino izžarevaš. Da pa ne bom off topic – mene tele napravice ne pritegnejo. Kupila sem Lumeo pred 4 leti, vendar me ni prepričala. Preveč zamudno opravilo, še naprej si dlake raje depiliram z epilatorjem (noge) in dobrimi starimi britvicami.

    • NIKA
      14 decembra, 2016

      Reees? Mislim, da so sedaj te napravice hitrejše, pa manj se segrevajo, tako da je potem, ko je ‘prijmejo’ zagotovo manj dela. Je pa definitivno hitrost in enostavnost britvice še neprekoslijva 😉 … sploh moške ;). Ampak nekateri pri tem dobijo izpuščaje, suho kožo, rdeče bunkice, vnetja, pa tudi koža nikoli ni toliko gladka, ko ko dlak sploh ni … Takim pa Lumeo res priporočam. Hvala res za mnenje … in za kompliment ;).

  • Sara Bürmen
    2 marca, 2017

    Krasne, res lepe, take navihane fotke 🙂

    Pa super ops, me že mika- kljub ceni 😉

    • NIKA
      2 marca, 2017

      Hvala Sara. cena je visoka, ampak ta hip jo dobiš za polovično v Mercator M Tehniki. To se pa že kar izplača ;).

  • Mojca Vdovč
    6 aprila, 2017

    Moje vprašanje pa se nanaša na razna znamenja, ojačan pigment. V lanskem letu sem si privoščila nomasvelo in tam so mi pigmentna znamenja premazali pred tretmajem. Morala sem si nadeti tudi očala. Kako je s tem pri domači uporabi IPL naprav?

    • NIKA
      9 aprila, 2017

      Očala niso potrebna, ker ta IPL svetloba ne šviga kar tako vsepovsod po zraku, ni pa ravno priporočljivo, da bi gledal v blisk. Pravzaprav tudi ‘streljati’ kar tako, v zrak, ne moreš, če se površina lučke ne dotika kože. Glede znamenj pa se bom še točno pozanimala … jaz sicer čez kakšna večja, izrazitejša ali občutlivejša ne bi delala tretmaja … sem kar ‘zajec’ za te stvari. Imam enega manjšega na podpazduhi in temu sem se pri obdelavi dlačic izognila.

  • Jassy
    22 novembra, 2017

    Zivjo,
    sem ravno pred nakupom podobnega (drug model) aparatka,pa me zanima kako je z uporabo na zacetku, ko si moram obriti noge. Namrec po britju se mi naredijo izpuscaji oz. pikice. Je uporaba aparata vseeno primerna?

    • NIKA
      24 novembra, 2017

      Zdravo Jasminca. Jaz bi na tvojem mestu poskusila takole; pred britjem bi si naredila piling, potem pa si bi po britju takoj razkužla kožo (lahko z antiseptično kremo) in jo namazala z Bepantenom ali čem podobnim. Noge bi si potem z IPLom obdelala šele naslednji dan. Javi, če bo tako ok.

      • Jassy
        29 novembra, 2017

        Hvala za nasvet. Aparatek sem kupila, sedaj pa v akcijo 🙂
        Sporocim kako bo…
        Lp

      • Nina G
        7 julija, 2020

        Zdravo Nika eno vprašanje a vmes ko si delala pod pazduho tretma in ko so ti zrastle dlačice si jih lahko briješ z britvico?

        • NIKA
          7 julija, 2020

          Zdravo Nina, lahko jih briješ ja, ne smeš pa jih puliti.
          Lepo poletje želim

  • Mojca Košar
    10 decembra, 2018

    Hey!
    Partnerja zanima ali lahko napravo uporabljajo tudi moški za svojo brado?

    • NIka Veger
      10 decembra, 2018

      Heej Mojca, nova Lumea ima poseben nastavek za ‘obdelavo’ obraza. Lumea deluje na principu potovanja energije po pigmentu dlake, tako da, ce je brada temna, bi najbrz delovalo. Bom pa vseeno se povprasala in sporocim. Lp, Nika

  • Sasha S.
    16 decembra, 2018

    Živjo,
    tudi mene že lep čas mika nakup Lumee in opazila sem, da enega izmed modelov trenutno ponuja BigBang (https://www.letakonosa.si/big-bang/aktualni-katalog-232018-od-torka-04-12-2018/) in to za relativno spodobno ceno.
    Kar pa me skrbi, je, da so moje dlake svetle, saj sem prebrala, da svetlih dlak ne “pobere”, ker jih ne zaznava. Kakšen nasvet / izkušnja mogoče? Ne bi ga želela kupiti in šele potem ugotoviti, da ne bo šlo … =/
    Drugače pa moram reči še, super članek, luštne fotke 🙂
    LP ^^

  • Vanja
    13 marca, 2020

    Nika pozdravljena, razmišljam o nakupu aparata in sicer predvsem zato, da bi se znebila svetlih dlak na bradi in vratu, ki jih imama zaradi hormonskega neravnovesja. Zdaj se pa sprašujem, če zadeva pri svetlih dlakah tudi deluje. Hvala za odgovor in lep pozdrav, Vanja

    • NIKA
      16 marca, 2020

      Vanj, zdravo. Pri svetlih dlakah domači IPL ne bo uspešen. Imajo pa v nekaterih dermatoloških centrih laserje in druge aparature, ki bi to odstranile. Je pa res, da je ravno hormonsko ravnovesje eden od dejavnikov, ali je laser ‘uspešen’ ali ne, ker dlake lahko na novo poženejo zaradi hormonov.

  • April
    21 oktobra, 2020

    Pozdravček,

    hvala za tako dodelan članek. Vseeno pa imam eno vprašanje, in sicer vidim, da je Lumea-ja primerna za bikini predel, kaj pa za celotno brazilsko odstranjevanje? Tega še nisem nikjer zasledila.
    Hvala lepa za odgovor.

    • NIKA
      21 oktobra, 2020

      Nives, zdravo. Mislim, da z njeno pomočjo lahko uspavaš dlake na celotnem bikini področju. Učinkovitost bo sicer odvisna od barve dlake, včasi pa so te na področju bikinija precej svetle.
      Hvala za vprašanje in pohvale :).
      Maham, Nika

  • LeeLoo
    16 novembra, 2020

    Pozdrav, ali se je vmes med posameznimi tretmaji dovoljeno briti? In kako naj se odstranje morebitne dlake potem, ko zakljucimo niz 12 tretmajev?
    Hvala!

    • NIKA
      17 novembra, 2020

      Sprašujete za IPL svetlobo ali laser v kozmetičnem salonu? Pri obeh sicer vmes dlake brijete, (tudi pred tretmajem si jih obrijete), ne smete pa jih puliti, ker je dlaka povezava med IPL/ laser svetlobo in korenino in preko nje se ‘zgodi’ uspavanje/ uničenje.
      Če boste imela IPL doma, potem te tretmaje pravzaprav delate kadar se dlake spet zbudijo, če boste hodili v salon, pa vam bo nekaj dlak ostalo, jih boste pa odstranili kakor boste želeli. Običjano so bolj šibke in si jih ženske pobrijejo.
      Maham, Nika