Novo: DIŠAVA CARTIER La Panthère EDP Légère

Prejšnji torek sem bila na posebno dišečem dogodku, ‘rojstvu’ nove dišave Cartier La Panthere Eau De Parfum Legere. Običajno na blogu teh predstavitev ne podoživljam, tokrat pa bi rada delila s tabo moje navdušenje nad …

 

Zgodbo.

Cartierjeva zgodba o tem zakaj je navdih dišave prav panter, me je ponesla v staro Grčijo, v nekoč, ko so ljudem dišali bogovi, nenavadni dogodki in zanimive živali. Grški filozof Theophrastus je namreč zapisal, da je panter (tudi sicer simbol hiše Cartier) edina žival z naravno prijetnim vonjem, ki mu pomaga pri lovu. Živali privabi v njegovo bližino, sam pa le skrit preži na plen. Podoben učinek naj bi imela sapica te dišave … ko se popršiš z njo, se lahko le prepustiš dogajanju in opazuješ kaj vse ti bodo prinesli trenutki (ali ure, glede na obstojnost parfumske vodice), ki sledijo.

Stekleničko.

Zapisi kažejo, da je hiša Carteir stekleničke za prestižne dišave začela izdelovati pol stoletja prej preden so izdali svoj prvi parfum (nekje med 1870 in 1890 letom). Že takrat so bile njihove stekleničke tretirane kot umetniška dela in tudi ta je zelo posebna. Izklesana je tako, da je na prvi pogled videti kot dragulj, ob poigravanju s svetlobo pa razkrije panterjevo glavo. Bjutiful.

Dišavo.

Cartier pravi,  da so njihove dišave kot dragocen nakit, ki nevidno okiti kožo. Ta je na prvi vdih sladka, takoj zatem sveža. Značilnost Cartierjevih dišav je, da niso grajene po klasičnem piramidnem sistemu zgornjih, srednjih in spodnjih not, temveč so kristalizirane okrog osnovnega in hkrati glavnega akorda. Pri ‘klasični lapanteri’ lanskega leta je srce dišave pripadalo gardeniji in mošusu, letošnji različici pa posebni ‘zeleni gardeniji’, Tiari, v paru z eksotično vanilijo. Ustvarita presenetljivo kombinacijo, vznemirljivo drznost in umirjeno prefinjenost hkrati.

Žensko.

Cartier ženska je, tako kot panter, strastna in svobodna. Na oglasu za Cartier La Panthere EDP Legere (cena za 50 ml je 88.80€) je to supermodel Erin Wasson, simbol elegance in nesporne lepote. A še bolj kot ta, sta me očarali mački na dogodku. Najprej Natali Duhovnik, vodja izobraževanja & PR Cartier, Everet International d.o.o., ki me je s svojo očarljivostjo, odlično francoščino in doživetim pripovedovanjem iz razrite ‘slovenske’ popeljala na neodkrite poljane cartierjevih dišav. Na koncu pa Alenka Godec, ki je s svojo čutno a cappella verzijo Over the Rainbow povzročila, da sem se ježila in predla hkrati.

Poznaš Cartierjeve dišave? S katerim parfumom pa se ti počutiš mačka?

*Fotografije: PR Cartier, Vstanem

 

 SLEDI MI na Bloglovin’ in bodi prva obveščena o novih zapisih 

red-exclamation-mark    Ne pozabi sodelovati v nagradni igri Vichy v kateri lahko osvojič čudovito torbico in puder Teint Ideal.

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

2 Comments
 • Ajda
  7 aprila, 2015

  Joj kok je lepa steklenička <3 Mene vedno embalaža na parfumih pritegne, ponavadi niti povoham ne parfuma, če mi steklenička ni všeč. Mogoče sem zaradi tega nekaj odličnih vonjev sfalila 😀
  Moj naj parfum, ki me vedno spravi v dobro voljo je DKNY Be Delicious in pa Britney Spears Fantasy 🙂

  • nika
   7 aprila, 2015

   Ajda tudi meni so stekleničke zbirateljski kosi … nikoli ne pristanejo v lepotni kanti, ampak vedno na kakšni polički. In ta je reeees bjutiful. Vidim, da so ti všeč bolj njami parfumi … tudi ta ima pridih sladkega, ampak z nekim presenečenjem ;).