Primerjava suhih olj: Melvita L’Or Bio vs Nuxe Huile Prodigieuse

Dobrodošla v lepotnem dvoboju, na borbi med med lepotilnim oljem Melvita L’Or Bio in Nuxe Huile Prodigieuse.

olje zlato za telo nuxe prodigiouse melvita lor bio beautyfullblog

Dragocena rastlinska olja poleti vlažijo, hranijo, odišavijo in polepšajo mojo kožo. Na tržišču jih je vedno več, še vedno pa sta pri nas najbolj opevani Melvitino olje L’Or Bio in Nuxovo Huile Prodigieuse. Na prvi dotik in vdih sta zelo podobna izdelka, po pregledu liste sestavin in nekaj tednih uporabe pa lahko priporočim zmagovalca tega lepotnega dvoboja.

Primerjava: Ponovimo pravila

nika veger olje zlato za telo nuxe prodigiouse melvita lor bio beautyfullblog

To ni prvi lepotni dvoboj (spodaj poglej primerjavo med najbolj prodajanima električnima ščetkama), ampak ker si pravil najbrž nisi zapomnila, naj jih ponovim:

 1. Bojujeta se dva izdelka, ki napadata isto lepotno težavo in ju preiskušam hkrati.
 2. Zmaga tisti, ki me je navdušil bolj (čudno, ha?) … hočem reči, da je ocenjevanje bolj kot štetju ‘udarcev’ (hudih karakteristik, ki jih navaja proizvajalec) podobno sojenju v ritmični gimnastiki; šteje tehnična komponenta oz. lista sestavin, izvedba oz. učinek in umetniški vtis oz. senzorični občutki.
 3. Če imam občutek, da je sodnica pristranska 😉 in za vsak slučaj, v senzorični test vključim tudi družinske člane ali prijateljice.

Lepotni dvoboj: Melvita Izjemno zlato olje L’Or Bio vs Nuxe Čudežno suho olje Huile Prodigieuse

Kratka predstavitev obeh izdelkov bi bila, da sta namenjena negi in zaščiti kože od glave do pet in negi las. Naj se dvoboj začne.

nuxe melvita olje za telo primerjava

1. Krog … Vsebovana olja

Obe steklenički vsebujeta mešanico rastlinskih olj, vendar ta niso enaka.

♥ Melvita Izjemno zlato olje L’Or Bio vsebuje negovalna, organsko certificirana rastlinska olja, med njimi tudi dve redki, dragoceni olji (navajam jih po vrstnem redu kot so na listi sestavin, kar pomeni od najbolj do najmanj vsebovanega): sončnično olje, arganovo olje (obnavlja, vlaži), kukui oz. kendi olje (obnavlja, vlaži, antioksidacijsko delovanje), olje inka inči (vlaži, obnavlja), olje puščavskega datlja (vlaži, mehča, obnavlja), olje kruhovca oz. baobaba (vlaži, obnavlja), olje rakitovca (obnavlja, antioksidacijsko delovanje).

izjemno zlato olje suho za telo melvita lor bio

Ker proizvajalec izpostavlja le pet olj, na listi sestavin pa sem jih našla sedem, sem Melvito vprašala za razlog in uradni odgovor iz Francije se glasi:

”Izpostavljamo le 5 dragocenih olj, ker so to glavne aktivne sestavine, ki dajo izdelku želeno učinkovitost, ostali dve olji pa sta v formuli kot pomožni sestavini. In sicer:

 • Sončnično olje uporabimo zaato, da pridobimo lahko teksturo suhega olja. Na sončničnem olju naredimo vse potrebne postopke, ki zagotovijo suho teksturo olja, pri čemer olju odvzamemo tudi maščobne kisline in s tem negovalni učinek. Tako lahko ostalih 5 dragocenih olj, ki jih izpostavljamo v tem izdelku, pustimo nedotaknjene in maksimalno učinkovite.
 • Olje rakitovca v tem izdelku uporabljamo kot barvilo, da izdelku doda zlat lesk, hkrati pa izkoristimo še vse ostale pozitivne lastnosti delovanja na kožo.”

Formula je prenovljena z letošnjim letom, saj so morali zaradi ohranitve naravnega okolja v skladu s certifikatom Cosmos Organic olji buriti in pracaxi menjati.

♥ Nuxe Čudežno suho olje Huile Prodigieuse vsebuje negovalna rastlinska olja, vendar so ta bolj običajna (navajam jih po vrstnem redu kot so na listi sestavin, kar pomeni od najbolj do najmanj vsebovanega): olje makadamije (hrani), olje sladkega mandlja (mehča), lešnikovo olje (pomirja), olje kamelije (vlaži), olje japonske kamelije oz. tsubaki olje (vlaži, antioksidacijsko delovanje), arganovo olje (obnavlja), olje borage (antioksidacijsko delovanje), sončničo olje.

čudežno suho olje telo nuxe huile prodigiouse

Izdelek vsebuje osem olj, vendar proizvajalec izpostavlja le prvih sedem, verjetno je tudi v tej formuli sončnično olje dodano zato, da da lastnosti suhega olja skupni mešanici. Formula je bila prenovljena leta 2017.

Kot uporabnik pri mazanju ne začutim razlike, obe olji se hitro vpijeta in na otip enako negujeta kožo. Sta suhi olji in na koži pustita nemasten, prijeten, satenast občutek.

Rezultat: 1:1

2. Krog … kakovost izdelka

Ocenjujem iz vidika, da so najbolj kakovostne tudi najbolj čiste, organsko certificirane sestavine, da je formula čim bolj učinkovita a enostavna in da želim, da je izdelek tudi okolju čim bolj prijazno proizveden.

 • Melvitin izdelek je iz 100 % naravnih, organsko certificiranih sestavin in nosi certifikata Eco Cert in Cosmos Organic.
 • – Nuxov izdelek ni certificiran, proizvajalec trdi, da vsebuje 98,1 % naravnih sestavin. Ne vsebuje konzervansov, silikona ali mineralnih olj, vseeno pa ima več ‘dodatkov’.

Rezultat: 1:0

3. Krog … dišava izdelka

Obe dišavi sta si izjemno podobni, le da Melvitina deluje nekoliko bolj sveže, lahkotno, kar mi je bolj všeč.

 • Melvita vsebuje dišavne sestavine naravnega izvora, ki pričarajo sončen, ženstven, tropski a svež vonj.
 • Nuxe vsebuje dišavo (ne navajajo, da je naravna) z notami cvetov pomarančevca, magnolije in vanilije, ki je sončna, ženstvena, tropska vendar nekoliko bolj vroča in ne tako sveža.

Rezultat: 1:0

4. Krog … Embalaža

Obe olji sta na voljo v dveh različicah, 50 ml steklenički in 100 ml steklenički s pršilko. Obe steklenički sta v poletnih mesecih v omejeni izdaji preoblečeni v eleganten, ženstveni dizaj; Melvitina steklenička je navdihnjena z vzorci indonezijskega batika, ročne poslikave svečanega blaga za svečane priložnosti, Nuxova pa s črnimi pikami pričara pariški šik.

Rezultat: 1:1

5. Krog … Cena

Nuxov izdelek je cenejši, kar pa je razumljivo, saj je Melvitin iz dražjih in dragocenejših ekoloških sestavin.

 • Melvita Izjemno zlato olje L’Or Bio, cena: 20,00 €/ 50 ml, 32,90 €/ 100 ml, prodajna mesta: Lekarna Ljubljana, Leposana, Maxi, Müller, Nama, Vita Care ter  spletna trgovina www.melvita.si.
 • Nuxe Huile Prodigieuse, cena: 16,90 €/ 50 ml,  25,90 €/ 100 ml, prodajna mesta:  Maxi, Müller, Nama, nekatere lekarne po Sloveniji ter spletna trgovina www.sophia.si.

Rezultat: 0:1

6. Krog … Dodatna ponudba

Ponudba dodatnih lepotil  z enako dišavo in za negovan poletni videz je pri obeh znamkah bogata.

 • Melvita v kolekciji poleg Izjemnega zlatega olja ponuja še dišavo, gel za prhanje, mleko za telo, bleščilo za ustnice, kremo za  roke in različne darilne sete.
 • Nuxe na poličke poleg negovalnega olja postavlja še dišavo, gel za prhanje, mleko za telo, bronasti puder v kamnu, olje z zlatim sijajem in različne darilne sete.

Rezultat: 1:1

7. Krog … Primerjava ujemajočih se dišav

Ker je poleg olja najbolje imeti še poletno dišavo z istim vonjem, za finale primerjam še ta dva izdelka. Dišavi sta si sprva res zelo podobni, šele, ko se razdišita ima vsaka svoj karakter.

nika bveger toaletna voda melvita nuxe primerjava

 1. Melvita Eau de Toilette L’Or Bio je toaletna vodica iz 100% naravnih sestavin, 78% je organsko certificiranih. Nosi certifikata Eco Cert in Cosme Bio. Ne vsebuje fiksatorjev dišave in ima prisoten le naravni alkohol. Je sončna, iskriva ženstvena in sveža, vsebuje pa note italijanske bergamotke, figovih listov, jasmina, tahitijske gardenije, virginijske cedre, vanilije in benzoina. Je srednje obstojna in kar opazna. Cena: 42,70 €/ 50 ml lor bio melvita toaletna vodica izjmeno zlato olje telo naravno primerjava nuxe
 2. Nuxe Prodigieuse Le Parfum je parfumska vodica, ki jo je ustvaril kreator dišav Jo Malone, Serge Majoulier. Poigral se je z notami pomarančnih cvetov, bergamotke, mandarine, pomaranče, vrtnice, magnolie, gardenie, vanilje, kokosovega mleka, vonja po vročih kamnih. Je sončna, tropska, ženstvena in vroča. Je srednje obstojna in kar opazna. Cena: 40 €/ 50 ml nuxe parfumska voda huile prodigiouse olje telo suho primerjava melvita

Melvitina dišava se razvije v zračnejše note, kar mi je bolj všeč.

Rezultat: 1:0

In zmagovalec je

olje zlato za telo nuxe prodigiouse melvita lor bio beautyfullblog

Tokratna zmaga  za las pripada organskemu lepotilu Melvita L’Or Bio, ker ekološko in bolj sveže dišeče. Če si ljubiteljica drugo uvrščenega pa prav tako ni razloga za slabo voljo, saj bo tudi v njegovi družbi tvoja koža lepa in negovana. Vseeno pa ti za naslednji nakup priporočam, da izbereš Melvitino različico.

P.S.: Izdelka sem uporabljala mesec dni (vsakega na pol telesa) in ugotovila, da bi ljubiteljica olj za telo ob vsakodnevnem maziljenju porabila 50 ml stekleničko v treh tednih.

Kakšna pa je tvoja izkušnja s suhimi olji za telo? Hvala za komentar.

Maham,

Nika

*Fotografije (niso obdelane): Nika Veger in Pia Fash’nFudge

**Obe steklenički sem si kupila v Nami (od tam so tudi cene izdelkov), informacije o sestavinah pa sem prebrala na spletnih straneh proizvajalcev.

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

3 Comments
 • Ana
  23 julija, 2018

  Yeeey! Tako primerjavo narediš samo ti. Noro dober in berljiv članek Nika! Pri meni je pred leti zmagal Nuxe, samo zato ker je Melvita na moji koži noro oksidirala. Po prenovljeni različici tega ni več in sem vesela, da sem mu dala novo možnost, zdaj je zmagovalec Melvita. In to tudi samo zaradi sestavin.

  • NIKA
   23 julija, 2018

   Heej Ana, hvala za pohvale. Super, da je ti nova formula ustreza in da tudi ti izbiraš ekološko različico. Imej lepo poletje.

 • Nuša Bremec
  30 julija, 2018

  Živijo,
  preizkusila obe olji. Se popolnoma strinjam z zgoraj opisanim,….mi pa bolj diši Nuxe. Trenutno uporabljam Melvitino in moram reči, da je za suhe skodrane lase res mega:) Koža pa je po uporabi suhega olja mehka in dišeča.

  Lp,
  Nuša