Kako … rerabiti telefonsko žico

Stara telefonska žica, ki je bil v 80-ih ultra popularna, je tudi letos lahko super modni dodatek, zato sem jo predelala v obroč za lase. Uporabljam ga zelo pogosto, saj spirala najbolje ujame in pogladi moje puhaste kodre.

Potrebuješ:

preprost obroč, telefonsko žico, ‘silvertape’ (ali katero drugo močno lepilo v traku), šivanko, nit, škarje

Postopek:

1. Telefonski kabel ovij okrog obroča. Prireži ga, da je nekoliko krajši od obroča, pri tem konca postrizi na polovico, da postaneta na eni strani ploščata.

2. S silvertapeom oz. lepilnim trakom konca traku pričvrsti ob konca obroča. Pri tem naj se ploščati del naslanja na obroč.

3. Iz usnja, satenastega traku ali drugega mehkega blaga, ki se ne para (jaz sem razrezala žametni ovitek palete senčil), zašij dva pravokotna žepka. Zgornji rob pusti nezašit.

4. Konec obroča vtakni v žepek, da skriješ zlepljeni del in da bo nošenje obroča bolj prijetno. Zdaj zašij še  zgornji rob žepka, da obroč ne more več iz njega.

P.S.: Če s šivanjem nisi spretna, lahko žepek zalepiš s sekundnim gel lepilom.

Iz telefonskega kabla lahko narediš še:

  • zapestnico ali elastiko (taka ne trga las). Konca združi s sekundnim gel lepilom, s kovinskim spojem ali s plastično perlico.
  • urejevalnik kablov, npr. mobi slušalk. Kratek kos žice poljubno okrasi in vanj zavij skupek kablov.
  • označevalnik kozarcev. Na krateke kose žice (super je, če so različnih barv) prilepi različne okraske, da bo vsak gost na zabavi takoj prepoznal svoj kozarec.
  • umetniško inštalacijo, kot so te simpatične ovce, ki jih je ustvaril Jean Luc Cornec.
reraba telefonska žica
Urejevalnik kablov

E-novice

This post is also available in: English

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.