Dragi dedek mraz …


Če bi bila moški, bi bilo moje ultimativno razvajanje britje. Obraz zarit v toplo, vlažno brisačo, masaža z mehkim čopičem, božanje z ostrim rezilom, klofuta kolonjske vodice. Tako pa …

V movembru je prvo beautyfull blogersko darilo prejel Peter. Takemu ‘sponzoriranju’ in mojim lepotnim preskusom se sicer raje izogiba. A imela sem srečo, da je krema za britje Nivea Original v kul old-school embalaži, ob kateri se je najbrž tudi njemu pred očmi zarolal filmski prizor klasičnega britja. In da mu je ravno takrat zmanjkalo običajne pene za britje. Ker je ‘poklekni’ on, sem naredila žrtev tudi sama in mu odstopila enega od svojih vrhunskih čopičev za rdečilo. Videti je bil kar dober nadomestek za brivski čopič, a izkazalo se je, da mehke pene iz kreme za britje ne zna narediti. In šele tu je nastal današnji zapis, ki se začne z …

Dragi dedek mraz …

Želi si torej čopič za britje. Super. Uporabna malenkost, ki jo bom dobila v vsaki drogeriji, kaj šele v Mullerju, kjer imajo največjo kvadraturo moške ponudbe. Redko kupujem ne da bi točno vedela kaj hočem in kakšna naj bi bila stvar videti. ”Ampak pri čopiču za britje tako najbrž ne morem zgrešiti”, sem si mislila in zgrešila na polno. Na polici je bilo vsaj dvajset različnih, med katerimi mi ni bil všeč niti eden, še posebej, ker so bili označeni s ‘from real badgers hair’. Prosim?! Ker je Badger moja priljubljena znamka organsko certificirane kozmetike, mi je bilo takoj jasno, za katero žival gre. Odločila sem se, da najprej v spletu raziščem zakaj jazbečeva dlaka in ali obstajajo kvalitetni sintetični nadomestki. Ugotovila sem tole:

  • jazbečeva dlaka najbolje vpija vlago in tako naredi najbolj mehko in gosto peno.
  • posebej cenjene so sivkaste dlačice z belimi konicami (‘silver tip’), ki skupaj z ročaji iz eksotičnih materialov, npr. želvovino ali slonovo kostjo sestavljajo luksuzne čopiče, katerih cena presega 1000 evrov.
  • čopiči iz jazbečeve dlake so za razliko od sintetičnih praktično neuničljivi (če jih pravilno peremo in sušimo).

Če ne bi hkrati ugotovila, da je jazbec v večini Evropi in severni Ameriki zaščitena žival in jih tako večino gojijo na Kitajskem, ne bi iskala dalje. Tako pa sem, in odkrila tudi nekaj dobrih lastnosti sintetičnih različic; so brez vonja, sušijo se hitreje kot naravne in so cenejše.

Imam ga

britje

Darilo sem našla v L’Occitanu. Čopič za britje priznanega podjetja Plisson, ki že vse od leta 1808 izdeluje ekskluzivne pripomočke za britje, je izdelan iz trpežnega lesa in najboljših sintetičnih vlaken. V lepi embalaži je pakiran skupaj s stojalom za sušenje. Petru je všeč, ker je lesen, ‘spucane’ oblike in ker dlačice ‘našprudlajo’ res bogato in mehko peno.

Za najboljše britje je dobro upoštevati še:

uho britje brez nanosa izdelka kot je Nivea Original Krema za britje lahko povzroči ureznine ali odrgnine kože ter vraščanje dlak. Krema oz. pena je namreč zaščita pred ostrim rezilom britvice, hkrati pa mehča dlako in jo privzdigne (skupaj s čopičem), zato lahko rezilo zares odreže dlako popolnoma ob koži. Niveina je lepo diši in na koži pusti občutek vlažilne nege.

Britje je najboljše med ali po prhanju, ko so dlačice zmehčane.

Vnetje in razdraženost kože preprečiš, če se pred britjem umiješ s čistilnim gelom, uporabljaš ostro in čisto britvico, in če na koncu naneseš vodico po britju. Pa ni treba, da je ta alkoholni ‘šot’, saj so že nekaj časa na voljo balzami in vodice polne negovalnih sestavin za pomiritev občutljive kože z ‘alcohol-free’ formulo.

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.