Kaj nositi med nosečnostjo

Ker ne gre le za tistih nekaj mesecev. Trebuščka se ne znebiš še najmanj tri mesece po porodu, dojenje pa tudi zahteva praktična, ‘povleci me’ oblačila. In najti takšna ni tako preprosto kot pred petimi leti, ko sem zakorakala v Zaro ali Hm in s ‘štenderja’ za nosečnice potegnila super trendne kose. Ne ponujajo jih več. Tako sem v nosečnosti z Belo lahko izbirala med mamastimi in dragimi nosečniškimi oblekami v specializiranih trgovinah, šivanjem po meri ali večjimi številkami v svojih priljubljenih znamk. A res ne gre le za večjo številko garderobe, saj je v nosečnosti koža tako občutljiva, da so moteči vsi šivi, grobi materiali, tesni pasovi …

Živa reklama za EP v košarki

Taka je bila oblika moje nosečniške postave. Če sem nosila oprijeto obleko s kačjim vzorcem, sem bila videti, kot bi pravkar požrla slona. Čeprav se nisem zredila veliko, mi seveda ni uspelo ohraniti konfekcijske številke, sem pa želela svoj stil oblačenja: razigran, barvit, udoben in nekoliko poseben. V prvih treh mesecih sem trebušček skrivala s tunikami in majicami, ki so ohlapno padale čezenj ali pa so bile drapirane na področju trebuha. V drugem trimesečju pa sem želela žogo poudariti, zato sem investirala v nekaj novih oblačil, ki jih nosim še danes. Oprijete tunike, obleke rezane pod prsmi, krila z mehkim, raztegljivim pasom (včasih sem jih nosila tudi povlečena čez prsi ;)). Vse v živahnih barvah in opaznih vzorcih. Le čisto ob koncu nosečnosti sem se bolje počutila v temnejših barvah in plastenju. Takrat sem pisane vzorce prihranila za dodatke. Ti so v nosečnosti lahko bolj dramatični (ogromni uhani, torbica z živalskim vzorcem, čevlji opaznih barv), da jih poleg trebuha sploh kdo opazi.

Kaj pa tvoja postava?

Ker mislim, da se splača investirati v nekaj novih oblačil, da se boš počutila dobro tudi v drugem stanju, predlagam, da jih izbereš tudi glede na postavo. Če si kot:

BONBON

Si suha oz. drobna, le trebuh se ti je izbočil kot bi požrla košarkaško žogo? Potem ti najbolje pristojijo stajlingi, ki poudarijo postavo; oprijete obleke iz elastičnih materialov, pajkice v kombinaciji z oprijetimi majicami in tunikami, krtake hlačke ali krilca z zanimivimi majicami, detajli, ki zmehčajo deško postavo kot so volančki, pentlje, napihnjeni kroji in rokavčki … Izbiraš lahko med vsemi vzorčki in barvami, a najbolje ti bodo pristajali ‘kjut’ vzorci, npr. pike.

isla-fisher-hot-rod-premiere-02

Izogibaj se: nosiš lahko praktično vse, celo vodoravne črte.

MAFIN

Če ti zatekajo noge in si se zredila prav v vse dele telesa (ali pa si bila ženstveno zaobljena že prej), izkoristi to obdobje za nošenje ćudovitih dolgih oblek izčiščenih krojev. Izbiraj enobarvne materiale temnejših tonov in kroje strogih in izčiščenih linij. Poskusi optično zožiti in podaljšati figuro, npr. s koničastimi detajli (V izrezom, kvadratnimi sponkami, podložki ramen, da so le te videti bolj kvadratne), s spetimi lasmi, ki odkrijejo vrat, dolgimi uhani in ogrlicami. Če je le možno obuj čevlje s platformo ali petko. Pristajalo ti bo tudi drapiranje in plastenje; npr. strog suknjič odpet čez enostavno obleko ali tuniko. Če se v temnih barvah ne počutiš dobro, izbiraj med umirjenimi toni elegantnih barv: rubin rdečo, smaragdno zeleno, hladno bež …

Kate-Winslet-Pregnant-TIFF-Premiere-Labor-Day-Video

Izogibaj se: okroglim detajlom in dodatkom, mehkim puhastim materialom, črtam in vzorcem.

POPCAKES

Imaš tanke nogice, zgoraj pa okrogel trebušček in buhteče prsi, ki skupaj tvorijo eno veliko gmoto? Naj oblačila jasno ločijo trebuh od prsi bodisi s krojem (preproste in ne preveč načičkane obleke rezane pod prsmi) ali barvo (npr. moderček drugačne barve ali vzorca kot preostali del obleke). Lahko si pomagaš tudi tako, da s satenastim trakom ali elastičnim pasom zgornji del oblačila stisneš takoj pod prsmi. Hkrati tudi spodnjemu delu telesa dodaj nekaj pozornosti in volumna, npr. s hlačami ‘kakicami’ ali z zanimivimi, pisanimi gležnarji z resicami.

Kate-Middleton-June4.636_0

Izogibaj se: razvlečenim puloverjem, ker boš videti kot sodček, svetlečih, voluminoznih in načičkanih zgornjih delov.

KINDERJAJČEK

Če otročka nosiš bolj nizko in zadaj, imaš verjetno nekoliko širše boke in ne preveč izbočen trebuh. Na videz ga poudari s tunikami, ki so rezane pod trebuščkom. Pozornost usmeri tudi k obrazu, npr. z mehkim šalom, bogatimi uhani, ogrlico, klobučkom …

ph-pregnant-celebs-wenn5808720__oPt

Izogibaj se: gladkih oprijetih oblek, nabranim krilcem, kratkim zgornjim delom, torbicam na dolgo naramnico

Vedi …

Ne gre zato, da bi bila s pravo izbiro oblačil videti bolj suha ali ne noseča. Zgoraj omenjena pravila bodo le lepo pristajala tvoji postavi, da se boš v njih počutila samozavestno in lepo. In ne sekiraj se, če včasih zgrešiš … to se zgodi tudi zvezdnicam.

 

Fotografije: splet

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.