Dalgona kava s kolagenom

#matrdobrakava

Če si ljubiteljica kave, sladkega in kolagena, potem bo to tvoja nova vsakodnevna poživitev.

Moje jutro mora vključevati kavo. Zjutraj pa uživam tudi prehranske dodatke, med drugimi Medexov Kolagenlift v fiolah. A ko sem prvič poskusila narediti trendno kavo, ki je preplavila družbena omrežja v času korone, mi je bilo jasno, da lahko za posebno razvajanje združim oboje. V dalgona kavi s kolagenom.

Kolagen je ena najpogostejših beljakovin v telesu in je bistven za gibljive sklepe, stabilne kosti, zdrave mišice, močne vezi in kite, gladko kožo, sijoče lase in zdrave nohte. S staranjem (po 25. letu) se količina kolagena zmanjšuje, posledice pa so med drugim škripajoča kolena, koža se začne tanjšati in izgublja elastičnost in vlago – kar vodi do povešenosti kože in gub. Študije kažejo, da z uživanjem tega prehranskega dodatka podpremo zdravo delovanje sklepov, elastičnost kože … Več preberi v zapisu Kolagen: to je sedem znakov, da ti ga primanjkuje.

Lepotna kava, dalgona (stepena) kava s kolagenom

dalgona kava kolagen medex coffe collagen nika veger beautyfull blog
Se ti že cedijo sline? Poglej kako enostavno jo pripraviš.

Ko boš pripravila dalgona kavo s kolagenom, bo ’tale bo pa za lepoto’ dobila povsem nov pomen.

Dalgona kava, je popularna različica instant kave, ki je osvojila Instagram, ker je videti nekaj med kavo in pudingom. Zato se ob njej pocedijo sline vsem, ki imajo radi kavo, in vsem, ki obožujejo sladko. Dvigam roko. A ker mora biti še malo bolj zdrava, sem naredila svojo različico, dalgona kavo s kolagenom. 

Je dobra? Če imaš rada kavo in sladko, je lahko to tvoj posladek poletja 2020. Priprava je zeloooo enostavna, uspela mi je že prvič.

Priprava je zeloooo enostavna, uspela mi je že prvič.

POTREBUJEŠ:

dalgona kava kolagen medex coffe collagen nika veger beautyfull blog
Instant kavo s kolagenom boš našla pri Medexu.
  • 2 žlici instant kave s kolagenom oz. vrečko Medex Coffee & Collagen (vsebuje dnevni odmerek oz. 2,5 g hidroliziranega kolagena Verisol)
  • 2 čajni žlički sladkorja (ni malo, ampak saj pravim, to je sladica)
  • 2 žlici vroče vode (ne vrele, naj bo max 80 °C)
  • mleko, lahko kokosovo ali katerokoli drugo rastlinsko mleko
  • kocke ledu
  • mikser ali metlico za stepanje (ampak potem še nekoga, ki ti bo stepal kavo skoraj pol ure ;))

PRIPRAVA:

dalgona kava kolagen medex coffe collagen nika veger beautyfull blog
Tako poteka sprememba kave iz praha do puhaste pene.
  1. V instant kavo s kolagenom stresi sladkor, dodaš dve žlici vroče vode (točno v tem zaporedju) in zmešeš z električnim mešalnikom na največji hitrosti, dokler ne postane gosta kot puding. To traja kar nekaj minut, V instant kavo s kolagenom stresi sladkor, dodaj dve žlici vroče vode (točno v tem zaporedju).
  2. Mešaj z električnim mešalnikom na največji hitrosti, dokler ne postane gosta kot stepen beljak. To traja kar nekaj minut, a vztrajaj. Počasi se začne mešanica iz temne barve spreminjati v karamelno in postajati vse gostejša. Prenehaj šele, ko postane tako trda, da se v njej res dobro vidijo brazde, ki jih pušča mikser.
  3. V kozarček daj dve kocki ledu, ga do 3/4 napolni z mlekom in na vrhu z žličko ali zajemalko za sladoled razporedi stepeno kavo s kolagenom. Od vsega še najbolj zahtevno je, da na vrhu ustvariš fotogeničen vrh stepene kave.
  4. Po želji jo potresi še s pravim kakavom.
dalgona kava kolagen medex coffe collagen nika veger beautyfull blog
Dalgona kava ti bo všeč tudi, če iščeš nov način uživanja kolagena.
dalgona kava kolagen medex coffe collagen nika veger beautyfull blog
S to pijačo boš očarala prijateljice, pocrkljala dragega, popestrila poletno zabavo ali dopust, predvsem pa zadovoljila sebe.
dalgona kava kolagen medex coffe collagen nika veger beautyfull blog
Dalgona kava se lepo ujame s spomini.

Če tudi ti želiš v svoji jutranji rutini narediti čim več naenkrat  ali pa le če iščeš nov način za uživanje kolagena,Če boš tudi ti naredila dalongo kavo s kolagenom, mi javi, kako ti je všeč. Hvalaaa.

Maham,

Nika

*Fotografije: Nika Veger

** Zapis je nastal v sodelovanju z Medexom.

E-novice

What do you think?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

No Comments Yet.